Citroen C6 de Èojko - véhicule de collection

Začel/a Čojko, Marec 23, 2022, 09:25:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

nekaj delov rabi Stelio, če bodo koline, da dobiš kaj nazaj €
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Ja, saj se tudi meni tako zdi. Tisto enko spredaj stran in dobiš še vedno malo optimistično ceno.

gregor

Èas bo pokazal. Èez par let... malo še mora cena padit, da kao ne bo nič vreden in se jih bo ob manjšem problemu stran zmetalo ali poceni prodalo v tujino. Pol bo pa mogoče prišlo do obrata.

Cca 10 let nazaj sem komaj prodal odlično xantio v6 activo za 400 eur. Danes lahko daš nulo zadaj in težko kaj najdeš.
6 let nazaj sem kupil lepega nissana patrola y61 za 3000 eur in enega še lepšega z okvaro motorja za pol toliko.
 Danes sta na avtonetu dva podobna in oba imata še enko spredaj.
Spet smetimo....
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

grega tudi BMW 850 se je dobilo za 5 jurjev, danes pa ima  lepo ceno
[SIGPIC][/SIGPIC]  

tomaz555

antasi

Jest računam, da bodo čez 30 let moji avti veliko vredni, sam problem je, ker bom takrat že na drugem planetu..
Bolj verjetno pa je, da bodo ti avti kmalu vredni par 10.000 eur, ker bo vrednost denarja toliko padla..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Jaz ga imam za gušt.

C6, "zadnje DS" so že itak zelo malo naredili, še malo jih je ostalo in še manj je dobrih, kaj šele odličnih. Res dobri primerki s pod 100 tkm so od 15 do 30 jurjev, zanimiva redka kombinacija dviguje ceno,... ni pa to spaček ko narediš servis za 50€ ali celo sam,... je precej zapleten avto, sploh vzmetenje, materiali se starajo, so potrebni menjave, rezervni kosi postajajo dragi, nedobavljivi, c6 za kose za jurja ali dva tudi skoraj ni več,.... ja dražje ga bo imet kot žabo, cx, xm. in posledično tudi cena višja.

antasi

Vse je res, kar si napisal, samo pozabil si napisat, da kupcev za tak avto po taki ceni ni.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ZX16V

Ce se komu kolca po C6 V6 bencinarju z znano zgodovino, ga ima za 8.5k€

Zeko124

Se bojim da bo vzdrževanje C6 v naslednjih 5 letih postalo nočna mora za vse komponente, ki si jih ne deli s C5 ali čem drugim.

Pri XMu je katastrofa, težko ga je držat na cesti, o obnovi ni govora...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gepl83

Točno zaradi tega jaz nisem šel v nakup. Pa sem si želel xm.

premza

Citat od: Zeko124;282380Se bojim da bo vzdrževanje C6 v naslednjih 5 letih postalo nočna mora za vse komponente, ki si jih ne deli s C5 ali čem drugim.

Že vzdrževanje novih avtov je danes problem. Dele se čaka tudi več mesecev.
Se bo treba držat starih krip, ki so jih prodajali v milijonih.

Kupim Golf II :)

andraž

Citat od: Zeko124;282380Se bojim da bo vzdrževanje C6 v naslednjih 5 letih postalo nočna mora za vse komponente, ki si jih ne deli s C5 ali čem drugim.

C6 zna bit še slabša zgodba za vzdrževanje. Zelo malo narejenih, kompliciran, vsi serviserji se ga bodo otepali, delov pa tudi čez nekaj let ne bo več.