SPAÈEK - VŽIG

Začel/a DAŠO, September 11, 2020, 03:35:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DAŠO

Prejšnji teden smo zamenjali platine na spačku. V Ljubljani (po ravnem) dela super, mašina se vrti brez zaletavanja. avto vžge takoj, problem nastane, ko grem na avtocesto in ga poženem na 100 -110 km/h. Nekaj časa dela brez problemov (cca 10 km), nato pa začne cukati in izgubljati moč. Ko pritisnem sklopko, motor dela normalno, takoj pa ko sklopko spustim, cuka in ne vleče več. Enako se mi je zgodilo, ko sem šel proti domu (izven avtocesrte) v klanec. Prej je spaka ta klanec zdelala v 2. prestavi, sedaj pa začne cukati in tudi z prvo ne potegne. Kaj je narobe?

P.s. - platine in kondenzator (vse novo) je od Valejo, kupljeno pri Potokar-ju

info@

- nastavitev vžiga in predvžiga
- glede na to, da je še toplo vreme... vžigalna tuljava
- enostavno nov kondenzator odpovedal... od desetih kompletov trije odpovejo... ce la vie
- kakšen kabel na napeljavi okoli vžiga ali vžigalne tuljave nima stika
- kabli za svečke prebijajo
- svečke...

Kar se tiče elektrike... potem pa

Uplinjač ...

Možnost, mala pa vendar... ključavnica za vžig zgublja kontakt...

Pumpa goriva ne dovaja gorivo... večinoma krivec napake cevi. Gumijaste , nad rezervarjem in od podvozja do pumpe, od pumpe do uplinjača...

Pa še bi se našlo...

andraž

Jaz bi rekel, da je bencinska črpalka. V tanku in posledično v ceveh imaš umazanijo. Èrpalka se pregjeje in dela bolj na pol...

antasi

Kak je vam fajn ko popravljate spačke.
To je identično ko moped tomos
To pa je znal vsak osnovnošolec včasih.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

DAŠO

Hvala za namige. V ponedeljek peljem k mehaniku, pa bova pogledala.

A.T.K

..te dotične platine ven, posmirkat, pa dodat tranzistorski vžig...zaenkrat pa star kondenzator vezat zraven tuljave..ko pa maš v roki, pa dobro oni vijak, ko povezuje kondenzator, šæistit...srečno

dyane

To je 99% črpalka goriva oz. Z njim povezanim sistemom.
Glede vžiga apa takole, res dobro ozm perfektno deluje 123 Bluetooth ignition, z vakum cevjo karburator vžig, vse ostalo ima pomanjkljivosti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Èe je res bencin, kot predvidevajo forumski strokovnjaki,  lahko enostavno probaš z kanto in cevko prost padec, pa priklopi direkt na fergazer, ne pozabi staro cevko začepit in gasa v hrib.
Ne na AC..

dyane

Prijatelj antasi, situacija je več plast na in le dober poznavalec jo prepozna in sicer. Le na avtocesti se  črpalka goriva toliko segreje in je hkrati potreba po gorivu v določenem časovnem območju največja mogoča in takrat se pokaže da na primer nekaj ni vredu z omenjeno zadevo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

če je rekel, da se mu zgodi isto v klanec domov, zato sem predlagal enostavno varijanto,
se oproščam, če sem užalil strokovnjake, ampak tole danes ni druga kot popravilo mopeda-ko bi bil še kak drug avto danes tako enostaven za šraufanje-rabiš ključ 14, 11 in štango za dobit dol vetrnico, ampak pol se pa že skoraj konča..
da ne bom zaradi dolgega jezika izgubil še prijatelja iz mariborskega konca, ker bo jezen na mene, da šraufarija spačka ni nobena znanost.. ker potem bom moral imet za prijatelje vse, ki pridejo slučajno do mene in bom spet imel grozno veliko prijateljev, pa še če bom enkrat šel na facebook, ubogi garač... tam bom šele imel prijateljev:emot26:
itak me niste razumeli, spaček in dyane so najlažji za ugotovit napako, zakaj ne dela, ali je bencin ali je pa elektrika v 99.9%
tisto, ko pa vi sestavljate neke burtonove bate pa nemkere obročke, pa podrete menjalnik pa štejete zobe pa spet uspešno sestavite, tisto so pa za mene pravi majstri:BigThumbs:

dyane

Ja res je Andrej...spacek je simple kot pasulj :).
In prav imaš treba je vse preveriti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Me prav zanima kje bo napaka.

antasi

Imate prav, rajši se ne bom spuščal v debate o mehaniki,
tukaj so večji strokovnjali od mene, pa čeprav ni skoraj nobenega s formalno izobrazbo avtomehanika.
Sami električarji, strojniki, kleparji itd.
Še en dokaz, da je spaček res enostaven za šraufat, če ga enkrat razdreš in spoznaš.
Èe bi danes šel okoli sveta, bi vzel Spačka pa ključ 11,14, štango, kladivo in šraufciger, od rez.delov pa elektriko, jermenček, gume in kanto za bencin pa bi ziher prišel z manjšimi popravili okoli sveta.
Èe bi pa vzel nov avto ne bi bil tako ziher, ker nebi imel kaj naredit ko zagori lučka motor..
 Ampak realno bi pa z novim avtom prevozil svet brez popravila, z 2cv pa bi imel večkrat šmiraste roke.
Da je tudi vsemogočna A serija lahlo klump, dokazuje moja dyana leta 1985, ko sem jo kupil 5 let staro. Po današnjih normativih 2cv je bil to skoraj nov avto. Ampak na moji 5 let stari Dyani je crknilo v par letih praktično vse, kar pišete tu na forumu. Na koncu se je še šasija zlomila in to na tedaj 8 let stari Dyani. Je pa res da smo se vozili 140 po števcu in koliko nas je šlo not in potem seveda brez volana ko ni bilo več šasije..
Da pa je bila moja Dyana že ob nakupu slaba, je dokazal prav Rožanski iz druge teme, ki je malo za menoj kupil lepo Dyano, ki je šla brez vseh popravil kar nekaj let. Šele na nordkapu smo ugotovili da ima še original platine, jermen in akumulator, kar pa je edino crknilo na tej dolgi poti. Pa še to ne bi bilo potrebno, če bi Rožanski prej naredil vsaj mini servis.
Me je pa čas povozil, mi smo včasih avte popravljati tak da smo kanto od bencina dali na streho ali pa 6 x 1.5V baterije skup zalotali če ni bilo elektrike, danes pa se popravlja drugače-z računalniki in diagnostiko

https://www.mehariclub.com/en/1790101--wirless-2cv-computer-mouse-red-and-black/

ps: kako je bilo v Radljah, a nimajo fenomenalen bazen?

zlomjo

V Radljah je bilo več fenomenov.

Xantia Marko

Skoraj identični simptomi so bili pri meni zaradi bencin pumpe. Vroč nikamor oz. kot praviš cuka. Hladen bp. Ni nek strošek tudi če se preventivno zamenja.