2CV6 Special

Začel/a Gox, Junij 08, 2020, 10:19:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlomjo

Citat od: Gox;275643Glede na številko na požarni steni, zgleda je bil narejen v sredo 23. oktobra 1985 :)

Ni nujno, da je na prometni isti datum

garac

zlomjo po vin številki
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

To so zadnje 4 številke VIN-a?

sušo

@guardy  V našem je "navaden" pas in ga samo dam prek sebe. Sredinskih zatičev nimam niti montiranih, da ne žulijo...
Pri Gox-u je to teže ker so avtomatiki. Razen če bi uporabil zatič, da se ne navija nazaj.

@antasi a ni bla letnica 1971? Torej do '71 si lahko brez potem tudi če jih tovarniško ni bilo si jih moral montirat.

dbostjan

Citat od: andraž;275650To so zadnje 4 številke VIN-a?

To je tako imenovan ORGA number, številka, ki je odtisnjena nekje v avtu, visa jo ima npr. na notranjem desnem blatniku...

http://www.citroen-ds-id.com/gen/Gen_Organr.html

antasi

Citat od: sušo;275654@guardy  V našem je "navaden" pas in ga samo dam prek sebe. Sredinskih zatičev nimam niti montiranih, da ne žulijo...
Pri Gox-u je to teže ker so avtomatiki. Razen če bi uporabil zatič, da se ne navija nazaj.

@antasi a ni bla letnica 1971? Torej do '71 si lahko brez potem tudi če jih tovarniško ni bilo si jih moral montirat.
Ne vem, kako je zdaj. Sem vprašal po mailu sebastjana iz svamza ko dela na tehničnih.
L.85 je bila meja l.75:AngelPray:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

Tale odg.sem dobil iz TP na vprašanje od kdaj so obvezni varnostni pasovi:

Odvisno od avta. Tocno ti lahko poskusim preverit, da ne bom na pamet rekel. Se pa spomnim, da je bilo nekoc tam okoli leta 75

Gox

Po Orga narejen 23. oktobra 1985  ... prvič registriran 20. novembra 1985.

antasi

tale je pa l.1975 in bi po tem zakonu lahko vozil brez pasov

Gox

Pa je spaček dobil tudi svojo sliko :) :take_picture:

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

guardy

Citat od: gero;275336Postopek za nastavit volan ravno , da ni zamaknjen je tak : volan obrneš da je videt ''ravno'' , ne v levo ne v desno. Potem obrneš do konca v levo  , zravnaš , pa do konca v desno...v obe strani mora imeti enak hod ( ajnšlag ) ,ponavadi je to en obrat pa tričetrt,,,če ni enako,  obroč snameš ter ga nastaviš da je hod levo in desno enak..potem pa nastaviš stekanje koles ( optika) ..pa bo sigurno dobro..    v kolikor pa narediš ''po domače'', samo nastaviš volan da ravno stoji med vožnjo , obrati levo in desno pa niso enaki , boš imel težavo z neenakomerno obrabo gum...eno kolo bo imelo več pozitivnega nagiba drugo pa manj...

Kako pa to nastaviš če ima volan 3 šraufe? :D
Sem menjal na dvokrakega, pa je pri meni pa "za en zob" očitno v levo zamaknjen :(

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

guardy

Citat od: garac;275791spodaj na polžu

Boš pokazal v soboto :D

Gox

Meni je Vojko to zrihtal, pri menjavi končnikov in rihtanjem letve... je pa zaj.. en zob premakneš pa je že v drugo stran postrani. Moj je zdej skoraj naravnost...falilo bi še mogoče pol zoba. (sam pol ne gre) Bi treba pol na končnikih prestavljat še.

Tako da za eno malenkost je še "na stran" ... sam se ne opazi v primerjavi kot sem imel prej :)