2CV6 Special

Začel/a Gox, Junij 08, 2020, 10:19:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: garac;279864Cojko care, ratal mehanik, bravo!

Mehanik svetovalec :)

Čojko

Tej od SVAMZ-a so res samo pobiralci, zato tudi na mednarodnem področju niso veliko vredni/posledično vozila s tem certifikatom. Pravi starodobnikarji se držijo SVS.

Glede spačka, ki je en najlepših in na katerem menjuješ šraufe na kolesih iz črnih na pozlačene te ne briga CO preko 3, ko se ga ob zdravem motorju da komot nastavit pod 1.

Ne vem no. Jaz sem samo opozoril na nekaj kar sem videl in bi definitivno v nekem doglednem času uredil, sicer pa naj dela vsak kar hoče s svojim avtom. Smo si različni.

Lenko

Spačka lahko nastavis na 1 ali nizje, ampak ce je sam v garaži. Men ga je na tehničnem nastavlja pa sem se domov peljal 80km/h. Èe pa se malo več voziš pa po mojih izkušnjah moras nastavit mal drgače.
Govorim za moj avto.

garac

Cojko, kaj imas nove tablete, pa ne primejo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

sitar

Citat od: Gox;279873Ja glede izpušnih plinov ... meritev je kar je. Na podlagi take meritve ne bom spreminjal nastavitev karburatorja. Avto dela super, minimum lepo laufa. Potegne ok. Sedaj porabi 7L/100km, je pa v tem 80% mestne vožnje. Glede na to da dela super, škoda vrtet vijake in razštelat zadevo.

(Meritev je bolj v smislu, moremo neki zmerit v okviru dovoljenega..in to je to)

...

Vsekakor 3% CO ni dobro za motor. Lepo vžiga, ker ima dovolj bencina, motor pa trpi in na delovnih obratih (okoli 3000) CO preide mejo dovoljenega kar je na tem motorju okoli 4,5% CO, pomeni da teče na 5, ... 5.5%

Na tehničnem testirajo na prostem teku in dovoljene  meje za stara vozila so 4,5% CO

Èe bi tudi stara vozila testirali na obratih , potem bi bil takšen Spaček z 3% namerjenimi CO na prostem teku neizpraven. Zakonodaja pač dovoljuje to. Bi bilo bolje, da bi se testiralo po rednostih, ki so bile določene tovarniško za določen tip avta. Bi avti lepše delovali in manj onesnaževali okolja, tudi stari kot so naši.

Dve slike, dva izrezka za info in v pomoč. Ena iz Citroenove knjige za uplinjače, drugo iz zakona. Spaček je lep in dober, bi bilo dobro uplinjač nastavit, ne bo škode.

sušo

Citat od: Èojko;279856...sem enkrat kasneje gledal je v veljavi nov zakon in tega ni več noter.

Ehh škoda... Jah jst bom vozu rumenke dokler bo šlo.
Vidi se super ok. Vsaj zame.

CO2 pa ne spremljam tko, da ne vem kje smo. Spaček leti ko raketa in žere malo.

Lovro

Meni niso lani nič težili na tehničnem zaradi rumenih žarnic v lučeh TA. Policijo srečujem dnevno, ko se vozim z njim, zaenkrat me ni ustavil nihče.
Upam, da bo tako ostalo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gox

Jaz tem meritvam na tehničnih ne verjamem dosti ... še posebej ko vidim kako se izvajajo.

Vsak majster po svoje meri. En tako en drugače. Na eni enoti merijo 5minut z nabijanjem gasa, na drugi enoti tehničnih meri brez nabijanja in konča v pol minute.

Pol iščejo kam priklopit maso na vozilo itd...

Lansko leto so izmerili 0,1 ... letos 3 .. A pol 0,1 je usper številka za 30 let star avto... ima izpustov skoraj kot električni :)

A najbolj sem vesel ko slišim vozim elektriko, sem odgovoren do okolja :Hammer3:

Tiki

Citat od: Gox;279941Na eni enoti merijo 5minut z nabijanjem gasa, na drugi enoti tehničnih meri brez nabijanja in konča v pol minute.

:Hammer3:

Ja, pred leti mi je R19 turiral, da je olje priletelo letelo čez iberlauf... Eni gospe so pa Lancio Themo 2.0T zaribal...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gero

Èe bi vsakem avtomobilu pravilno izmerili izpušne pline  verjetno več kot pol diesel vozil ne bi smelo na cesto...

Gox

Te dni štejemo 30-32 stopinj ... tako da je čas za streho dol in kapo na glavo :BigThumbs:

Lepo pihlja :)

Redni servis na 5000km pa morem v kratkem naredit ...

Gox

Servis še čaka ... pri 35 stopinjah, se mi nič ne da delat :)

En krog sem pa bil ... vroče je, sonce prižiga, toplo piha :BigThumbs:

Spaček pa šiba :emot112:

Gox

Po 5029km prevoženih sem naredil letošnji letni servis.

Olje, filtri, podmazovanje, prestavitev gum (naprej/nazaj) ... nova zapirala oken ... Zdej je pripravljen na naslednjih 5 tisoč do servisa.

garac

sam še matice na kolesih poštimaš pa bo vechule de collection
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/