Kärcher za domačo rabo

Začel/a CitroX, April 26, 2021, 11:10:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroX

Pozdravljeni

Razmišljam, da bi nabavil visokotlačni čistilec.
Pred leti sem za starše kupil en poceni bauhaus čistilec ... samo to ni to.
Prekratka cev, prekratki kabel - rabiš podaljšek zelo blizu kar je res čisto mimo, plastika slaba in ja oče hitro zadevo polomil. Pa eno tesnilo je seveda crknilo ...
Skratka - ne.

Gledam sedaj Kärcher-je, pa ne poznam niti čistilnikov niti cen.

Kaj predlagate?
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

sebi

Kakšno dobro leto imam model K7 z navijalcem za cev, zelo zadovoljen. Pištola je multi, z obračanjem spreminjaš načine turbo, šamponiranje, normalno pranje...

Dr. MadMan

Vzami K7 ali profi serijo. Vse ostalo so igrače. Ga imam več kot leto nobenih pripomb.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Xandrej

Ti samo glej, daima aluminijasto črpalko pa je... Bauhaus ima za karcher 5 let garancije. Jaz sem imel skoz karcher pa Lavor pa vse. Sedaj imam iz hoferja pa sem najbolj od vseh zadovoljen z njim pa 3 leta garancije pa 100€...

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/od-ponedeljka-22-3-2021/produktdetailseite/ps/p/ferrexvisokotlacni-cistilnik-2/

andraž

Tudi jaz sem kupil v Hoferju cca. 8-10  let nazaj. Za domačo uporabo je ok, deluje brezhibno. Pa kot je napisal Xandrej, je neverjetno poceni.

DejanO

imam drugega Lavorja (prvi je bil po imenu Faso, delan za velikega trgovca, delal 13 let) zdaj imam 3 ali 4 leta Lavorja Vertiga 25 za 150€. Več kot to ni vredno dati za wap hobby programa. Gledal sem Kärcherje, tam ne dobiš skoraj nič za ta denar, servis pa deli pa dragi.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Poštar

Pred leti sem kupoval hobi igrače in sproti metal proč, potem pa leta 2007 kupil starejšo verzijo Karcher K7.20mx 29kg, ko je bilo ravno obdobje menjave modela, cena 400 evrov. V vseh teh letih je dal ogromno skozi, enkrat sem menjal krmilni ventil, ter tesnila, obenem še mineralno olje s tem, da sem dele kupil, servisiral sam. Sheme delov s kataloškimi so prosto dostopne na EsparesUK, deli tudi, pri nas pa povečini dražje in servisi oderuški. Edina nadgradnja je bila menjava originalne plastične cevi za gumirano, ki mi jo je naredil Kušljan iz Šentjerneja. Imam pa tudi profi hds 5/15 90 kg z grelcem 80 stopinj. Za domačo rabo že prehuda zadeva, z gretjem vode pa samo stran od avtomobilske pločevine, je pa super z nastavkom za vodno peskanje in konkretno čiščenje. Je nekaj let star in zelo malo rabljen, vizualno kot nov.

zlikovski

Največjo napako ki jo delajo uporabniki teh visokotlačnih čistilcev, je to, ko ga priklopijo, ga takoj prižgejo pa dela pritisk, to je največja napaka kar lahko narediš, pvo je treba pri ugasnjenem motorju spravit ven zrak iz pumpe in cevi in nato prižgat črpaljko, da nenabija vmes zraka, potem pa grejo ventili,.......

premza

Jaz ima baterijskega Bosch. Èe ni pipe in električne vtičnice pri roki je super. Pere platišča, bicikle, motor, z avta spere sol... Zraven imam še dve dodatni 25l kanti za vodo.

Super je to, da je ročka majhna, gre lepo v eno roko in prideš povsod zraven. Cev je pa dolga in dovolj mehka (ni nek pretiran tlak).

MSrougeZX

Jaz sem si nabavil zadnji model od Parkside...top za ta keš...bil 90eur, 3 leta garancije.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

DejanO

Citat od: zlikovski;274957Največjo napako ki jo delajo uporabniki teh visokotlačnih čistilcev, je to, ko ga priklopijo, ga takoj prižgejo pa dela pritisk, to je največja napaka kar lahko narediš, pvo je treba pri ugasnjenem motorju spravit ven zrak iz pumpe in cevi in nato prižgat črpaljko, da nenabija vmes zraka, potem pa grejo ventili,.......

točno tako, Faso hobby mi je delal 13 let brez težav, dve turbo sulici sem zamenjal edino (po 20€ v Celju).
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Citat od: Xandrej;274949Ti samo glej, daima aluminijasto črpalko pa je... Bauhaus ima za karcher 5 let garancije. Jaz sem imel skoz karcher pa Lavor pa vse. Sedaj imam iz hoferja pa sem najbolj od vseh zadovoljen z njim pa 3 leta garancije pa 100€...

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/od-ponedeljka-22-3-2021/produktdetailseite/ps/p/ferrexvisokotlacni-cistilnik-2/

ja, evo 100€, malo pred 36 meseci neseš nazaj - dobiš keš brez vprašanja kaj in kako in spet po novega s 36 mes. garancijo.

CitroX

Hvala za veliko napotkov.

K7 je malo predrag. Prav tako presega moje potrebe.

Ste me pa rahlo presenetili s hoferjem in Ferrex-om.
Res v opisu zgleda impresivno, tlak in pretoki so višji kot pri ''nizkocenovnem'' karcherju, še cevi so dolge in cena nizka. Verjetno se ga ne dobi več.
Èe ga pa kdo kje vidi ...

Danes sem opazil enega karcherja K4 v OBI-ju v Grali (Avstrija) za 150€
https://www.obi.at/hochdruckreiniger/kaercher-hochdruckreiniger-k4-premium-universal-130-bar-420-l-h/p/9396912

Glede na to, da se mi ne mudi, imam čas počakati še na kak hofer ferrex.

Xandrej

K4 ima plastično črpalko... pa ferexa sem zadnjic videl tukaj v hoferju pri qlandiji. Mogoce je se...

CitroX

ok.
Od kje pa informacije o črpalki?
Je običajno v datasheetu napisano?