Pe?ci, kolesarji in motoristi

Začel/a michoBX, Maj 13, 2007, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

• Nej bo tu tema, kamor boste lepil vaše opazke kako se po cesti vedejo kolesarji....
  • Lahko se tud razpi*dite nad njimi, predlagate kakšn nov zakon itd....
Uglavnem, povod, de sm ustvaru to temo je to, da je bila danes cesta polna kolesarjev - kar sem se peljal, sem bil ve? na levem pasu, kot pa na desnem. Jezijo me nasploh usi tisti, k trenirajo - sploh nimajo izpravnega kolesa(odsevniki, luči...), je malo luknje v zakonu al kaj, da se lahko s tisimi zobotrebci vozijo po glavnih cestah - v nem?iji, ?e nimaš kolesa z dinamo, lučjo ter odsevniki kaznujejo za najmanj 30?...

Uglavnem, fantje vi sam slikite, pi?te, kar si pa? mislite!!!
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

osebno sem kar strpen do njih, ker se tudi sam kdaj vsedem na kolo, biolj me vozijo vozniiki ki gredo na vsako silo mimo njih. Kaj res ne gre pritisniti na zavoro in jih prehiteti na varnem mestu?
Priznam zjezime, ko se vizijo v?tric in klepetajo, slišijo da voziš za njimi, a se ne umaknejo. Potem včasih uporabim tudi tobljo na rahlo, preveč ne, da se kdo ne pokaka in mi pod avto pade
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

michoBX

Ja danes je bilo polno klepetulj, pa mamic in o?kov, s tremi otroki, k furajo tista mala kolesa(prov malo neodgovorno od staršev) in vse to na glavni cesti iz loke prot šeleznikom. Folk pa tud na silo mim, ali pa si ne upa prehitet(nedeljski vozniki)...Bli so povsod, ?e na Ratitovec so prisopihali.
drugače pa čisto podpiram kolesarstvo kot rekreativni ?port, tudi sam se veliko prevozim, samo sem bolj offroad usmerjen(makedam, gozdne poti in dr?e...).

CitroDS

Jaz osebno raje počakam in ga potem varno prehitim, ni mi kul ko eni recimo prehitevajo kolesarja ravno takrat ko je avto na drugem pasu ?e. Bolje počakat nekaj sekund kot pa celo ?ivljenje imeti enega na vesti.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

hadei

Se strinjam CITRODS. Samo eni kolessarji so pa takšni "frajerji", da si človek začeli, da bi ga nekdo povozil. Včasih kateremu opraviženo pohupa?, pa ti samo z roko zamahne in po starem naprej. Na polovici voznega pasa. Mam...
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@andrej, včeraj sem poslušal na radiju, da je kazen za vožno v?tric s kolesom 84? in jojmene, so jih letos kaznovali ?e 36
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Vse z razlogom. Mene nobeden ne moti, ?e se obNaša v prometu tako, kot se je v prometu potrebno. Tudi jaz ne hodim zadnjo minuto....kamorkoli se ?e odpravljam vendar me moti to, da me nekdo prehiteva v ?karjice, da se pogovarja po telefonu in pozabi speljat na zeleni, da se kolesarji vozijo po celem cesti??u, da so pijani vozniki po obeh voznih pasih, da pe??i tekajo čez cesto pred avtomobile, kjer ni prehodov, da nekateri vozijo 60 tam kjer je omejitev 90 in po močnosti na tak?nem delu kjer ne moreš prehitet, tovornjakarje na avtocestim ki prehitevajo drugega tovornjakarja, ker je od njega hitrej?i za 1 km/h.....itd...
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Danes sem ujel skupino kolesarjev, ki so se vozili tako, da ne bi kdo zmotil njihov razgovor. Seveda sem bil do njih uvideven in trobil.....:AngelPray:
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

hadei, da nisi ti onih od dirke po sloveniji s ceste  podil?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Ma ne vem kaj so bili za eni kakci, samo bi... :argue1:...vsakega po malo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Citat od: garac;11269hadei, da nisi ti onih od dirke po sloveniji s ceste  podil?

Te?ko, ker so ?e v ljubljani..... @hadei, a so meli kaj spremstva - ponavadi zraven večje skupine sreža? ?e najmanj enega motorista, ?e ne ?e kakšen avto...

hadei

Ne, to kar vidite na fotografiji je celoten paket kakcev. Ni bilo nobenega vi?ka. So pa bili vsi neki tekmovalci z svojimi fensi maj?kami pa to.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Sem se spomnil, da sem ?e ene prej fotografiral, ko smo šli na "NANOS party", Mitkotu na obisk....
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

taki pacenti so tudi face, da ne more po kolesarski, more po cesti, take bi tudi moral kaznovat (na kolesarski pa radar)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

boga

ja ne more dec gor in dol skakat z robnika na robnik
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.