Napaka na motorju

Začel/a jk70, November 23, 2020, 08:56:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Mislim da je o tem ze bila debata, Petrol in OMV imata za slovenijo isto osnovo goriv (nafta in 95 oktanski bencin), razlika je samo v dodatkih.

Drugace je z 100 oktanskim bencinom.

Ce so ze imeli namen sproscati cene goriv trgu bi lahko punudili kaj vec izbire. V Nemciji imas na eni strani JET ali HEM, v istem obdobju sta imela slednja cene pod 1€ za liter dizla, v istem casovnem obdobju je bil Shell V-power diesel cca 1,5€, pa tudi do 1,7€ za liter. Potem pa se vsak sam odloci kaj zeli.

Jaz se moram peljat najmanj 15, ce ne 20 ali vec kilometrov v eno stran da bi tankal nekje kar ni pokrito s strani Petrola ali pa OMVja.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

To nisem vedel, da imata Petrol in OMW isto osnovo.

garac

O tem smo ze govorili na forumu, samo aditivi so razlicni. Le Hofer je imel svojo dobavo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

Zanimivo sem na nemškem lada forumu prebral en komentar, sicer se je šlo o vleki kamp prikolice, ampak izjava nemca je bila, da je v slo tankal najboljši bencin. Na tiste avstrijske poceni bencine je lada v hribe pod polno  obremenitvijo klenkala.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Dihtunga

To da za avto piše, da dela s 5% bioetanola ali ostalih smeti pomeni samo to, da bo delal, ne pa da bo delal dobro. Ko je mašina nova še gre, potem ko se postara pa je možno vse.
Dobiš na petrolu benz, ki sploh ne diši po benzu. Ko ga preplahjaš v kanti komaj kaj ven pihne ..

bingo

Problemi z bencinom: še en žebelj v krsti motorjev z notranjem izgorevanjem.

BTW: Toyota je dala milijon kilometrov garancije na baterijo novega kombija!!!
https://insideevs.com/news/425503/toyota-proace-electric-15-year-battery-warranty/

visar

______/\\______
______/\\______

zlikovski

Marketinška poteza, potem pa droben tisk, pogoji v katerem je delala baterija, vzdrževanje,.... v 15letih bo ta baterija delala še mogoče na 15%

bingo

Zlikovski: Načeloma baterije EV-jev zgubljajo 1% na leto, ta boljše pa celo manj (cca. 0,7%/leto), kar pomeni, da bo imela baterija po 15letih še vedno 85% prvotne kapacitete. To potrjujejo tudi testi "tastarih" Tesl=5%po7letih: https://www.youtube.com/watch?v=m9VxDzr7prc

zlikovski

ZX16V

Dokler pridobivamo elektriko iz jedrskih in termoelektrarn je to najbolj umazana energija, poleg tega pa akumulatorji so bolj umazan odpad kot pa razlitje nafte, so uporabniki elektricni vozil cisto navadni hinavci prav tako proizvajalci elektricnih vozil. Kdo tega ne vidi je ze zaslepljen z mnozicnimi mediji, kako so cista in ekoloska elektricna vozila v isti sapi pa kako so varna, razen ko pride do prometne nezgode in vsi zacnejo cvikati ce so akuji v kratkem stiku ali ne.
Moje mnenje vsi ostali pa si ga pac morate ustvarit

visar

moja tesla ima po 6 letin in 260Mm še vedno 95% SOH
______/\\______
______/\\______

alesz

Citatkako so cista in ekoloska elektricna vozila v isti

če se upošteva proizvodnji proces,izpusti v življenski dobi in na koncu reciklaža....je razlika med klasičnem sodobnem vozilom in električnem pogonom......13%

Citatmoja tesla ima po 6 letin in 260Mm še vedno 95% SOH

Ta litijeva tehnologija,ki jo sedaj uporabljamo,če upoštevamo več kot deset let razvoja,pa nekje 20 let uporabe,sploh ni tako nova,največji problem zmanjšane kapacitete pa je skladiščenje ,čakanje na uporabo pri polni napolnjenosti...............dvomim da bo pa tehnologija zdržala še 15 let,ker so v uporabi sistemi ki nudijo ob isti teži desetkrat več energije in so temperaturno veliko bolj stabilni ,in Musk vpije da bo kila elektike bistveno cenejša..............

zlikovski

In tudi litij je problem, ker te rude ni napretek, če bi masovno šli v to, nebi bilo zadosti.

alesz

Ja,samo zadeva se da 100% reciklirat kar bistveno zmanjša potrebo po novih surovinah.Je cel kup ostalih verzij naprimer žveplo/zrak,ki je menda najmanj okolsko škodljiva.V bistvu je pa ta hec z zamenjavo takoj spet europska kaprica tako kot je bil tudi projekt "urbani dizel",drugod po svetu je mišlenje drugačno.Tako da tudi gorilne celice še niso  ven iz konkurence,sploh sedaj ko je na pohodu nova tehnologija pridelave vodika...............