Menjava motorja 2.7 HDI

Začel/a Vlado333, Marec 02, 2020, 09:51:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

premza

Moja izkušnja.
Avti, predvsem dizli, narejeni po letu 2017, so pokvarljiva roba, prava nočna mora za vzdrževanje.
Preveč so zapleteni.
Prej si imel vodno pumpo, hladilnik, ventilator in termostat. Zdaj pa neke variabilne pumpe, sto ventilov, bypassi, pet hladilnikov/pečic... pol se pa kaka smet najde v sistemu, pa se začne veselica.
Pa še špara se povsod, tako da so s slabih materijalov in za en kurc narejeni.

Vlado333

Po včerajšnji bolniški sem se danes spet lotil C6.
Cev sem prilagodil, zavaril nosilčke, sestavil motor (prestavljanje komponent, inštalacije...),
plastična izolacija na sami inštalaciji je v poraznem stanju in sem poizkusil čim več izolacije zamenjat z drugo in jo povil s trakom, zamenjal vse cevi vakuuma na motorju, ker so kar razpadale ter malo pred odhodom domov motor postavil na nosilce.
Jutri, če bo veter "taprav" in jadra dobro napeta bi to moralo delati.
Seveda v primeru, če nas niso prinesli okoli s samim motorjem. :bombs:
Po letniku motorja in stanju zobatega jermena bi kilometri morali štimati, vemo pa ne.
Pri rabljenih motorjih je vedno vmes malo loterije.

Vlado333

Tak avto je na trgu vreden maksimalno 3500€, samo motor je bil 2250€, menjal sem zobata jermena in napenjalce, vodno črpalko, kovinsko cev vode, ohišje termostata, drobni material, olje in filter, kolešček napenjalca mikro jermena in še kaj se bo našlo.
Dobro bi bilo zamenjati tudi gumi plastično cev intercoolerja saj se že čuti, da znotraj poka, ampak kaj ko je ta cev 240€. Dejstvo je, da ko enkrat začneš tako delo, se količina potrebnega materiala vseskozi povečuje, evri v denarnici pa hitro kopnijo.
Ko sešteješ ves ta material in goro delovnih ur je cifra DIVJA.
Potem pa začneš razmišljati, ali kupiti nov avto, kupiti rabljen avto za 10-15000€ ali popravljati 14 let star avto, ki je že tako dražji za vzdrževanje.

zlikovski

Dobro so zrihtali cevko za vodo!
Se pravi rabiš cca 3dni da vzameš ven star motor in drugega not, ter poservisiraš darovalca?

gule

In potem se nekateri tukaj čudijo zakaj C6 stane tako malo in zakaj ni kupcev. Pač gre za poceni premičnino, ki hitro postane draga nepremičnina. Bačene pare.

Poštar

Pohvalno.So ti jo pri Pritu pokrivili po stari ali si jo sam, ter za kakšen material sploh gre? Vidim, da je lepo narezana, ko natakneš gumi cev, ter čez zategneš gbs w5 objemko, ni šanse, da se sname. Glede na lego bi jo jaz kar v 2-k kavčuk špricnil ali vsaj premazal izpostavljen del.

Vlado333

Najvecji problem originalne cevi je dokaj tanke stene in del cevi zavit-oblozen v neko peno in potem se ti tam zadrzi sol in seveda dlje casa je mokro in zato lepo pregnije.
Nova cev je kovinska z debelimi stenami in mislim da je pocinkana. Prit jo je zakrivil po stari, fino krivljenje sem pa delal jaz saj mi je ze po telefonu rekel da dolocenih krivin on ne more narediti.
Ce bi bila originalna cev narejena kot ta, bi bila za vedno.
Na oba konca cevi bom dal po 2 objemki.
Za celoten poseg menjave motorja bom sigurno porabil okoli 30 ur.
To je razdiranje "novega" motorja, menjava jermenov, demontaza motorja iz vozila, vsaj uro in pol mucenja za sprostitev zagozdene glavne gredi, razdiranje starega motorja, sestavljanje novega motorja, "popravilo" instalacije, delna izdelava vodne cevi, montaza motorja nazaj v vozilo.

Citroenovc

Citat od: zlikovski;264039Se pravi rabiš cca 3dni da vzameš ven star motor in drugega not, ter poservisiraš darovalca?

Vlado ja. Meni 3 Meseci ne bi bili dovolj. ;)
(sori, moral sem, ker je pač tale podvig res spoštovanja vreden - tako s strani lastnika kot s strani Vlada)
OK

LP
Primož

HidroThorax

Citat od: Citroenovc;264059Vlado ja. Meni 3 Meseci ne bi bili dovolj. ;)
(sori, moral sem, ker je pač tale podvig res spoštovanja vreden - tako s strani lastnika kot s strani Vlada)

Res je. Sam sem tudi pričakoval da bo dlje trajalo, sploh iskanje nadomestnega motorja...Me pa glih zanima katera C6 je tole...
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

zlikovski

@mogoče ste malo narobe sliši ko se prebere, z tem sem glih mislil, da hitro opravi z delom!
Ne da dolgo traja :)
Jaz bi to šraufal dneve in dneve.

Xandrej

Eh narazen ja narazen... Pol pa bi si pel 1 leto le fkup, le fkup uboga gmajna heja hejo... Pa še vedno bi blo potem oprosti ker fse hin...

Citroenovc

Citat od: zlikovski;264077@mogoče ste malo narobe sliši ko se prebere, z tem sem glih mislil, da hitro opravi z delom!
Ne da dolgo traja :)
Jaz bi to šraufal dneve in dneve.

Midva sva se kar prav razumela :)
Saj pravim - meni 3M ne bi bili dovolj, ker nimam pojma za takle poseg.
OK

LP
Primož

Vlado333

Citat od: HidroThorax;264061Res je. Sam sem tudi pričakoval da bo dlje trajalo, sploh iskanje nadomestnega motorja...Me pa glih zanima katera C6 je tole...

Motorjev je kar nekaj, cene so pa tudi zelo različne.
C6 je slovenskega porekla, neke sivo modre barve, KP tablice (trenutno je brez tablic), notranjost v blagu in brez navigacije.

Vlado333

Ziv je, bilo je se par manjsih zapletov, ampak sem jih resil.
Ce odstejem moj odpor do c6 niti ni tako hudo, je res veliko sraufanja, vsekakor je potrebno tudi dosti razmisljanja ampak ni tak bav bav kot bi si kdo mislil.
Lansko leto so k nam pripeljali P607 2.7 hdi, ki je malo mesal hladilno in olje. Obstajala je velika verjetnost, da je napaka na nosilcu oljnega filtra (izmenjevalec) ampak je pri tem avtu bil menjan motor in to je brez pretiravanja bilo narejeno tako, da jaz s tem avtom ne bi sel niti v bliznjo trgovino po malico. Popravljali ga nismo, ker je bilo ob menjavi motorja narejeno toliko napak za katere nisem mogel niti hotel biti odgovoren ob mojem posegu v motor.
Saj poznate tisto, "odkar je avto bil pri vas mi zdej porabi vec olja" ,mi pa recimo zamenjali sprednje zavore.
No pri tem c6 je vse narejeno tako kot mora biti.
Sedaj mora le se sam motor dolgo delati.

HidroThorax

Job well done. Bravo :BigThumbs:
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X