Menjava motorja 2.7 HDI

Začel/a Vlado333, Marec 02, 2020, 09:51:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

Redno vzdrževan C6 z 221000 prevoženih kilometrov je dobil dodatno luknjo v bloku. Zaribali so ležaji na ojnici, nato jo je odtrgalo in za veliki finale je odlomilo še eno ojnico in se v bloku vse tako zagozdilo, da sem potreboval vsaj uro in pol, da sem razstavil spodnji del, dodatno razbil blok in toliko sprostil glavno gred, da sem omogočil vrtenje in si tako omogočil odvitje vijakov pretvornika navora.
Stranka se je odločila, da hoče avto popravit.
Delal sem že marsikaj, ampak pri takem delu pa res rabiš čas, živce, mir in malo sreče.
Za lastnike C6 je še pomembna informacija, da kovinske vodne cevi, ki zelo rada prerjavi ni več možno kupiti.

CEPETKO

Citroen - kreative tehnoloži.

Xandrej

To pa je pri francozih... Pač se ne da dobit...

HidroThorax

Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

dvorjan

Grdo tole. Mar ne bi bilo bolj smotrno poiskati kakega darovalca motorja in na tistem narediti preventivni servis? Od tega pa shraniti stvari, ki so se uporabne za dele ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Poštar

Po videnem gre za enako težavo, sicer druga znamka, a z motorjem iz iste družine: https://www.4x4community.co.za/forum/showthread.php/231284-My-Story-TDV6-PSA-DT17-Lion-Motor

Vlado333

To je četrti 2.7 da jaz vem za tako ali podobno okvaro.
Po mojem mnenju mora biti napaka v proizvodnji oziroma mogoče celo konstruiranju.
Vem, da je tudi pri 3.0 hdi do 2012  prihajalo do enakih okvar potem naj bi spremenili ležaje in še nekaj in naj se to ne bi več dogajalo. Na internetu je kar nekaj primerov uničenih motorjev.
Žal trenutno ni za kupit normalnega C6, ta stranka je pripeljala enega od tistih, ki se oglašujejo na avtonetu in moram reči, da je bil v obupnem stanju.
Zato se je odločil za zamenjavo motorja, saj točno ve kaj vse je že bilo zamenjano na motorju in samem avtu, to se bo prestavilo na "novi" motor, ki naj bi imel okoli 120000km.
Kovinsko cev za vodo sem dal narediti (Prit) sedaj moram še zavariti nosilčke in jo zmontirati.
Tukaj je zmagala navezanost na avto in užitek v vožnji, saj z ekonomskega vidika to ni niti malo opravičljivo.
Zamudili smo C6 od HidroThoraxa za slaba dva tedna.
Moram priznati, da je meni še najbolj žal da ni bilo za kupit dobrega c6, ker zaradi tega moram sedaj delati tole, kar pa ni ravno "lepo" delo, sploh če hočeš to narediti tako kot je treba.

Citroenovc

Se pravi je podobna loterijska pašta tudi V6 HDi v C5 III?
OK

LP
Primož

garac

Èe bi kdo lepega 2.2 hdi ga bo kolega najbrž prodal
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Poštar

Kako je možno, da neka kovinska cev ni dobavljiva, če je znamka zavezana, da 10 let zagotavlja dobavljivost originalnih delov, proizvodnja modela se je pa zaključila konec leta 2012.

Ne štekam sploh. Sem morda kaj spregledal?

P.S: Že to se mi zdi skregano  z logiko, da znamka (ne samo grupa PSA) ponuja garancijo na prerjavenje 12 let ( vem, prerjavenje od znotraj navzven), dobavljivost originalni delov je pa 10 let.

Vlado333

Tako to je, prvo smo preverili, če je na zalogi na slovaškem in ker je ni bilo je naš nabavni začel preverjati, če bi jo slučajno kdorkoli imel na zalogi in na koncu so vsi skupaj ugotovili, da ni več dobavljiva.
Jaz se recimo sedaj lahko malo igram z zvijanjem in varjenjem nosilčkov, ker imam prostora na pretek, ko je pa motor notri, tega prostora ni in rabiš cev, ki bo pasala notri tako kot mora, te cevi pa ni več.

Vlado333

Citat od: Citroenovc;263968Se pravi je podobna loterijska pašta tudi V6 HDi v C5 III?

Žal.
Imamo enega c5 3.0 ki ima sedaj okoli 260000km, zaenkrat brez problema.

gule

3.0 je boljši motor. 2.7 večno v problemih. Vprašaj za tisto cev, če jo imajo pri Fordu, ali Land Roverju...isti motor. Pri meni so za Roverja kupovali dele.

Poštar

Gledam po iskalniku orignalnih kataloških za čep pri svoji starini in sem za hec pogledal še za to kovinsko cev C6. Vsaj mislim, da je prava kat. št. 1351KW in edini zadetek na netu, nova v Angliji za 345€:  https://www.chevronics.co.uk/product/citroen-c6-water-hose-2/

Vlado333

Te imam 3, žal ni prava.
Na sliki številka 7.