Automatic gearbox fault

Začel/a erzzz, Januar 01, 2022, 07:01:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

to se je meni zgodilo že dvakrat, predvsem, ko avto hitro zaštartaš, brez čakanja na drugem kontaktu. Pa samo v 3. brzini je, ampak, ker imamo mladega Jerovška, ki ve kako se zadevi streže, mi je rekel, avto ugasni, ga zakleni, čez par min pa spet odkleni. In res, napake že več kot leto dni ni več. Nič ni narobe, ti Asini so dobri.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

Slejkoprej bo treba to sanirat, če so se pojavile težave, jih lahko v prihodnje pričakuješ.
Ponavadi crkne ko najbolj rabiš avto, dopust,....
Kot sem omenil cca 1500€ naprej, to je najceneje kar lahko prideš skoz. za cca 4K€ pa imaš generalno obnovljeni menjalnik kot iz fabrike.

DejanO

Citat od: erzzz;277977Diagnoza: tester pokazal napako na hidravličnem bloku(če se prav spomnim izraza). Menjava z novim 1300e + delo + olje, z obnovljenim iz tovarne citroen 800e + delo + olje.
V poštev sicer pride še nek popust, ki ceno spusti za cca 300-400e.
Kot sem rekel, večinoma se avto lepo pelje in tudi prestavljanje je brez težav. Je pa do sedaj 2x ob daljši vožnji avto začel trdo prestavljati, in 1x celo javil napako "automatic gearbox failure" in avto je vozil samo s tretjo prestavo. Za kakšno uro sem avto ugasnil, kar je rešilo težavo.  
Od takrat nimam več problemov, mogoče zato ker ne vozim dolgih relacij(30km v eno smer).
Verjetno bom počakal še na drugo mnenje in se potem odločil kako naprej.

nič ni hudega, samo vozi. Avto si na hitro vžgal, pa je verjetno zamujal računalnik od Aisina.
Za te zadeve okrog menjalnika se obrni na Jerovška v Grosupljem.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

torisimo

Dejan, zanaimivo "popravilo" :) , če se , ja vseeno upam da ne, pojavi težava , ki jo forumaši omenjate, upam da jo "popravim" s takim posegom...

dvorjan

Lahko pa pozimi (ali pa tudi sicer) poskusas avto vzigati tako, da najprej samo kontakt das, da se zbudi racunalnik in ostali sistemi, sele nato pa das nogo na zavoro in dejansko zazenes motor ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

DejanO

Citat od: dvorjan;278327Lahko pa pozimi (ali pa tudi sicer) poskusas avto vzigati tako, da najprej samo kontakt das, da se zbudi racunalnik in ostali sistemi, sele nato pa das nogo na zavoro in dejansko zazenes motor ...

lahko brez zavore

zlikovski

erzzz

Načeloma je ok, prejšnji vikend na daljši poti 100km plus, je enkrat ali dvakrat malo bolj trdo prestavil v nižjo prestavo, ampak to je zaenkrat to. Ne zdi se mi da je potreben popravila mogoče samo menjava olja v kratkem.

mirchi

Takle zgleda popravilo. Jaz sem sicer zamenjal samo ventile,ne kompletnega hidro bloka. Nas Volvo ni hotel vec prestavljati.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

Naj dodam še svoj pisker.

Tu se gre najbrž za Aisin TF-80SC, ki je poznan kot en najslabših menjalnikov na trgu. Uporablja ga veliko znamk, od PSA, Volvo, Mazda, Alfa,...

Ne prenaša agresivne vožnje, je omejen na 450Nm navora (recimo C6 2.7HDI ga ima 440Nm) in grejo tja do kakšnih 300kkm.

Se pa pri teh avtomatskih menjalnikih trgovci in serviserji norčujejo iz uporabnikov/strank, ker kao nekaj več znajo.

Citroen ima v bazi nov menjalnik za C6 2.7HDI - v bistvu enak kot tvoj, za 13,500€ :Hammer3: Dobim pa 35% popusta, če ga vgradim na pooblaščenem servisu. :BigThumbs:
Za tovarniško obnovljenega hočejo 8.900€ :Hammer3:

Nekateri za menjavo menjalnika (starega dol, novega gor) + olje zaračunajo 300€. Èe daš 7 litrov AISIN Premium ATF 6 ATF-92001 (predpisano je cenejše mineralno) je to cca. 100€ in zdaj nekdo hoče 200€ za snet in nazaj prišraufat menjalnik z nastavitvijo in vlitjem olja. Že to je dosti.
Pol imaš nov hidroblok na ebayu za dobrih 800e oz. s poštnino za 900€, rabljene dobre pretvornike navora dobiš za dobrih 100€, nov verjetno okoli 200€, morda 250€, mojster napiše, da če bo treba še to ko ima že vse razdrto, da je še 400€,....
In pol tej mojstri rečejo, da hočejo 1500€ samo da začnejo odpirat,....

Verjetno moraš res nekaj znat, vendar to spet ni taka znanstvena fantastika, da kasiraš uro po 100€ ali več.

Pismo, saj še kirurg nima take urne postavke.

mirchi

Si kdaj snemal ali montiral menjalbik? 200 evrov je zate za tako delo dosti?

mirchi

Čojko

Citat od: mirchi;279847Si kdaj snemal ali montiral menjalbik? 200 evrov je zate za tako delo dosti?

Nisem. Samo ni nujno, da bom kdaj začel. Raje napiši koliko ur porabiš za to, ker vidim, da si znaš.
Ne govorim še nič o razdiranju menjalnika.

alesz

Zaradi takalih stvari se je po moje najbolje teh forumskih zadev "ognt"........
Moja frizerka me naroči cca en teden naprej,rabi za mojo glavo ccca 14,38 minute in to znese na glav0 16€............kakorkoli računaš ali obračaš je to 1€ na minuto................Pa po moje za ta posel ni potrebno nekaj posebno.......ne ne ne bom napisal,če slučajno to prebere bom zabrit po celi buči..............

mirchi

Citat od: Èojko;279849Nisem. Samo ni nujno, da bom kdaj začel. Raje napiši koliko ur porabiš za to, ker vidim, da si znaš.
Ne govorim še nič o razdiranju menjalnika.

Probaj pa boš videl. Konc koncev obvladas vse. Ne vem zakaj bi placeval mehanika.