2CV6 Special

Začel/a Gox, Junij 08, 2020, 10:19:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

žabec

Èe so v glavi motorja ležišča ventilov iz kaljenega jekla, potem niso potrebni svinčevi aditivi. Vsaj za DS-ke to velja.
Samo ena boginja je prava !

andraž

Si siguren? Za DS priporočajo aditiv.

Zeko124

@Amipick bi znal več povedat na to temo. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Jaz tudi tankam 100 ko ki ima dodatne aditive. Je pa treba temu malenkost ponastavi vžig, da ne klenka. Razliko se opazi pri porabi.

antasi

Èe nobeden drug noče povedat :
Majstri za gs res priporočajo 100ko, pa ne zaradi ležišč ventilov, ampak zaradi klenkanja, medtem pa za spačka to nikoli ni bil to problem.
Drugo pa je aditiv oz.svinec. Pred 20 leti plus je bil dodan bencinu in ni bilo s tem problemov. Potem, ko so ga ukinili zaradi ekologije in smo panično kupovali ta svinec, ter ga dodajali benzinu, dokler nismo ugotovili, da je to samo za motorje iz 70tih in starejše, pa še to samo za določene motorje. Brez svinca v gorivu naj bi se hitreje obrabila ležišča ventilov. Danes pa ne poznam nobenega oldtajmerista, ki to še kupuje ali je imel s tem probleme.
In benz 100 tudi nima dodanega svinca, ampak se uporablja za motorje z višjim kompresijskim razmerjem, kar pa spaček ni.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

žabec

Kar sem spodaj napisal sem prebral na strani za obnovo motorja za TA, ki ima glavo iz sive litine. Vsi motorji, ki imajo glavo iz aluminija, pa itak morajo imeti jeklena ležišča ventilov. Nikjer pa še nisem videl ali so za 2CV ta ležišča za zgodnje modele kaljena.
Samo ena boginja je prava !

Lovro

Jaz za moje žabe nisem uporabljal aditiva. Res pa je, da sem z njimi prevozil le do 3000 - 4000 km letno.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

A.T.K

okej, če spak nima visokega kompr.razmerja, ga imata pa dijana pa ami.jasno da najbolje  stotka, že po sami logiki, kaj šele po izkušnjah.odgovor na aditiv pa štamperl kvalitetnega dvotaktola na tank.pa srečno pot.za kaučspačkarje pa je na voljo velika paleta miniatur

garac

Ja miniature so zakon, nobenih problemov z gorivom, edino ciscnje je malo zoprno.
S čim in kako čistit? A je ok voda, a je bolje Meglio?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

@garac Po moje neostik pa zrak iz kompresorja. Med 4,25 in 6,02 bari...

Gox

Odprl, malo podmazal in zaprl ... vse ok.

Čojko

Mali servisni pregled

zlikovski

Meni osebno najboljši za podmazovanje Wurth HSS 2000.

andraž

Citat od: Gox;274815Odprl, malo podmazal in zaprl ... vse ok.

Kaj je za mazat pri 2cv pod havbo?

zlomjo

Citat od: andraž;274825Kaj je za mazat pri 2cv pod havbo?

Cincilator