Začetek in konec hidravlike v Citroenovi TOP klasi

Začel/a Čojko, Maj 07, 2022, 05:11:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

JureA

Lovro

Moja žena ne vozi TA, tako da bom tudi jaz moral priti. :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

antasi

Bom povedal, kako je bilo s puncami. Ta simpatična, ki je bila v Žabi s Pleskotom, se je takoj ko je stopila iz original bele žabe, zaljubilo v črno matjaževo žabo, ki ima široke gume in je totalno, sicer okusno predelana. Mi puristi imamo sicer rajši original, ampak punce očitno ne. Itak na stare avte padajo tiste, ki so bile takrat mlade, kot avti. Se pravi, na čojkotovega l.2006 20 letnice, ki se sedaj približujejo 40tim, na Zekotovega 50 letnice, na žabo 60 let stare gospe ali pa na Lovrotovega 80 letnice..
Jure, komaj čakamo filmček. Jaz bi ga rad jutri zvečer pokazal na old sestanku v Celju. Bi šlo?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

Citat od: Zeko124;280029Priznam da je tole druženje precej preseglo moja pričakovanja v pozitivnem smislu :emot112: .

Nekaj mojih utrinkov (več bodo dodali profi fotografi)

1: 6.30 zjutraj, nekje na meji med damačo Dalenjsko in državo Slavenijo

2: Srečanje z Mafijo

3: Èakajoč na pregled osebnih dokumentov na meji med Slovenijo in Štajersko

4: Ko se je pripeljal Sašo so se vse čebele prestavile na velik, lep rumen panj

5: Postava "izbrancev" (prvič ko sem to prebral sem pomislil na nekaj drugega)

6: Sanjska vožnja v SMu

7: Vesoljska stavba, vesoljska vozila.

Povzetek dneva;

- Dan se je začel zanimivo - Z Jankom (ModelJT) sva sklenila staro tradicionalno metodo najinih skupnih potovanj - kadar se nama slučajno uspe uskladit in gre nekaj res točno po planu naju zahebe višja sila - kljub vsemu smo brez težave ujeli raid in celo prehitevali  za Tractionom =)

- XM je sklenil 300 kilometrsko pot brez da je karkoli crknilo, razpadlo, prižgala se ni niti ena lučka. Morda še pride za njim ko mu adrenalin popusti?

- Antasi nas je sprejel v rodno deželo z odprtim srcem in nas v stilu Jamesa Bonda popeljal po Celjskih ulicah. Legenda pravi da Jure še danes diha na škrge

- S tresočim glasom sem se pozanimal če bodo fleki od olja pred lepo urejenim Meh Cafferjem kak problem - upam da res niso bili

- Lovrov TA je na cesti pojava zase, ko parkiraš pred pred Pošto uslužbenci sami prinesejo kaso iz bajte

- Luči, narava in ves svet je obstal ko se je pripeljal Sašo (Superca13) z SMom. Kasneje sem za krajšo etapo predal krmilo XMa Janku in sprejel gostoljubno ponudbo šoferja - vožnja v SMu je res nekaj posebnega - hvala še enkrat!

- Pri pogledu na Pleškovo žabo je bilo treba vzet sončna očala - me veseli da je šla iz dobrih rok v dobre roke, s posadko smo preživeli super popoldne!

- Z Jankom sva ugotovila da je uspeh dobiti vse te hidravličarje v delujočem stanju že na štart, kaj šele na cilj - dan je bil skoraj tako popoln da bi se izplačalo vplačati tudi Loto listič

- Kelnarco iz gostilne v Vojniku bi lahko pri Huaweiu zaposlili namesto umetne inteligence

- Èojko za spremembo ni bil tečen tako kot na forumu, izpeljal je tako dober raid da sem mu oprostil tudi trditve da so Kitajske gume odlične in da je možno s C6 športno odpeljat ovinke

- Jure in Miki v svojem zimzeleno zanimivem slogu potovanja in komunikacije z legendarnim CXom ki je - priznajmo si - fascinantno dolgo neprekinjeno na cesti

- Poznopomladno zelena Štajerska pokrajina nas je navdušila s svojimi klasičnimi ter tudi bolj skritimi kotički - hvala Andrej (Antasi)!

Hvala vsem ki ste me cel dan trpeli in do naslednjič! :emot112::BigThumbs:

Tole sem šele sedaj opazil, pa si tako fajn opisal cel izlet, da si zasluži še eno branje. In dokaz, da virtualne osebe na forumu, nikakor niso iste v resničnem življenju. Zato pa zbrišite tiste facebook prijatelje in si ustvarite raje resnične prijatelje.

JureA

Citat od: antasi;280073Jure, komaj čakamo filmček. Jaz bi ga rad jutri zvečer pokazal na old sestanku v Celju. Bi šlo?

To bo žal trajalo še nekaj časa. S tem je veliko dela.
Poskusil bom urediti čez vikend (ampak bom imel tudi službene obveznosti).

antasi

Samo da bo. Smo ti itak dali največ dela, pa še najbolj stresno vožnjo si imel skoraj cel dan. Zjutraj si se pripeljal na leteči preprogi cx prestige, nato smo te pa dali za sovoznika v trd športni avto, pa še kamero v roko. Je pa vsaj Miki lahko užival, ko je vozil prestiga.

Čojko

Saj prav razmišljam kaj bo iz tresočega fiata videt,  pa narobe parkirani pred vesoljskim centrom, pa premalo punc,... jaz imam rezervni termin še vedno fraj. Kaj pa ostali?

Pa če oni kelnarci rečemo, da bomo še enkrat isto bo po moje tudi še vedno vedela kaj komu prinest.

JureA

Citat od: antasi;280078Je pa vsaj Miki lahko užival, ko je vozil prestiga.

Miki že kar dolgo ni vozil CX-a. Èe gre kdaj zraven na kak izlet, se rajši usede na zadnji sedež kot za volan.
Tokrat je pa prevozil cca 60 kilometrov.
Fino se mi je zdelo, da ga je zelo pohvalil.

Glede videa - mislim, da je dovolj dobrega materiala, da ne bo potrebno še eno snemanje.

Čojko

Glede na to da poznam tvoje videe bi ti za enega pustil proste roke, drugega pa narediš res bistven izbor (izrez prvega) za cca 4-5 minut z neko francosko glasbo, ki gre k tem avtom. Morda piaff,  ki zna malo zatežit, ali kaj kasnejšega bolj veselega, značilnejšega, niti ne poznam.

JureA

Velja, lahko tako naredimo.
Za zvočno spremljavo je pa najbolje najti royalty-free glasbo, sicer so lahko na YouTube težave zaradi kršitev copyrighta.

Sem pa v nedeljo zaradi tega našega druženja in izleta izpustil koncert naslednjih muzikantov, ki so nastopali v Zagrebu:

>>> KLIK! <<<

Mogoče bi se nam lahko naslednjič pridružili za glasbeno spremljavo, če se še vedno vozijo v CX Familialu.

Čojko

Nisem vedel. Kaj nisi rekel, bi produžili do Zagreba. :Hammer3:
V najstniiških letih sem nosil jeans jakno z našitkom na hrbtu Live after death.

Ne gre njihova muzika k tem našim prefinjenim francoskim avtom.

Lovro

Citat od: Èojko;280085Ne gre njihova muzika k tem našim prefinjenim francoskim avtom.

V C6, bi se to dalo čisto lepo poslušat, tudi kakšne še trše viže, sploh če je kvalitetno ozvočenje. Vsaj v Xantii in C5 je bilo čisto OK. :emot77:
V oldičih pa itak nimam radia, tam ga ne potrebujem, ker je že sama vožnja doživetje.
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Lovro

Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

andraž

Èe ti odtrga ventil pri 140 km/h na C6 imaš konkreten Iron maiden.