Citroen C6 de Èojko - véhicule de collection

Začel/a Čojko, Marec 23, 2022, 09:25:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Èe je Vlado rekel, da je motor fuč je fuč. Je pa človek jih že kar dosti prešraufal. Po napisanem se je moral nenormalno skuhati tale motor pa še kaj drugega zraven. Zanimivo mi je, da za tebe ni ekonomske računice, za nekoga drugega pa naj bi bila? Pri taki nakupni ceni sigurno ne. Je zelo velik riziko tole kupit pa upat da se da rešit brez menjave motorja in menjalnika, da bi se mogoče splačalo, ker tržna cena 9100 po koncu popravila je zelo visoka ocena za letnik in kilometre in to velja za vozen avto in ne takega z več hudimi okvarami, ki ga boš prvo šraufal pol leta, da boš na koncu porabil isto ali celo večjo vsoto denarja kot da bi takoj na začetku kupil voznega. Tukaj se pogovarjamo lahko o polovici te vrednosti ob koncu popravila vseh napak kar pomeni da je avto vreden kakih 1000 eur v tem stanju, ker za kose se ga da lepo ponucati, pa je na koncu še vedno samo ena jama brez dna, ki jo minimalno rešuje tista redka rdeča barva, ki je dejansko edina stvar, ki odstopa v pozitivnem smislu od vseh ostalih C6k. Na žalost je še vedno dizel in to najmanj zaželjen od vseh v C6, čeprav največ uporabljen, ker dosti izbire sploh ni bilo. Èe bi bil V6 bencinar mislim, da bi imel kolono pred hišo, tako pa bo žal kar težka prodaja, če cene ne boš prilagodil. Jaz bi vprašal Novaka koliko da za njega, da se ga porabi za kose za druge C6ke ali pa pač najdit prvega, ki bi se lotil popravila in koliko, da pač da.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Romzi

Ja bom zdaj pameten kot general po bitki, pa vendar:
nikoli več ne kupim avta, ki je poseben, rariteta, pa gor pa dol.
Sem imel Activo, avto da si ti samo smeje - kadar je delal. Potem pa problem s pregrešno dragimi rezervnimi deli (če so sploh bili), pa vsak mesec kaka pizdarija.
Je bil pa hud avto, pa še metalik rdeč (temnejša varianta), da ti zaigra srce.
Samo jebeš to, v realnosti je treba plačat tudi kake položnice, pa imet nekaj pod ritjo, kar te tudi kam pripelje brez lučk v armaturi.
Zdaj sem bolj na strani ljudskih in dolgočasnih vozil.

gepl83

Citat od: CEPETKO;281721To je dobra šola jaz pri petki vedno preverjam  med vožnjo temperaturo vode, in olja. Èrnokalski breg, in pa Nanoški breg posebej še toliko bolj pa če bo predvidena regeneracija po števcu ki si ga dam vedno na nulo, in točno vem če bo ravno tam. Zraven pa še klima in smo tam voda pride na 75% olje pa na 90% pri zunanji temperaturi 37 stopinj. Dizel se izjemno segreva poleti in če nimaš blage veze voziti dizla se zgodi to.

Èe se moraš tako vozit, potem pa nimaš pravega avta. Jaz na c4p nima števca temperature. Pa nisem ravno najbolj zadovoljen. Nisem pa nič živčen, avto mora laufat.

mirchi

Jurja ponudim zanj tudi jaz! Si ga zrihtam za vozit
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Mislim,da glede na vlozek, ki ga potrebuje res. Ampak verjetno nebo naprodaj. Ce pa že,pa verjetno nksem dovolj velik ljubitelj,ki bi mi Èojko dovolil kupit njegov avto.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

antasi

Citat od: Plesko123;281761Karamboliran C6 2.7 HDI AUT

Ideja je odlična, samo, da ne boste preveč navdušeni.
To je Feštajn, oz. Žonta, previdno z njim...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gregor

Te slike se spomnim, je bila že nekaj let nazaj na avtonetu.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

andraž

Kakšen je plan glede avta? Še vedno ne veš?

gero

A je nepremičnina še naprodaj ?

andraž

Čojko

Hvala za mnenja, predloge, opažanja,...

Ko se je avtu segrela hladilna do kraja in menjalnik v 2. prestavi, ter cesta navzdol sem ga hladil s 60 km/h v N saj nisem vedel ali ventilatorji delajo, ali je menjalnik krivec, da je šel nato motor v obrate in posledično hladilna v rdeče. Ko je začelo hodit gor še olje in zasmrdelo po antifrizu se je prižgala tudi STOP lučka.
Zunaj je bilo 40 stopinj, sonce nabijalo, 3 pasovna AC nabasana, v avtu trije otroci in pred mano izvoz iz AC. Odločil sem se da grem dol iz AC do prve sence, kjer parkiram in ugasnem. Po vsem kar vem danes in dogodivščinam naprej bi verjetno ravnal enako kljub okvari. Pa tudi če bi takrat ustavil ne vem ali bi bilo kaj boljše z avtom.

C6 ni več naprodaj!

grundig

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)