Automatic gearbox fault

Začel/a erzzz, Januar 01, 2022, 07:01:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

erzzz

Menjalnik je zadnje case malo trdo prestavljal(obcasno) in sem ga imel namen peljati na pregled.
Danes se pa pokaze obvestilo automatic gearbox fault, in na desni strani utripata znaka za Sport mode ter za snow mode.
Prav tako mocno cukne ko prestavim iz P v R ali D. Upam da je kaksna elektronska napaka in ne okvara celotnega menjalnika.
Kdo na obmocju gorenjske bi to znal popraviti?

zlikovski

Tu pa boš moral peljat na konkreten servis kateri se ukvarjajo z avtomatskimi menjalniki. Marsikaj je lahko, tak za začetek od 1500€ naprej.

erzzz

Upam da ne bo tak strošek �� sem našel en servis iz Lesc, upam da ga čimprej vzamejo v pregled.

zlikovski

okrog 1500€ se začnejo servisi na avtomatskih menjalnikih, če bojo začeli kaj razdirat, manjavat,..... To govorim za taprave servise kateri se ukvarjajo dotično z avtomatskimi menjalniki.
Drugo so kozolčarji in pod jablanami, ki se sproti učijo in poizkušajo kaj bi lahko bilo....

Me pa zanima kakšen bo razplet.

erzzz

Zvecer sem se enkrat vzgal avto in ne duha ne sluha o napaki. Avto prestavljal normalno, prav tako se ne pokaze nobena napaka. Cimprej bom seveda peljal na pregled in opravil se menjavo olja.

dvorjan

Mogoce za zacetek samo napolnis akumulator. Ce je akumulator svoh, se lahko dogajajo vse sorte napake v avtu ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

Tudi ena od opcij, ampak bolj malo verjetna.

Prosurfer

Pri koliko prevoženih km se je to pojavilo?

erzzz

230.000km. Menjava olja v menjalniku naj bi bila narejena pri 180.000km.
Danes peljal cca 50 kilometrov brez problema, gladko prestavljanje brez kakrsnih koli problemov.

erzzz

Popravek, menjava olja naj bi bila opravljena pri 200.000(zapisano v servisni knjigi, ampak brez žiga)

Čojko

Potem so verjetno že bile težave, menjajo olje in najbrž tudi diagnoza, kolikor jo lahko daš brez razdiranja. Rešitev. Avto prodat.

erzzz

No, tako hitro pa ne bom vrgel puške v koruzo�� čakam na diagnozo.. Sicer se pa zdaj že nekaj dni vozim brez problemov.

Čojko

Mislil sem na prejšnjega lastnika.

erzzz

erzzz

Diagnoza: tester pokazal napako na hidravličnem bloku(če se prav spomnim izraza). Menjava z novim 1300e + delo + olje, z obnovljenim iz tovarne citroen 800e + delo + olje.
V poštev sicer pride še nek popust, ki ceno spusti za cca 300-400e.
Kot sem rekel, večinoma se avto lepo pelje in tudi prestavljanje je brez težav. Je pa do sedaj 2x ob daljši vožnji avto začel trdo prestavljati, in 1x celo javil napako "automatic gearbox failure" in avto je vozil samo s tretjo prestavo. Za kakšno uro sem avto ugasnil, kar je rešilo težavo.  
Od takrat nimam več problemov, mogoče zato ker ne vozim dolgih relacij(30km v eno smer).
Verjetno bom počakal še na drugo mnenje in se potem odločil kako naprej.