Citroen C6 de Èojko - véhicule de collection

Začel/a Čojko, Marec 23, 2022, 09:25:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

Citat od: ZX16V;282375Ce se komu kolca po C6 V6 bencinarju z znano zgodovino, ga ima za 8.5k€

Kdo ima tega C6?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gero

Za obnovo turbine svetujem podjetje Beja pri Ljubljani (Jani Trček , nekdanji dirkač..). Veliko let smo sodelovali in zmeraj je dobro opravil delo..

Citroenovc

Se mi zdiš pa prvi, ki ga je pohvalil. Razen, če se je kaj drastično popravilo na bolje v zadnjih nekaj letih ...
OK

LP
Primož

gero

Citat od: Citroenovc;282913Se mi zdiš pa prvi, ki ga je pohvalil. Razen, če se je kaj drastično popravilo na bolje v zadnjih nekaj letih ...

Sodelovali smo nekje do leta 2015,2016. Nobenih težav. Korektno. Nobene reklamacije.

Čojko

Pri Novaku so mi tudi njega priporočali oz. če oni prevzamejo obnovo jo naredijo piri Beji.

Citroenovc

No potem pa očitno je šel na bolje .. ker pri nas so imeli marsikaj povedat o njem ko je spacal kup službenih vozil ... Je pa to bilo na začetku tisočletja ... Potem pa mislim, da so prekinili sodelovanje. Vsaj nalepke njegove so izginile z njih.
OK

LP
Primož

Čojko

Zaradi padanja iz 4 in 3 brzine ob zniževanju hitrosti, v zadnjih 500km se je zaslišal zvok v 6. prestavi, ter zaradi pregretja sem se odločil, da sicer zelo lepo prestavljajoč in drugače brezhiben menjalnik dam na komplet obnovo.

To sem se odločil, ker naj bi tej menjalniki zdržali med 200.in 300 tkm, nato začnejo težave, kar sem videl tudi v praksi v vožnji z drugimi vozili, enakim menjalnikom in tako visokimi kilometri, zato ker ni velike razlike v ceni med samim popravilom napake in komplet obnovo in ker le tako lahko zamenjaš najbolj kritični del - filter, ter imaš nato načeloma za naslednjih 200tk zopet mir.

Slike obstoječega stanja.

zlikovski

Približno na kolko te pride servis menjanika ter hidro blok boš tudi porihto?
Enkrat mi je en omenil, če je vse ostalo vredu elektro ventile v hidrobloku spoliraš in bi moralo bit vredu.

Čojko

Prilagam še fotke novega stanja.
Pretvornik navora je izboljšan, kot tudi plastični filter namesto kartonastega, ki se hitreje zabaše.
Garancija na obnovo je dve leti, jaz sem izposloval 5 let ali 60tkm, ker malo vozim.
Potrebno ga je še nastavit, ter na 5000km narediti še en servis in nastavitev ter morebitno menjavo olja - odvisno od motnosti.

Čojko

zlikovski

V kakšnem smislu izboljšan pretvornik navora?

Veloce

Citat od: ZX16V;282375Ce se komu kolca po C6 V6 bencinarju z znano zgodovino, ga ima za 8.5k€

No, a bo kdo odgovoril?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Čojko

Citat od: zlikovski;282992V kakšnem smislu izboljšan pretvornik navora?

material, debelina

Čojko

Motor nadomestnega C6 se je najprej dobro testiral še v avtu, preko testerja, ob C6 od Novaka, ki je zelo malo rabljen in nato se je šlo v razdiranje in podrobni pregled zadev.

Turbine so na srečo ok, morda le za kakšen decibel glasnejše od Novakovega, ostale zadeve tudi ok, še original garnitura gor (210tkm in 16 let), kar pomeni, da so realni km, vodna fino pušča,... pri ekologiji/vzdrževanju tudi Nemci uporabljajo balkanske rešitve,... suma sumarum sem kar zadovoljen glede na to, da sem kupil mačka v žaklju.

Sedaj se je naredil popis materiala. Poleg rednih servisnih zadev še nekaj zadev od mojega motorja, ki so boljše ali bile že zamenjane se bo dalo gor, pa še preventivno določene zadeve ko je že razdrt. Npr. termostat z ohišjem še ni bil zamenjan in ga bomo zdaj, pa pregledan/po potrebi obnovljen starter itd. Delamo na zanesljivosti že starega avta.

superca13

To me spominja na ero XM-ov.
Smo kolinili odpisane donatorje, da smo svoje avte pri življenju držali oz.jih oživljali.
In se zraven celo fino zabavali.
Lepo:-)