Menjava motorja 2.7 HDI

Začel/a Vlado333, Marec 02, 2020, 09:51:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fifk

A ni ta 2.7 Fordov motor? Fordi so imeli veliko težav s temi motorji.. Naj bi bila konstrukcijske napaka, poddimenzioniranost..

Xandrej

Izdelat pa je nihce nemore? Rec. iz bakra?

Poštar

Morda bo na koncu Prit izvedba boljša in dolgotrajnejša rešitev, ker očitno original po kvaliteti zaščitnega nanosa ni kaj prida, razen, če bi poskrbel za dodatno zaščito.

Zeko124

Citat od: Vlado333;263966To je četrti 2.7 da jaz vem za tako ali podobno okvaro.
Po mojem mnenju mora biti napaka v proizvodnji oziroma mogoče celo konstruiranju.
Vem, da je tudi pri 3.0 hdi do 2012  prihajalo do enakih okvar potem naj bi spremenili ležaje in še nekaj in naj se to ne bi več dogajalo. Na internetu je kar nekaj primerov uničenih motorjev.
Žal trenutno ni za kupit normalnega C6, ta stranka je pripeljala enega od tistih, ki se oglašujejo na avtonetu in moram reči, da je bil v obupnem stanju.
Zato se je odločil za zamenjavo motorja, saj točno ve kaj vse je že bilo zamenjano na motorju in samem avtu, to se bo prestavilo na "novi" motor, ki naj bi imel okoli 120000km.
Kovinsko cev za vodo sem dal narediti (Prit) sedaj moram še zavariti nosilčke in jo zmontirati.
Tukaj je zmagala navezanost na avto in užitek v vožnji, saj z ekonomskega vidika to ni niti malo opravičljivo.
Zamudili smo C6 od HidroThoraxa za slaba dva tedna.
Moram priznati, da je meni še najbolj žal da ni bilo za kupit dobrega c6, ker zaradi tega moram sedaj delati tole, kar pa ni ravno "lepo" delo, sploh če hočeš to narediti tako kot je treba.

Èe je kak interesent, bi bila morda naša C6 naprodaj za ljubitelja. Ni perfektna, kot je bila Hidrotova, si pa upam trditi, da je ena boljših. Vsa čast za tale podvig, z veseljem spremljam! :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

Vladotove poste je zanimivo in poučno prebirat.

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

Citat od: Poštar;263976Kako je možno, da neka kovinska cev ni dobavljiva, če je znamka zavezana, da 10 let zagotavlja dobavljivost originalnih delov, proizvodnja modela se je pa zaključila konec leta 2012.

Ne štekam sploh. Sem morda kaj spregledal?

Ugibam, ampak da ni od ukinitve 2.7 motorja pač že minilo 10 let.

Kaj naj ti rečem - tudi iz iste hiše iz prve roke: 10 let in 3M po prenehanju izdelave modela se ni več nikjer dobilo original ojačitve strehe za C5. Sama streha pleh brez težav. En klinčev nosilček za 30Eur pa ne.
OK

LP
Primož

alesz

V prvih treh letih proizvodnje nekega modela se vglavnem proizvedejo vsi sestavni deli za sestavo modelov in za oskrbo z nadomestnimi deli.To se skladišči in po potrebi razvaža............
Zato pa v večini primerov ne morejo podaljšati proizvodnjo nekega modela,ker preprosto ni delov,proizvajalci sestavnih delov so pa že zamenjali proizvodnje linije..............

Citroenovc

Jah saj "makes sense".
Je pa zoprno, ko imaš enkrat toliko star avto pa bi ga pač še vozil, ker ti je čisto OK.
OK

LP
Primož

gule

Potem, pa prideš z avtom letnik 2006 v servis, pa ti ljubeznivo povejo, da za tvoj "zastarel" Citroen nimajo več dela. Ha ha

Poštar

Citat od: Citroenovc;264008Ugibam, ampak da ni od ukinitve 2.7 motorja pač že minilo 10 let.

Nekje v letu 2009 je 2.7 motor res menjal 3.0 verzija, vseeno malo boljše poprodajne storitve bi pa lahko namenili lastnikom. Potem ni čudno, da vozila nimajo cene, pristajajo samo še pri zvestih ljubiteljih ali pa še ti obupajo.

Citroenovc

Citat od: Poštar;264021Nekje v letu 2009 je 2.7 motor res menjal 3.0 verzija, vseeno malo boljše poprodajne storitve bi pa lahko namenili lastnikom. Potem ni čudno, da vozila nimajo cene, pristajajo samo še pri zvestih ljubiteljih ali pa še ti obupajo.

No ampak ko si prebereš dejstvo, ki ga je navedel alesz (in mu verjamem, da je temu res tako) - se moraš strinjat, da globalno gledano, ko je vse naravnano na "fastfudkonzampšn" in realno ne na neko trajnost, vse skupaj "makes sense". Tako pač laufa fabrka. Ki ji je mar za njene cekine. In ne tebe. In ki se obenem zaveda, da njeni modeli niso ravno dovolj kultni, da bi se jim splačalo nudit podporo za tistih nekaj socialcev, ki si boljšega/novejšega avta tega razreda ne morejo privoščit. Ker tisti itak ne bodo plačali zahtevane cene za original del.
To je pa ta kruti del resnice v vsej zgodbi.

Izvisiš pa, če iz kakršnihkoli drugih nazorov vztrajaš pri stari kanti.
OK

LP
Primož

alesz

CitatTako pač laufa fabrka. Ki ji je mar za njene cekine. In ne tebe.

Delničarji....lastniki,so tisti ki krojijo vsakdan.......Tudi ko pravite PSA je lastnik tega pa tega,sedaj bo drugače,seveda bo drugače.Te firme bodo morale še več naredit,več se bo zahtevalo od njih,ker bodo morale poleg vsega še preživet neko krovno družbo,ki ji spet ni mar za drugega kot dobiček...........

Poštar

S takimi ukrepi me nihče ne more prisiliti, da prepustim starino preši in grem po novega. Èe ne drugače pa nindža fabrikiranje delov. Raje na avto v vrednosti 500€ vložim nadaljnih 500 in vozim dalje, kot prodam in kupim novega, poleg tega mi zadnji modeli iz Citroena ne potegnejo ravno na vau. Stara garda mi je čisto nekaj drugega.