Menjava motorja 2.7 HDI

Začel/a Vlado333, Marec 02, 2020, 09:51:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Poznam primer, ko je stranka zatežila, da je pred posegom steklo delovalo. Seveda je mojster bil tiho in strpno snel vratno oblogo. Potem, pa cirkus, steklo "podhaklano" z letvijo. Seveda je mojster popizdil in zlomil letev na hrbtu lastnika vozila.

jumper1

Citat od: Vlado333;264163Ziv je, bilo je se par manjsih zapletov, ampak sem jih resil.
Ce odstejem moj odpor do c6 niti ni tako hudo, je res veliko sraufanja, vsekakor je potrebno tudi dosti razmisljanja ampak ni tak bav bav kot bi si kdo mislil.
Lansko leto so k nam pripeljali P607 2.7 hdi, ki je malo mesal hladilno in olje. Obstajala je velika verjetnost, da je napaka na nosilcu oljnega filtra (izmenjevalec) ampak je pri tem avtu bil menjan motor in to je brez pretiravanja bilo narejeno tako, da jaz s tem avtom ne bi sel niti v bliznjo trgovino po malico. Popravljali ga nismo, ker je bilo ob menjavi motorja narejeno toliko napak za katere nisem mogel niti hotel biti odgovoren ob mojem posegu v motor.
Saj poznate tisto, "odkar je avto bil pri vas mi zdej porabi vec olja" ,mi pa recimo zamenjali sprednje zavore.
No pri tem c6 je vse narejeno tako kot mora biti.
Sedaj mora le se sam motor dolgo delati.

Sem menjaval takšen motor na p407 kupe 'zanimivo' delo ti nič nisem fouš.

Vlado333

Pri nas se noben od sodelavcev 2.7 hdi niti ne dotakne oziroma, olje filtre in kake zavore še zamenjajo od ostalega dela pa bežijo kot vampir od česna.
Potem pa jaz poberem vse "sladice".

hosta

Citat od: garac;263971Èe bi kdo lepega 2.2 hdi ga bo kolega najbrž prodal
Ga prijatelj še prodaja?

Vlado333

Preprosto moram tole napisati,ker spada v kategorijo tragikomedije.
Motor katerega sem zamenjal pri C6, to je bilo marca, je ropotal. Ropotal je ob speljevanju in ob konstantni vožnji med 60-80km/h.
Potem se je odisejada začela, to podjetje katero nam je dobavilo motor, ga je dejansko kupilo od nekega drugega prodajalca rezervnih delov. Pa je bila karantena, pa je potem ta prvotni dobavitelj trdil, da so to šobe in je kljub mojemu prigovarjanju, da tega ropota in razlike v pretoku zraka med sprednjo in zadnjo "vejo" valjev, ne povzročajo šobe.
Kljub temu sem zamenjal vseh 6 šob, stanje je bilo popolnoma enako. Potem spet čakanje in on ponovnem obisku obeh dobaviteljev je bilo dogovorjeno, da se dobavi drug motor.
Po cca 3 tednih nam sporočijo, da ne morejo dobaviti drugega motorja in da nam vrnejo denar, kar nam ni prišlo v poštev, saj je bilo na avto zmontiranega veliko novega materiala, katerega bi v primeru opustitve projekta lahko verjetno samo pospravili na polico.
Motor sem našel v Nemčiji, imel naj bi 51000km, z eno letno garancijo. Danes ga zmontiram in ob zaganjanju ter končnem vžigu začne PIHATI pri šobi vbrizga.
Demontiram vseh 6 šob, 2 šobi brez podložk, 1 šoba pa kar dve. Motorju se vidi da ima malo kilometrov, ampak nekdo je nekaj čaral in mi zelo zagrenil že tako slab teden v službi. Kdor je že demontiral šobe pri 2.7 HDI bo vedel, da to ni ravno hitro delo.
Skratka, sedaj motor dela tako kot mora.
S tole objavo vam želim malo pokazati čare in skrite pasti dela mehanikov in še posebno menjave motorja, kjer kljub temu, da s samim motorjem mi nismo imeli nič zaslužka, smo prevzeli vso "krivdo" in stroške s ponovno menjavo in strošek dodatnega materiala.
Kapo dol stranki, da je čakala toliko časa, še dobro da nam je korona histerija malo pomagala pri tem.

Prej sem C6 sovražil 98%, sedaj ga 100%.

andraž

Kako ste prevzeli "krivdo", če je ta nekje drugje...
Kapo dol za odnos do stranke, vendar...

Vlado333

Mi smo klicali okoli, ce ima kdo motor, motor so pripeljali, jaz sem ga zamenjal in potem se je zacelo. Logicno je, da stranka ne sme 2x placati dela, saj ni sama pripeljala motorja, je bila pa tole zelo dobra sola. Od sedaj naprej motorje iz druge roke montiram samo na "odgovornost" stranke, torej stranka direktno placa motor dobavitelju, mi montiramo, v kolikor se pokaze napaka na motorju se stranka meni z dobaviteljem. Pri novih delih je v 90% primerov tako, da v kolikor pride do napake v garancijskem roku, mi dobimo samo nov kos, delo pa mi castimo. Hvala bogu, da to ni pogosto.

fifk

Vi ste res mojstri.. 👍 Vedno z veseljem pripeljem avto k vam, ker vem da je v dobrih rokah..

Poštar

Vlado, gre za c6, ki je bila na dvigalu, veliko demontiranih delov pa lepo zloženih pod vozilom?

zlikovski

Redki so taki, ki imaj jajca, voljo in znanje se z tem ubadat.

Vlado333

Citat od: Poštar;268343Vlado, gre za c6, ki je bila na dvigalu, veliko demontiranih delov pa lepo zloženih pod vozilom?

To je ta nesrečna ladja. Delov je bilo pa veliko pod avtom in na policah. Premalo prostora za to količino delov.

Vlado333

Citat od: fifk;268342Vi ste res mojstri.. 👍 Vedno z veseljem pripeljem avto k vam, ker vem da je v dobrih rokah..

Se trudimo.
Zase brez pretiravanja lahko rečem, da se za vsak avto potrudim kot, da bi bil moj, gre pa s takim načinom dela in razmišljanja veliko energije in živcev.

Vlado333

Cena motorja s poštnino je bila malo manj kot 2400€ in to brez davka, tako da tukaj se bo tudi še zapletlo. Prvi motor je bil cenejši.

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

zlikovski

Nemci niso poceni, znajo postaviti ceno.