2CV6 Special

Začel/a Gox, Junij 08, 2020, 10:19:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: Zeko124;278159Gox, a se pri tebi letnik avta po dokumentih poklapa z datumom proizvodnje po ORGA številki?

Ja se ujema ...

Po Orga narejen 23. oktobra 1985 ... prvič registriran 20. novembra 1985

Zgleda je hitro prišel do kupca :)

Zeko124

Citat od: Gox;278160Ja se ujema ...

Po Orga narejen 23. oktobra 1985 ... prvič registriran 20. novembra 1985

Zgleda je hitro prišel do kupca :)

Hvala za hiter odgovor :emot112:!

Imam primer spacka, v sistemu zaveden kot 89 letnik, po ORGA stevilki narejen 23.3.1990. Zato sprasujem :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lovro

Citat od: Zeko124;278162Imam primer spacka, v sistemu zaveden kot 89 letnik, po ORGA stevilki narejen 23.3.1990. Zato sprasujem :)

V sistemu lahko vpišejo marsikaj, verjetno so se nekoč zmotili ali imeli kak svoj sistem, kot pri nas.

Tudi pri nas je zadnje čase nek čuden sistem, ko se vpiše datum prve registracije pri nas in ne letnik izdelave. Pa še to ne vedno.

Primer je moj TA. V homologaciji piše, da je letnik 53, po dokumentih je razvidno, da je bil leta 1977 iz Francije prodan na Nizozemsko.
Na podlagi tega so mi v prometno dovoljenje vpisali letnico 1977, ki ni ne letnica proizvodnje, niti letnica prve registracije pri nas.
Ko sem jih ob vpisovanju opozoril, da je v homologaciji vpisana letnica 1953, tega niso hoteli upoštevati.

Kakorkoli, dobra stran je, da vsaj pri uvozu vse teče gladko, le da, odkar so to centralizirali, traja malo dlje, kot pred leti.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gox

Avto dela kot mora :) Se vrti ... sedaj malo več v uporabi, ker je 1 avto zaenkrat... vsaj kar se tiče lokalnih voženj. Za kam dlje, je na voljo c3 pic.

Še slabih 1000km, pa bom opravil moj drugi servis na njem. Tako da bo v toplejše dni zapeljal z novimi filtri in novim oljem.
Pa še gume bom ob priliki obrnil. (naprej/nazaj)

:BigThumbs:

Gox

Še malo in bo 2 leti kar vozim spačka.

10.000km prevoženih v mojih rokah. (9000km z novimi Michelinkami)

Poraba tu po obali se vrti okoli 7L/100km. Spaček se lepo vozi. Zadovoljen kot prvi dan ko sem ga kupil.

V maju naredim drugi servis in gre na tehnični. Pa gume preložim naprej/nazaj.

:take_picture:

zlikovski

Čojko

Lepo te je videt tudi na cesti.:BigThumbs:

A ta zadnja je pri Bati? So mi rekli, da je bil prispevek o električnem DSu na TV Koper in nato na TVS Kronika, samo si nisem pogledal.

Gox

Gox

In že je tretji moj tehnični mimo ... od lanskega pregleda prevozil 4643km.

Podmazal sornike in polosovine, preveril luči in zapeljal na stezo. Avto tehnično brezhiben.

V kratkem bo na vrsti menava olja in filtra :take_picture:

Čojko

Za rumene luči ti ni nič rekel?

Ostalo pa vidim, da imaš super, le pri plinih bi se dalo še igrat s karburatorjem.

Sem malo pogledal za moja GS Pallasa in GS Super - oba imata CO% 0,4, za rdečega GS-a pa niso merili, ker je prestar, sam je po moje tudi tle nekje. Verjetno bi ti mogla tudi poraba pasti vsaj za liter (odvisno od dolžine relacij). Evo, ker vidim, da že nimaš več kaj za delat okoli avta in da ga ne boš preveč pral in znucal to lepo barvo se raje malo s karburatorjem igraj.

sušo

@Èojko Rumene žarnice so, če še velja uredba, v 104.členu dovoljene pod pogojem, da je vozilo izdelano ali izdelano in registrirano pred, se mi zdi, oktober 1980. Tam piše, da ima lahko vozilo belo ali rumeno svetlobo spredaj.
Tudi meni je zatežil na tehničnem letos, po več letih ponovno, in sem mu zdrdral zgornji tekst in je rekel ok.

Lenko

Citat od: sušo;279852@Èojko Rumene žarnice so, če še velja uredba, v 104.členu dovoljene pod pogojem, da je vozilo izdelano ali izdelano in registrirano pred, se mi zdi, oktober 1980. Tam piše, da ima lahko vozilo belo ali rumeno svetlobo spredaj.
Tudi meni je zatežil na tehničnem letos, po več letih ponovno, in sem mu zdrdral zgornji tekst in je rekel ok.

Moj je na žalost letnik 1987 tako, da se na tale člen ne morem sklicevati. Zato vedno pred tehničnim noter dam bele žarnice po tehničnem pa nazaj.
Bele imam tudi ves čas v avtu če bi me kje na cesti kak policaj začel masirat s tem.
Je pa moje mnenje, da v praksi bele dosti bolje svetijo ampak rumene pa fajn zgledajo.:emot180:

Čojko

@sušo, jaz sem enkrat celo imel to uredbo natisnjeno. Se mi zdi da v Skrt-ovem Amiju, vendar kot sem enkrat kasneje gledal je v veljavi nov zakon in tega ni več noter.

Na AMZS-ju te ne bo zavrnil, še posebej če si njihov član, saj bo mogel nato sam brezplačno menjavati žarnice. Noben ne komplicira, kot vem. Včasih so na AP, kjer je delal tehnični Gox, zato sprašujem. Sploh če imaš certifikat oz. avto kot starodobnik. Ne bo te vrgel zaradi tega. Lahko ti da kot opozorilo, da urediš,... in če te kasneje policaj ustavi je on krit in ti pač plačaš tistih ne vem morda 20€, če ima policaj super slab dan.

garac

Cojko care, ratal mehanik, bravo!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ja glede izpušnih plinov ... meritev je kar je. Na podlagi take meritve ne bom spreminjal nastavitev karburatorja. Avto dela super, minimum lepo laufa. Potegne ok. Sedaj porabi 7L/100km, je pa v tem 80% mestne vožnje. Glede na to da dela super, škoda vrtet vijake in razštelat zadevo.

(Meritev je bolj v smislu, moremo neki zmerit v okviru dovoljenega..in to je to)

Za rumene žarnice ... debata je seveda bila. Pravi on da v sloveniji so tudi spački imeli bele žarnice, saj so oni rumene ven vzemali. In piše da more bit svetloba bela... Sem rekel da certifikat je bil narejen z rumenimi žarnicami. Pa pravi: "tisti ki izdeluje certifikat" nima pojma. No sej če pogledam moj certifikat ... ima moj spaček 5 sedežev. Vodno hlajenje, a širok je 1,6m nizek pa 1,48. (prava športna verzija vozila :))

No tehnični je vseeno ok, vozilo je brezhibno.

Tik preden sem speljal ven iz linije, me je še zaustavil in se spomnil da ni zmeril višine ... pa je pritekel z metrom in na sprednjem levem blatniku odmeril "a cca 70cm je" .... zakaj ga to zanima pa ne vem. :take_picture:

V prtljažniku pa vozim 2 bele rezervne in 2 rumene rezervne žarnice ... to sem povedal pregledniku in je kar odšel :BigThumbs: