2CV6 Special

Začel/a Gox, Junij 08, 2020, 10:19:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gero

Garač , se strinjam s tabo. 90% jih sploh ne ve kaj pomeni brezhiben avto , kaj pomeni pali in vozi , kaj pomeni servis...Zato pa rečejo da so mojstri pod kozolcem cenejši... Pokaži mi pet mojstrov pod kozolcem ki na spačku opravijo servis . Kaj sploh pomeni servis ? In kam zapišejo podatke o servisu ?

zlomjo

Kam zapišejo? V servisno knjižico, kam pa drugam?

garac

@zlomjo, če rabiš servisno, se dobi ugodno. Rabiš samo še krompir za izdelat žig
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlomjo

Servisne ne rabim, ker delam sam in avte imam zase. C3čka imam že enega 8, drugega 9 let in bosta še naprej v domači štalci. Pri spačkih pa razen pri Pyroszu noben bog ne ve, koliko km imajo. Krompir imam pa že celo življenje in upam, da bo tako tudi naprej.
Hvala za nasvet!

Gox

"Novo" rezervno gumo pa imam :) Montirana.

Spaček je še pri majstru. Montira nove sornike.
Mi je pa sporočil da so končniki fuč ... (Majster mi je dal napotnico za k Vojkotu) @vojko..kmalu pridem na posvet, drži mi vrsto)

Ja no, sej je reku prodajalec da ima samo 27 tisoč km :) :) in to resno, saj piše na števcu.

Čojko

Tebi so garant prevrteli kilometre. A si ga v Celju kupil?

zlomjo

Kolikorat se je števec obrnil pa ne ve?

Gox

Dan se je začel z nevihto, soncem, pa nevihto ... Spaček je moral ven z garže in na tehnični.

Šteljo je zamenjal sornike, tako da mojster na tehničnem ni imel pripomb. Avto je super.

Kilometri kažejo 32.958 ... torej sem v enem letu prevozil 5701km.

Zapeljal sem se še na krajši izlet in se oglasil pri mehaniku ... pravi, kmalu bom na vrsti za zrihtat končnike. Pa še luft v volanski letvi se bo porihtal.

V planu "za naprej" pa bo še sanacija skritih napak. (menjava podov in stene pod pedali) Nekaj pa so vseeno skrili pri obnovi v letu 2015 :)

Čojko

Slike za koledar :BigThumbs:

Kaj volan mora biti tako zamaknjen?

Gox

Ne ... tako so ga sestavli enkrat ... zamaknjeno.

Ko se zrihtajo končniki, bo šel naravnost.

andraž

Pri teh volanih mora biti naravnost, pri enokrakih "20 do osmih".

sušo

Res. In že en zob se pozna. Gor dol gor dol... Grrrr. In pol napedenaš in se zapelš, da vidiš kok je dobr in evo ti ga na. Spet postran...
Enokraki rulz za štelat, sam je pa tale od specialke res specialen. Sm ga mel v Dejzi.

gero

Postopek za nastavit volan ravno , da ni zamaknjen je tak : volan obrneš da je videt ''ravno'' , ne v levo ne v desno. Potem obrneš do konca v levo  , zravnaš , pa do konca v desno...v obe strani mora imeti enak hod ( ajnšlag ) ,ponavadi je to en obrat pa tričetrt,,,če ni enako,  obroč snameš ter ga nastaviš da je hod levo in desno enak..potem pa nastaviš stekanje koles ( optika) ..pa bo sigurno dobro..    v kolikor pa narediš ''po domače'', samo nastaviš volan da ravno stoji med vožnjo , obrati levo in desno pa niso enaki , boš imel težavo z neenakomerno obrabo gum...eno kolo bo imelo več pozitivnega nagiba drugo pa manj...

ModelJT

Ma to je Gox malo zavil ko je slikal. Drugače je v nulo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Redki taki volani so v nulo. Zato je pa enokrak toliko boljši. Vedno, samo da cca.prav stoji, je v nulo.