Cimos Dyane GERI

Začel/a janez, Oktober 01, 2007, 10:52:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Se kdo spomni ?e Gerija?

Zanimiva verzija pick-up Dyane, ispeljanka Daka. Niso jih veliko naredili in malo prepozno. Spodrinil jih je Golf in 101 pick-up, predvsem ker je bil Geri pre?voh proti njim in ?e dokaj drag. Vzačetku 80tih je bil to zadnji krik umirajočega Cimosa.
Tudi registracija je bila za tako ?vohcen avto prevelika.

Tega Gerija sem slikal se mi zdi leta 1996 v Celju na srečanju. ?e takrat je bil nekaj posebnega in redkega na cesti . Danes jih ni ve?. Zadnji primerek je vozil ?teljo, pa tudi zanj ne vem ve?. Pa Tonaj ima ?e eno Razvalino.

?e ga kdo ima mi naj pove!!!!

Lp Janez

garac

uf, geri pa res nisem videl na cesti ?e dolgo let, ?e zapu??enega se ne spomnim. Ja tonajev je res po moje zadnji ki sem ga videl v živo. ?e daka te?ko sreža?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

A ni bila ena taka na cesti po Slo od ene ZOO trgovine. Je bila obležena s pli?em in je imela na strehi ušesa? (?e se prav spomnem) (ali pa je bil mogoče DAK)

To sem pred leti videval okoli.

LP
Goran

garac

tisto je bil dak
tudi tistega je imel tonaj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

spackista

Stelijo  ima se vedno GERIJA, verjetno ga bo en dan spravil ponovno v tek,... drugače pa se ednen vozi po Osijeku, ta je bil na MB raidu oktobra 06, enega sem videla voznega v Vojvodini, steklar, super mu je za prevoz, eden v odlicnem stanju pa čaka na sestavo v Somboru,...pri Tonaju pa je marsikaj skritega, ahaha
Sempre pokonci

zenso

Geri-ja smo pa mi pred leti imeli...pol smo ga zaradi potrebne totalne obnove prodali možakarju (tudi tukaj iz obale, natančneje iz Žusterne), ki ga je obnovil zares fenomenalno u nulo in ga je podaril sinu..
Žal ne vem kje je auto končal.

janez

amipick

Ta Geri zrihtan u nulo in podarjen sinu,se mi zdi da je končal v steljotovih rokah.On ga še vedno ima ,parkiran na njivi in ne ve kaj bi z njim.Keža,pokliči ga,verjetno bi ga prodal.lp
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

zenso

kateri šteljo, iz kje?
...če je črne in bordo rdeče barve, luči nad streho, pol je tapravi.

Janez, bom poiskal slike.

amipick

Ni jih dosti Geri-jev ,ki so bli obnovljeni .In ja je bordo z črnimi blatniki.
Tisti Stelijo iz šalare-mehanik,orodjar,...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

zenso

aha, ja ja, pol je tapravi.
slike pa še iščem..

janez

zenso

..nič nisem še našel..sem imel 3-4 slike ampak zgeda da sem jih nekam založu :((

janez

...tole pa verjetno še niste videli... :take_picture:

CIMOS GERI

Lovro

Pri nas, tam še v 80-ih je imel gerija naš osnovnošolski učitelj likovnega pouka. Na koncu je bilo na njem sicer več rje kot barve, končal pa je v jarku na nekem klancu, ko so tam kopali za kanalizacijo oz. nekaj podobnega.

Pravzaprav mi ni jasno, zakaj se je peljal po tisti cesti tako daleč (čisto blizu je namreč bil lep obvoz) - z jarkom med kolesi je namreč prepeljal sigurno kakih 20 m, nato pa je avto očitno zdrsnil v tisti jarek.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)