C5 II 2.0 HDI močno tresenje ob vžigu

Začel/a Edi, December 11, 2019, 12:35:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Edi

Pozdravljeni

Imam težavo, da vsakič, ko je motor hladen avto zelo težko vžge.
Ko vžge, se avto cca 10 sekund zelo močno trese, hkrati se iz izpuha kadi svetel, beli dim. Po cca 10 sek. avto nato normalno deluje.

Zamenjal sem že injektorje, grelne svečke + modul za grelne svečke in ni razlike. EGR je blendiran + SW odstranjen.

Prosim za pomoč, če mogoče kdo ve, v čem bi lahko bila težava.

Par mehanikov je ni našlo, prav tako Citroen servis ne.
Edina ponujena opcija, ki sem jo dobil je, da se zažne menjavat vse po vrsti, začne pa s senzorji, da se najde napaka, kar pa mi je cenovno predrago, saj sem že sedaj plačal +1000€ za našteto in vprašanje kaj vse bo potrebno zamenjat, da se ugotovi napaka.

Hvala za pomoč

LP

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Sebek

Svetel bel dim. Tole meni zveni kot prebito tesnilo glave. Ali hladilne tekočine kaj zmanjka.

Edi

Citat od: Sebek;261677Svetel bel dim. Tole meni zveni kot prebito tesnilo glave. Ali hladilne tekočine kaj zmanjka.

Niti kapljice, pa olja/maščobe tudi ni nič not.
Olja tudi nič ne manjka.

garac

Hladilna ti pa najbrz fali a? Stece v valj ko avto stoji? Saj potem neha kadit, ko vodo ven spukne a ne?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Edi

Citat od: garac;261685Hladilna ti pa najbrz fali a? Stece v valj ko avto stoji? Saj potem neha kadit, ko vodo ven spukne a ne?

Saj sem ravno v prejšnjem postu napisal, da hladilne niti malo ne manjka - še vedno je na max. Èe bi bila hladilna, potem bi se po toliko časa že moglo poznati, ampak se ne.

Xandrej

Edi

Citat od: Xandrej;261701Si poklical telefonsko odzgoraj?

Sem, ampak letos nima nič časa :(

Xandrej

Hja to pa je... ima polno skozi... Si mu omenil težavo?

Edi

Citat od: Xandrej;261707Hja to pa je... ima polno skozi... Si mu omenil težavo?

Sem, ampak letos ne more nič.

Nevem kako je pri teh avtih, ampak sem opazil, da se mi na amaturki, ko dam kontakt po cca 1 sekundi vgasne lučka od špirale.
Je to normalno tako?

Romzi

Lahko je enostavno samo to, da je motor že krepko predihan.
Nič ne pišeš koliko ima kilometrov in na koliko podlage. :funny34d:

Edi

Citat od: Romzi;261725Lahko je enostavno samo to, da je motor že krepko predihan.
Nič ne pišeš koliko ima kilometrov in na koliko podlage. :funny34d:

Na števcu piše 239000, koliko ima realnih pa nevem.
Letnik je 2006, uvožen je bil 2011 in od uvoza do lani je bil v lasti starejše osebe 60+ let.

Možno, da so KM realni.

Dokler se ni ohladilo je avto normalno vžigal brez tresenja in dima. Tik pred ohladitvijo sem še menjal vztrajnik in sklopko.

Je pa tudi težava, da, ko se peljem in nato stojim recimo na semaforju, avto v prostem teku nemirno teče - se čuti, čeprav obratomer ne kaže nihljajev.

jumper1

Kako je pa s temperaturo motorja ko hladnega vžgeš,da ni slučajno težava v senzorju temperature hladilne tekočine.
Glede tresenja bi lahko bil vztrajnik.

Edi

Citat od: jumper1;261768Kako je pa s temperaturo motorja ko hladnega vžgeš,da ni slučajno težava v senzorju temperature hladilne tekočine.
Glede tresenja bi lahko bil vztrajnik.

Žal ne vidim T drugače, kot na amaturki, kjer pa kaže normalno.

Vztrajnik in sklopka sta bila menjana nova (LUK) pred cca 2-3.000 KM

Dihtunga

En injektor ti šteka, lahko je napaka tudi na kablih injektorja.

Pač ko to dela, odklapljaj enega po enega, na tistem cilindru kjer ni razlike je fuč.
Èe se to popravi po 10s, ne razmišljaj in samo vozi.
Èe si injektorje menjal z obnovljenimi, je vprašanje kvalitete kakšni so.
Fuč je pa verjetno na cilindru 4, tisti ki je najbližje vztrajniku.

Lahko ti tudi manjka kompresije, tu nimaš kaj, če je ni dosti avto ne bo kresal na tisti cilinder. Krivda je lahko marsikje, avto pa spet nima toliko malo km.