C5 II 2.0 HDI močno tresenje ob vžigu

Začel/a Edi, December 11, 2019, 12:35:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

SBC samo naloži program ki ga dobijo preko neta... Pravi tuning stane preko 500€ sploh s delphi sistemi... Pa nebi bil prvi... Program napizdi tebe s porabo odpre obrate turbine da se to suče v nedogled pol pa nekje vseka.... Pa napisal si da ko so dali original mapo nazaj je bilo vredu... Ja en čas dokler ga nisi pohodil spet pa se je začelo... Klasika.

zlikovski

Točno tak kot je napiso Xandrej, pravi tuningi stanejo, in avto gre na valje,..... in se parametri prilagajajo, dva povsem ista avta nikoli nebosta imela istih nastavitev glede tuninga.

To čipiranje, da ti prepišejo samo eprum, je bolj tak tak.

gs nautica

Citat od: Edi;261805Na poti iz morja je "crknil" pri Vrhniki in avto ni več šel nikamor - EGR je zablokiral sistem.
Po tem je avtovleka peljala avto na Citroen servis MB (AHPA) in tam so povedali, glede EGRa - nisem vedel prej.
Od tam je šel avto v Hoče na SBS Tuning, kjer so blendirali EGR, ga Softwersko izklopili in naredili se Tuning motorja.

To je bilo v začetku Avgusta.

V začetku Septembra je bil menjan komplet vztrajnika s sklopko.

Težave so se pa začele pojavljat proti koncu Septembra, ko je začelo postajat hladno.

Trenutno smo dali Tuning dol in pustili samo SW EGR OFF, da vidimo, če je zaradi Tuninga težava, ampak ni!

Prej je še bilo, da ko sem pohodil gas v 4,5 ali 6 prestavi je streslo avto ob pospeševanju, ko smo Tuning odstranili pa ne vec :o

Pri pospeševanju so ti najverjetneje tresle polosovine.

zlikovski

če bi bile polosovine, bi se slišale ob zavojih da poka.

Edi

Citat od: gs nautica;261829Pri pospeševanju so ti najverjetneje tresle polosovine.

1,2,3 ne trese nič - če bi bile polosovine, bi že takoj treslo.
Trese samo v 4,5 in 6, ko pride nad 2k obratov.
Sedaj, ko Tuninga ni gor pa nič ne trese več.

MSrougeZX

Polosi vibrirajo...smo diplomirali na tem pri renoju.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Edi

Citat od: MSrougeZX;261838Polosi vibrirajo...smo diplomirali na tem pri renoju.

Sem imel pri Fiatu težave s polosovinami in jih v eno menjaval in reklamiral na par k KM - vibrirajo že v prvi prestavi.

Na C5 pa lahko v 1,2,3 pohodim gas do konca in nebo nič, kak bom dal v 4 pa bo takoj.

Pa sedaj, ko ni gor tuninga ne vibrira v nobeni in lahko počnem kar hočem.

gs nautica

No, meni so osovine tresle volan od 3. prestave naprej pri močnem pospeševanju ko so bile zelo obremnjene. MK3, 100kw, 2.0HDi. Nič ni pokalo. Povem samo mojo izkušnjo.

Edi

Sedaj sem kupil senzor temperature.
Mi lahko nekdo pove kje tocno se nahaja, da ga lahko zamenjam!?
Sem že iskal, ampak ga ne najdem :(

Edi

Citat od: gs nautica;261842No, meni so osovine tresle volan od 3. prestave naprej pri močnem pospeševanju ko so bile zelo obremnjene. MK3, 100kw, 2.0HDi. Nič ni pokalo. Povem samo mojo izkušnjo.

Meni tudi ne poka nič - samo močne vibracije , 4,5,6 nad 2k rpm, če pohodim gas - ampak samo, ko imam gor tuning, drugače pa nič.

MSrougeZX

Citat od: Edi;261844Meni tudi ne poka nič - samo močne vibracije , 4,5,6 nad 2k rpm, če pohodim gas - ampak samo, ko imam gor tuning, drugače pa nič.

Podobne simptome je imel moj c5 III ko je bil fuč vztrajnik...vibracije bi gasu do daske okoli 2000 obratov v 4., 5. 6.  Je bil 1 mesec na pooblaščenem da so ugotovili. Noben ni mislil da je vztrajnik, ker ni kazal klasičnih simptomov.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

andraž

Èe piše da brez tuninga ne trese nič, potem to nima veze z vztrajnikom. S tuningom pa.

Romzi

Kako bi šele delal če bi zamenjal EGR z delujočim in izklopil izklop EGR-a?
ah ne, to pa ne

Vlado333

Ko je bil avto načipan in je treslo je tresel vztrajnik, verjetno zato, ker navor ni bil razporejen pravilno ali pa ga je bilo preveč. Vztrajniki pri teh motorjih so že tako na meji, povečanje moči pa to še poslabša, slabo narejen tuning pa še toliko bolj.

Polosovine tresejo pri pospeševanju in to takrat, ko je zanič notranji del polosovine, če je pa zanič homokinetični zglob (zunanji del), pa lahko ropota v ovinkih, ali celo trese cel avto v ovinkih (ko se avto - polosi, dobro segreje) to je ponavadi tako, če je bil zglob dolgo časa brez masti.

Da avto trese ob mrzlem vžigu je možnih več razlogov.
Vse to drži v primeru, da avto dela na 3 cilindre ali kot jaz rečem, da dela na 3,5 cilindre, torej če mu ne manjka delovanje celega cilindra, ampak le 1 slabše dela.
Najbolj pogost problem pri teh motorjih je šoba vbrizga, govorim o siemens sistemu, kar ga ima serija 2. Èe so šobe res 100% potem je drugi problem ogrevalne sveče, vem, da piše da so nove, a ne bi bilo prvič, da je kaka nova stvar zanič sploh, če se daje nižje cenovne dele. (če je zanič sveča, mora biti napaka na testerju)
Na koncu se seveda izmeri kompresijo, bili so že primeri, ko je bila zanič šoba vbrizga in je poškodovala motor.
Seveda je en od razlogov lahko tudi uhajanje hladilne v cilindre. ampak vem, da je lastnik napisal, da hladilne ne izgublja popolnoma nič.
Moj vrstni red bi bil:
1. priklop na tester, iskanje napak v povezavi s predgretjem, gledanje parametrov vbrizga ob hladnem zagonu
2. demontaža šob
3. merjenje kompresije
v kolikor je kompresija OK, sledi test in morebitno popravilo šob.

Vzroki za take težave se vedno iščejo sistematično in brez delanja nepotrebnih prevelikih stroškov.

Svetel bel dim je verjetno neizgorela nafta.

Edi

Citat od: Vlado333;261872Ko je bil avto načipan in je treslo je tresel vztrajnik, verjetno zato, ker navor ni bil razporejen pravilno ali pa ga je bilo preveč. Vztrajniki pri teh motorjih so že tako na meji, povečanje moči pa to še poslabša, slabo narejen tuning pa še toliko bolj.

Polosovine tresejo pri pospeševanju in to takrat, ko je zanič notranji del polosovine, če je pa zanič homokinetični zglob (zunanji del), pa lahko ropota v ovinkih, ali celo trese cel avto v ovinkih (ko se avto - polosi, dobro segreje) to je ponavadi tako, če je bil zglob dolgo časa brez masti.

Da avto trese ob mrzlem vžigu je možnih več razlogov.
Vse to drži v primeru, da avto dela na 3 cilindre ali kot jaz rečem, da dela na 3,5 cilindre, torej če mu ne manjka delovanje celega cilindra, ampak le 1 slabše dela.
Najbolj pogost problem pri teh motorjih je šoba vbrizga, govorim o siemens sistemu, kar ga ima serija 2. Èe so šobe res 100% potem je drugi problem ogrevalne sveče, vem, da piše da so nove, a ne bi bilo prvič, da je kaka nova stvar zanič sploh, če se daje nižje cenovne dele. (če je zanič sveča, mora biti napaka na testerju)
Na koncu se seveda izmeri kompresijo, bili so že primeri, ko je bila zanič šoba vbrizga in je poškodovala motor.
Seveda je en od razlogov lahko tudi uhajanje hladilne v cilindre. ampak vem, da je lastnik napisal, da hladilne ne izgublja popolnoma nič.
Moj vrstni red bi bil:
1. priklop na tester, iskanje napak v povezavi s predgretjem, gledanje parametrov vbrizga ob hladnem zagonu
2. demontaža šob
3. merjenje kompresije
v kolikor je kompresija OK, sledi test in morebitno popravilo šob.

Vzroki za take težave se vedno iščejo sistematično in brez delanja nepotrebnih prevelikih stroškov.

Svetel bel dim je verjetno neizgorela nafta.

Injektorje smo že zamenjali z drugimi generalno obnovljenimi in ni bilo nobene razlike - še vedno enako, kot je bilo s starimi, z tem, da so prej bili not 5, sedaj pa so 6 in tudi na Citroen servisu so jih so spremenili iz 5 na 6

Svečke in modul pa je komplet vse od proizvajalca Beru - priporočali so mi te, ker bi naj bile najboljše za ta motor - nevem jaz o tem nič :)

Kolikor se je merilo preko kablov z multimetrom, bi naj vse 4 delovale, nismo pa gledali preko testerja

Problem je najti mehanika, ki bi vedel kaj več o teh motorjih, imel čas, ter si vzel malo več časa, ter vse dobro pregledal!

Vem - priporočali so mi mehanika iz Grosuplja, ampak med njihovim delovnim časom nebi nikakor uspel priti do tja! Mehanik iz Rač pa letos sploh nima več časa :(

Kompresije pa žal ni meril nihče
Ko je bilo toplo ni bilo težav z vžigom - je lahko kompresija tudi težava pri hladnem vžigu, pri toplem pa ne?