Citroen C6 de Èojko - véhicule de collection

Začel/a Čojko, Marec 23, 2022, 09:25:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

žabec

Samo ena boginja je prava !

GSclub

Citat od: Èojko;281665Tak avto pa nima vgrajenega senzorja za količino vode. Se ga da montirat za enih 70€ in sprogramirat,... je predviden prostor,... eh,...

Se spomnim podobnega dogodka z XM:  opozorilo za padec nivoja hladilne in stop lučka sta se prižgali, ko je bila temperatura še običajna. Ustavil sem takoj, ko je bilo mogoče. Potrebna je bila zgolj menjava hladilnika brez kakršnekoli druge škode. Podobno je bilo, ko se je strgala ena od cevi za hladilno...

andraž

Škoda, da se je to zgodilo, vendar je to izključno tvoja napaka. Ko ti zabije temperaturo vode v rdeče, je stop takoj. Ti si pa še malo vozil in nekako hladil motor. Hecno, da vsem pametuješ, sam pa narediš tako kapitalno bedarijo. Pa z otroci v avtu ali brez. Ne morejo biti izgovor.
Dvomim, da boš prodal avto "brez" motorja za tak denar, ker ni ravno zbirateljski in nima rabljen neke cene, hkrati pa bordo barva ne vpliva na prodajo. Kaj ima veze, če je redek.
Verjetno je edina pametna opcija, da ga urediš za tistih 9000, kar tudi ni nek super denar, če ga boš potem še res dolgo imel in če imata motor in menjalnik res tako kilometrino.
Neke Bosna variante vemo kako potekajo, in da boš, če vse počepne, zvedel samo: jebi ga sad...
Dobro se odloči.

dvorjan

Ojej, kakšna zgodba. Ampak, kot so že napisali: pošteno popraviti in voziti. Sicer bo res samo za dele ali staro železo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ZX16V

Na strehi je verjetno popraskano od vzdolznega nosilca nadgradnje, je bila premajhna razdalja.

Ce hoces ti ga moj kolega pod kozolcem popravi, je na svoji 607 naredil generalko na motorju, vecinoma z izboljsanimi deli iz VB, od takrat ima ze preko 150tkm brez problema.

Ce bos menjal motor ne bo vec zbirateljski C6 ampak le povprecna sestavljanka.
Ce zelis imeti zbirateljski primerek mora biti matching number, karoserija se mora ujemat z motorjem.

gepl83

Pismo ni dolgo trajalo. Jaz sem si tudi želel in ogledoval C6. Pa nisem imel jajc, po pravici povem. Da bi se meni tole zgodilo, tudi razmišljal ne bi. Šel bi od hiše, pa tudi če za drobiž. Res mi je hudo zate in si sploh ne predstavljam, kako moraš biti razočaran. Predvidevam da je 2.7?

Zeko124

Ce si pripravljen investirat in imet avto bi se jaz osebno vodil z Gregorjevim predlogom - kupil komplet avto za kose. Ne pride dosti drazje kot samo motor pri svercerjih s tem da ga lahko se preizkusis ce dejansko dela v avtu. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

alesz

CitatTak avto pa nima vgrajenega senzorja za količino vode. Se ga da montirat za enih 70€ in sprogramirat,... je predviden prostor,... eh,...

To se je delalo  v prvem desetletju tega tisočletja,pa vidim, da je delo nič vredno............programiranje pa tako gratis.

Lovro

Mogoče bi to res bila rešitev, kar sta Gregor in Zeko napisala. Ali pa se z ZX-ovim prijateljem zmeniš za generalno.

Upam, da ti rata to nekako čim bolj ugodno rešiti.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

mirchi

Èe bi mel 2.2 z ročnim menjalnikom....samo to ni pravi C6. .
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

antasi

Meni je tudi žal za lepo C6 ko. Sem jo v Celju na srečanju hidravličarjev občudoval.
Èe smo pa realni, je to samo za prodat- Èojko, ker ti si perfekcionist in ta C6ka ne bo nikoli več takšna, da nebi kaj nagajalo, če bo cela prešraufana. Enostavno preveč kompliciran avto, ki pa še zmeraj nima neke hude cene in jo tudi naslednjih 10 let ne bo imel. Mogoče čez 20, 30 let, ampak mogoče. Jaz bi jo prodal v takšnem stanju, kot je in tudi ceno bi malo spustil. Ne bo ti jo prijetno gledat vsak dan v garaži. Pač se sprijazniš, da tale projekt ni uspel. Itak pa ni bila 10-20 jurjev in itak si imel kar nekaj lepih izletov z njo. In to je to.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

ma kaj je tako hudega z motorjem, da se ga ne bi popravilo?  A Vlado se ne bi lotil popravila?  

je pa res, kar seješ to žanješ čojko plemniti premožni žlehtnobec

koji kurac je zate 3 jurje...

nalozi na avtovleko in k kolegi v bosno pelji
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Sebek

Praviš, da avto sedaj vžge in tudi deluje dobro, razen da porablja vodo, ki pa ne teče nikjer ven??
Jaz bi za začetek snel glavo iz motorja. Glavo popolnoma razstavil, dobro pregledal če je slučajno počena kje. Èe slučajno je, najdel nekje drugo glavo. Glavo dal poravnati in popraviti ventilske sedeže. Èe so ventili že slabi, še te zamenjal, ter sestavil motor z vsemi novimi tesnili, jermeni, vodno črpalko. Mislim, da motor ni utrpel večje škode, kot to, da je prebilo tesnilo glave.

Menjalnik pa če ne deluje dobro, daš na obnovo enemu, ki jih obnavlja.

Sicer ne vem koliko pridejo deli in kaj vse je potrebno menjati, ampak po moje več kot 1500€ za obnovo zgornjega dela motorja z delom vred nebi smelo biti.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

CEPETKO

To je dobra šola jaz pri petki vedno preverjam  med vožnjo temperaturo vode, in olja. Èrnokalski breg, in pa Nanoški breg posebej še toliko bolj pa če bo predvidena regeneracija po števcu ki si ga dam vedno na nulo, in točno vem če bo ravno tam. Zraven pa še klima in smo tam voda pride na 75% olje pa na 90% pri zunanji temperaturi 37 stopinj. Dizel se izjemno segreva poleti in če nimaš blage veze voziti dizla se zgodi to.
Citroen - kreative tehnoloži.