ZOBATI JERMEN KREPNIL

Začel/a xp-ray, Avgust 17, 2020, 09:18:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gero

za XP-RAY : v Kopru sta najmanj dva člana ki sta bla "kaznovana" zaradi nepravočasne menjave jermena ...

zlomjo

Najmanj pomeni, da ti veš za 2, verjetno pa jih je dosti več.

jumper1

Citat od: xp-ray;268423Pri 188.000km mi je na C4 PIcasso 1,6 HDi l. 2012   pobralo nekaj zob na jermenu in je  preskočil, motor  je obstal. Strgan ni.  Kot  kaže  ventili niso fasali nič,  le  odmikači.
Žal sem verjel, da bo šlo do "uradnih" 240.000 , ali vsaj 200.000  pa ni šlo.... šola za vse tukaj  prisotne;  zame  mal dražja....
Je že kdo to rihtal in koliko je  bil strošek skupaj z novim kpl jermena?

Pri teh motorjih je menjava pri 170.000 km pa odmično gred je treba zamenjat.

Poštar

Zakaj je potrebna menjava odmične?

V familiji je C4 Picasso, letnik 2011 s tem motorjem, prevoženih 160.000 km. V kratkem se bo delal servis.

antasi

verjemi serviserju, ne servisni knjižici
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Poštar

Odvisno od primera do primera.

Èe bi sam verjel serviserju, bi se na koncu končalo z računom dobrih 7 tisočakov za menjavo motorja iz mojega žepa, enako 1600 evrov za kompresor klime + kondenzator. Da ne bo nesporazuma, gre za drug koncern.

antasi

Zato pa hodi k serviserju ki mu zaupaš.
In tukaj so to jumper1-k njemu hodim tudi jaz,
Alesz in sem sigurno še katerega dobrega pozabil.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Poštar

dvorjan

Citat od: antasi;268639sigurno še katerega dobrega pozabil.
Vlado333 je vsekakor clovek za na ta kratek seznam.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Dober serviser je več vreden od znamke vozila. Nekateri zaradi njega vztrajajo na določeni znamki.

Poštar

fifk

Citat od: Èojko;268645Dober serviser je več vreden od znamke vozila. Nekateri zaradi njega vztrajajo na določeni znamki.

Točno tako.. 👍

zlomjo

Pred 35 leti sem si želel kupiti Opla, da bi ga vozil k Tavčarju v Sežano, kjer smo servisirali službene Ople. Stari Viktor je bil legenda, njegov servis med top6 v Jugi.

Vlado333

Jumper1 je napisal da je potrebno zamenjati odmicno gred, ker ob okvari zobatega jermena(ko se podre sinhronizacija med odmicno in glavno gredjo) zamakne - obrne "hribcke" na odmicni in je potem odpiranje (timing) povsem napacen. Jaz sem 2x imel smolo in so bili poviti tudi ventili, takrat so pa stroski popravila tudi obcutno visji.

jumper1