Kärcher za domačo rabo

Začel/a CitroX, April 26, 2021, 11:10:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroX

Citat od: Xandrej;276233Kaj si kupil?

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/od-ponedeljka-22-3-2021/produktdetailseite/ps/p/ferrexvisokotlacni-cistilnik-2/

to si kupil?
Uf.
Sem na dopustu.
Jutri se vračam in bom šel pogledat, če ga še imajo.
Ga vzamem.
Hvala.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Lovro

Citat od: tomaz555;276220Ti samo glej, da ima aluminijasto črpalko pa je...

To so tudi meni svetovali.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Citat od: CitroX;276237Uf.
Sem na dopustu.
Jutri se vračam in bom šel pogledat, če ga še imajo.
Ga vzamem.
Hvala.

Nimajo več. Govorim za dotični model. To kaj imajo zdaj je res za picikl prat samo pa za šuhe.

alesz

To misliš tole..........po pol leta začne puščat na ventilih....

CitroX

Ja, spet zamudil. Sem bil danes v treh...

CitroX

Od četrtka v hoferju ...
Mogoče ga še najdem.

nejc1986

Èe bo komu v pomoč; v novi številki Autobilda je test parih čistilcev

DejanO

sam imam tretje leto Lavora vertigo 25 za 150€, prej Fasa (tudi Lavor) 8-10 let. Trpežni, potrošni material poceni. Za pranje tlakovcev in avta je ta hobby vap zadosti, kaj več treba izbrati profi linije.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

sušo

Sem popravljal K2.980M (enak kot na sliki pri alesz), ker je zdrobilo planetarna zobnika (plastična valda) in sem potem pogruntal, da tud glava ne dela ok... znucana. Plastična.
Zobnika sta bla oba 3,90 eur, glava 105... Je odšel v večna lovišča.
Imam pa starega Karcherja 205, ki dela kot se šika samo cevko za dovod vode je zlomilo. Ni več nadomestnih delov ali pa stanejo več kot je ekonomska računica v moji glavi.
Tko, da če ima doma kdo kakšnega Karcherja K2 ali serijo 2xx, ki ne dela se priporočam za wather inlet elbow alias tisto jebeno plastiko kamor našravfaš dovod vode.
Treba je celo zadevo razšraufat, da zraven prideš. Pa olje pa juhuhu.

CitroX

Nabavil. V MB na ptujski cesti so jih zvečer imeli cel kup.

DejanO

problem HOFER/LIDL robe je, da ni servisa, rezervnih delov po poteku garancije.  

Sam sem v Hoferju kupil einhellov prezračevalnik trave (80€) pred 5 leti, 3 sezone je deloval (3x4 ure) potem so se iztrošile iglice, ki napikajo travo. Del ni dobavljiv, Einhell HR mi je poslal kao pravega (35€) a os ni bila prava. Grem na HR k njim z novim delom, reklamacije ni, ker nisem reklamiral v 8 dneh od prejema pošiljke. Evo popušil 35€, na koncu 4. sezono še odpove motor, in sem peljal vse na odpad.

Potem sem v Bauhausu (vse 5 let garancije) kupil AL-KO tov prezračevalnik za 110€ in je zdaj mir, ima v slo servis in rezervne dele.

Tako je pri teh čistilcih, Lavor ima na Ptuju servis, stal pa nekaj več kot Hoferjev/lidlov, ampak ima vsaj šanso, da dela 6-10 let.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

visar

______/\\______
______/\\______

tomaz555

Za Hofer je servis Elektro Cibašek mislim da je v industrijski coni v Komendi (Žeje). Je pa servis visokotlačnega čistilca hitro 200 + me je ravno danes razveselil serviser. Za večjega pa bo račun 850 e, tko da dela dokler dela - moje mnenje.

žabec

Karcherja model 502 sem kupil pred 22-timi leti, po 18.tih letih je počila visokotlačna cev. Na servisu Gitas so mi rekli, da rezervnih delov sicer ni več, vendar je verjetno odpovedal visokotlačni varnostni ventil in da je bolje, če ga pripeljem, da pogledajo kaj bi se dalo narediti. Serviser je rekel, da lahko zamenja ventil in nekako skombinira priključek za novejšo visokotlačno cev. Vse skupaj je bilo cca 60 EUR. Mi je pa še omenil, da se novejših nizkocenovnih Karcherjev ne splača kupiti, ker je vse sama plastika, da pa bo ta starec še dolgo delal. Po štirih letih še vedno dela kot nov.
Samo ena boginja je prava !