SPAÈEK - VŽIG

Začel/a DAŠO, September 11, 2020, 03:35:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Potokar v LJ bi verjetno to znal poštimat? Je še najbližji.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

DAŠO

Danes sem se oglasil pri mehaniku,. Avto je sprobal in njegovo mnenje je , da stvar ni povezana z elektriko. Pravi, da bi cukal in bi bil ob moč že takoj, hladen. Ker nabavlja robo pri Potokarju, bo še njega vprašal za mnenje, preden bo začel šraufati. Vam bom sproti poročal, kaj je na stvari.

antasi

Potokarju povejte da vas je priporočil Aleš iz citroen kluba, pa bo zihr zrihtal. Tukaj je pa itak vsak drug Aleš:breaking_pc:
Potokar bo rekel naslednje, zamenjajte bencin pumpo, pa filter za bencin-če ga imate, pa gumijaste cevi,  ostale cevi pa prepihajte. Pa dobro bi bilo kesel dol vzet pa spucat kesel in plovec, ki ima mrežico.
Ubogajte g. Potokarja.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

DAŠO

Potokar pozna mojega spačka, sem letos pri njemu kupil alternator, pa sva malo pokramljala, pa tudi avto si je ogledal

antasi

Je ljubitelj, pa še nekaj popusta imate preko citroen kluba pri njemu. Prijazen možakar.

DAŠO

Ali bi bilo možno, da ko se segreje, cilindri toliko stisnejo bate, da mu vzame moč?

andraž

Si preveril tank in cevi do črpalke?

antasi

Mehanik mu dela.
Mogoče bi bilo dobro še obiskati katerega od priporočenih mehanikov, preden razderete mašino..

DAŠO

Mehanik mi bo zamenjal črpalko in kondenzator od platin. Po moje bi to moralo pomagati.

andraž

Sčistit tank in zamenjat vse cevi do črpalke.

garac

Daso kvecjemu nasprotno, cilinder se raztegne in zgubi kompresijo, ne stisne, ampak mislim,.da v tvojem primeru ni to to
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Dihtunga

Spucaj filter v mehanski pumpi. Pa, če ti crkuje ko se ogreje, dodaj malo čoka - če dela bolje - ima premalo goriva.
Nekje dobiš rjo noter. Kupi tisti prozorni filter za 5€ in ga daj pred pump in boš videl kaj vse ti priteče ven. Pa tudi membrana pumpe je že verjetno precej proti kraju.

info@

Citat od: DAŠO;269491Ali bi bilo možno, da ko se segreje, cilindri toliko stisnejo bate, da mu vzame moč?

Da, možno je. temu se reče po domače "da zariba". Èe pa se cilindri razširijo pa se reče "da prepiha".

Èe se cilindri pregrejejo in zaribajo potem nič ne cuka ampak samo vedno slabše "vleče" in , če se ustaviš, ko padejo obrati ugasne in ne vžge več. Èe imaš srečo čez čas vžge, ko se ohladi. In če imaš še večjo srečo, se še par let voziš po takšnem "incidentu".
Lahko popokajo tudi samo obročki ob taki situaciji... po pač nimaš čist sreče in kuri olje... dokler ga ne popraviš.
Na Spačku še nisem videl, da bi se cilindri "razširili", da bi prepihal zaradi cilindrov. Ja, zaradi obročkov že. "Pregreti cilinder" kot temu rečemo se pojavlja na dvotaktnih mopedih in motorjih recimo. Ampak tudi tam ne kiha in ne cuka... ko se zagreje tak cilinder na delovno temperaturo nič ne cuka, samo zgubi moč in vozilo se ustavi, pa normalno teče. Potegne pa ne več... dokler ga ne ohladiš.

Ribanje cilindrov na starih Spačkovih motorjih ni nikoli bil nek velik problem. Problem se pojavi na novih kitajskih cilindrih, ki se prodajajo v kompletih . Aprotech recimo so znani po tem ,da zaribajo na štirih mestih ... 500 - 2500 km. Potem so pa problemi še z "650" cilindri, ki jih brusijo in ne obdelajo termično, iz navadnih 602 in se po precej malo kilometrih stisnejo nazaj na svojo predhodno mero... zaribajo...

Èe nimaš nič od tega not, preveri lepo po vrsti... Oziroma naj mehanik preveri. Dovod goriva, uplinjač, vžig, kabelski snop. Potem pa dalje kompresijo zmerit itd... Sem ti napisal zs, ne vem, če si videl, že pred časom...

lp Janez

garac

Al pa daš not 720 kubikov,  ta zgleda da nima problemov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

DAŠO

Sem bil par dni odsoten in med tem je mehanik z nasveti in pomočjo g. Potokarja (za kar se mu zelo lepo zahvaljujem) avto poštimal. Najprej sta zamenajla platine in kondanzator(čeprav so bile nove), na testni vožnji pa se je hiba ponovila. Nato je zamenjal črpalko za gorivo in sedaj avto dela. Torej vzrok mojih težav je bila črpalka za gorivo.

Vsem se lepo zahvaljujem za nasvete in pomoč.