Test zimskih pnevmatik in njihovo vzdrževanje

Začel/a hadei, Oktober 06, 2007, 11:32:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: dvorjan;22990Znorel bom. Ne samo da so jih cez noc podrazili za 1?/kos (hec), temvec so mi poslali stare gume. DOT EJ UD JLA 3805

Torej, gume, narejene 38. teden leta 2005. Ima kdo kako idejo - lahko to zadevo reklamiram? Koliko stane posiljanje nazaj - 30, 40 ojrov. Ali naj jih dam spomladi na avto pa zvozim?

Sicer pa jih je treba tudi pohvaliti (gume direkt) - gume so prisle 3 dni po placilu!

Saj to je po letnici 2 leti... Hja tak je to... nimaš kaj.

dvorjan

@Xandrej:
Ne, po DOT oznaki je vec kot dve leti (zaenkrat sem se vesel, da je tako, bom poskusal reklamirati). Naslednji teden se namrec zacne 46. teden leta 2007. Torej so gume stare 2 leti in 2 meseca ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

A zdaj boš za 2 meseca gnjavil a se ti da sploh? boš samo ??? porabil nič drugega.

Včasih so gume starali, a je prijelo zdaj pa ste se nekaj navukli od teh novinarjev pa da ljudje samo kupujejo pa je to to... Nena ga no serite. Gor namontiraj dol zvozi vr?i bek pa je. :BigThumbs:

dvorjan

@Xandrej:
Glej, meni ni problem dati gor te gume. Ce so starejse, so verjetno ze nekoliko trse pa se bodo se manj obrabljale ... =)
Itak jih bom zacel voziti sele prihodnjo pomlad. Ta teden grejo zimske radirke gor. Kupil sem jih pa ze sedaj zato, ker so bile relativno poceni - mogoce smo naposled le ugotovili zakaj.

In ce se pritozim in jim pokazem, da so mi poslali stare gume, se lahko zadeva istece tudi pozitivno - recimo mi posljejo nove gume (z letnico 2007), znizajo kupnino, kaj tretjega ...

Vsake neumnosti/napake drugih pa res ne moremo pozreti, kajne. Tudi na pumpi ko tankas 60l bencina pricakujes da jih bo 60 in ne 48, rajt?

Bom javil, kako se zadeva razplete.

dvorjan

Lahko mi celo vrnejo celotno kupnino, pa mi ti poves, za koliko lahko zrihtas take Bridgestonke z letnico 2007 ...

Xandrej

Boma spomladi sedaj nimam letnih gum prav zardi letbnice ko te?narijo... Imam sezonske gume ki so sve?e, ene so ?e tople...

Dobro probaj. probat ni greh me pa zanima kaj bodo rekli.

dvorjan

Hum. Odpisali na nedeljo! In sicer da so ugotovili, da so poslali stare gume in da bodo racun stornirali ter poslali kurirja po gume. Vmes pa so celo vse gume podrazili za 5,90€.

Sicer sem jim odpisal, da raje vidim, da mi posljejo nove gume, tudi ce bo navadna Turanza brez RunFlat sistema. Pa da vidim kako in kaj.

dvorjan

Aja, da se malo osvezim tole temo.
Predvcerajsnjim je prisel kurir po stare gume in ze cakam nove.
Ce bodo tako hitri kot prvic, bi morale biti jutri tu.

michoBX

Na Naši xanti so ?e Dunlopke Wintersport 3D. Na BXa pa čakajo bridgestone blizak lm20.
Hja, dougcajt mi je ja...

Klemzy

Eno vprašanje:
Katere gume so boljše Michelin Alpine ali Goodyear Ultra grip 7?
Na Xantiji moram menjat gume pa ne vem za katere bi se odločil. Razlika v ceni pa tudi ni velika. Treba je upoštevati da sem dosti na cesti z avtom zato rabim dobre gume. Oz. ?e je kdo ?e sprobal omenjene gume naj prosim pove komentar da se bom pravilno odločil.
?e v naprej hvala.

Xandrej

dvorjan

Citat od: Klemzy;23508Eno vprašanje:
Katere gume so boljše Michelin Alpine ali Goodyear Ultra grip 7?

Michelinke Alpine PA3, pa tudi Dunlop 3D ni od muh. Goodyear UG se hitreje obrabljajo.

hadei

Test zimskih pnevmatik dimenzij 215/65 R 16 za cestne terence

(Za bodoče lasnike C Crosserjev  :emot67:)

Vir: revija AMZS
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: dvorjan;23488Aja, da se malo osvezim tole temo.
Predvcerajsnjim je prisel kurir po stare gume in ze cakam nove.
Ce bodo tako hitri kot prvic, bi morale biti jutri tu.

No, gum se vedno ni, sem pa koncno dobil odgovor, da pridejo 5.12. Ocitno bodo tokrat res sveze. =)

dvorjan

Aja, pa ce je kdo izmed vas se zimski zamudnik, si lahko ogleda dobro ponudbo med malimi oglasi:
http://www.citroenar.eu/sr_classifieds.php?do=ad&id=99

Na kratko: Michelinke s platisci, 195/65/15, popolnoma novo.