Napaka na motorju

Začel/a jk70, November 23, 2020, 08:56:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jk70

Fabtje prosim za izkušnje.

Ali je že kdo imel podobno.

Sedaj ko se je ohladilo zjutraj ko prižgem avto javi napako.

Ko dodam gas lučka ugasne. Ni nekih znakov da bi bilo kaj narobe.

Akomulator je zamenjan. Ko je temperatura nad 0 avto dela
 brez problema.

Gre za 2.0 blue HDI 150km... avto ma 127000 kilometrov.

Teaster je nakazal visokotlačno ampak ni stalne napake.
Ne mislim pa probavat a je al ni k na koncu bo pa nek butast senzor ker glede na kilometre se mi zdi da je za visokotlačno prehitro.

Hvala za izkušnje

Dihtunga

Lahko je crknila ena izmed sveč. priklopi na tester pa boš vedel

jk70

Evo avto na testerju.... nič ni pokvarjeno... tester ni določil nič... avto od sobote dela... edini sum ki ga še imam je nafta...

Avto od sobote ni nič javljal napak...

zlikovski

Èe tankaš na Petrolu, je lahko tu problem vem iz lastnih izkušenj.
Hvalabogu nisem imel drastičnih problemov, ampak po menjavi za drugo znamko šanka je drugače.

jk70

Ravno to me muči... tankam samo na OMW in Mol...

zlikovski

Potem pa nepreostane drugega kot dober servis.

gule

Potem pa tankaj na Petrolu...šala seveda, ko vidim takšne razlage.

zlikovski

Samo za primer, imam 10L posodo za gorivo, in tankam samo 95 oktanskega v to posodo, ko sem šel tankat na patrol, je imel 95 vonj po kurilnem olju, kadilo ni nič, kisilnice so šle brez problema,.... ampak kaj not mešajo,.... nebi vedel.

Ko sem pa tankal na drugil postajah, pa teg vonja ni bilo, vonj normalen za bencin.

In to posodo striktno uporabljam za to, tak da,....

In ko sem dvakrat tankal avto na petrolu, sem opazil razliko, ni drastična razlika, ampak če poznaš in čutiš motor, se opazi.

ZX16V

Razlika v gorivih je ogromna. Imam Tech2 za mojega avalancha, tankam Mol ali pa avstriji deluje normalno, ko pa grem na Petrol pa si mora predvzig nastavljat, deluje z zmanjsano mocjo itn, pa govorimo o FlexFuel motorju ki brez problema gre na E85 pa tam 81 oktansko gorivo.

Čojko

GS na Petrolov 100 oktanc gre boljše in porabi manj kot na OMV-jevega.
Drugače pa je z nafto, in sicer več km  z OMV-jevo.

zlikovski

Vprašanje je kolko procentov dodajajo bio goriv, dodatkov, in tudi nazadnje sama kvaliteta osnovnega goriva.
Ker nekateri avti neprebavljajo preveč dobro goriv z večjin deležem biogoriv, posledično crkujejo črpaljke, injektorji, DPF filtri,....

gule

Jaz mam najraje kurilca, a ga ne dobim povsod. Pravijio, da je najbolje čist.

zlikovski

Sem enkrat bral da je nekje delež 6-7% biogoriv, kar je več, je za nekatere motorje neprimerno.

ZX16V

Mol 3-4% biodiesel.
Petrol 100 oktanski je skoraj tako dober kot 95 oktanski Mol, omv pa mecem v isti kos kot petrol.
Se E85 je pri meni imel boljsi izkoristek kot 95 oktanski petrol in to je 85% etanola in 15% bencina.

zlikovski

Ja ponudniki različno mešajo te %