C5 II 2.0 HDI močno tresenje ob vžigu

Začel/a Edi, December 11, 2019, 12:35:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jumper1

Citat od: Edi;261772Žal ne vidim T drugače, kot na amaturki, kjer pa kaže normalno.

Vztrajnik in sklopka sta bila menjana nova (LUK) pred cca 2-3.000 KM

Daj še tistih 15€ za senzor pa probaj.

Romzi

Citat od: jumper1;261779Daj še tistih 15€ za senzor pa probaj.
Probal je že tolk, da se je osušil za jurja. :Hammer3:
@Edi: če še nisi, kliči Jerovška pa se probaj zmenit.
Rešitev je tudi, da zamenjaš cel motor ali pa kar avto - če razumeš kaj hočem povedat.

Edi

Citat od: Dihtunga;261776En injektor ti šteka, lahko je napaka tudi na kablih injektorja.

Pač ko to dela, odklapljaj enega po enega, na tistem cilindru kjer ni razlike je fuč.
Èe se to popravi po 10s, ne razmišljaj in samo vozi.
Èe si injektorje menjal z obnovljenimi, je vprašanje kvalitete kakšni so.
Fuč je pa verjetno na cilindru 4, tisti ki je najbližje vztrajniku.

Lahko ti tudi manjka kompresije, tu nimaš kaj, če je ni dosti avto ne bo kresal na tisti cilinder. Krivda je lahko marsikje, avto pa spet nima toliko malo km.

So tudi sami sumili injektorje, zato smo jih zamenjali z generalno obnovljenimi, ampak ni razlike.
Ob vžigu so tudi poslušali injektorje z neko napravo - če vsi delajo, kot morejo in ni bilo opazit, da bi kakšen kaj štekal ali pa nebi delal.

Tako, da opcija z injektorji je izključena!

In, kot sem že povedal - težava se je začela, ko se je ohladilo - pred tem ni bilo težal z vžigom in delovanjem motorja!

Edi

Citat od: jumper1;261779Daj še tistih 15€ za senzor pa probaj.

Bom šel v ponedeljek iskat.

Kje točno pa se nahaja?
Je možno, da ga sam menjam? Ker mehaniki imajo vsi gužvo, da bi se mogel naročit za zamenjavo in čakat!

Edi

Citat od: Romzi;261781Probal je že tolk, da se je osušil za jurja. :Hammer3:
@Edi: če še nisi, kliči Jerovška pa se probaj zmenit.
Rešitev je tudi, da zamenjaš cel motor ali pa kar avto - če razumeš kaj hočem povedat.

Še več, ker so me napi**** z tem avtom.
Razen hidravlike sem mogel kompletno vodvozje menjat - vse puše - spredaj in zadaj, končnike, stabilizator,..... vse
Potem EGR blendirat in SW izklopit, nov vztrajnik in sklopko, sedaj injektorji, grelne in modul za grelne, pa še par stvari!

Razumem kaj misliš, ampak sem že preveč vložil vanj, da bi ga sedaj prodal, ker nebom dobil niti polovice €€€ nazaj!
Rabljen motor je pa spet vprašanje v kakšnem stanju je.....

Se ne spoznam toliko na avte, zato nevem kaj bi bilo lahko narobe, vem pa, da so se vse težave začele, ko je začelo postajat hladno!

Kompresija po moje more bit OK, saj avto odlicno vleče.

Kdo in kje je ta Jerovšek?

andraž

Jerovšek pooblaščen serviser v Grosupljem. Obvlada.

nejc1986

Pelji k jerovsku.... Resno. Pošten , obvlada in normalne cene.

Edi

Vse lepo in prav, ampak jaz sem iz MB in bo to malo težje izvedljivo, saj avto dnevno potrebujem - OK, za kak dan, dva bi ga lahko pustil, ampak bo že problem avto spravit tja in potem iskat prevoz domov + obratno ponovno enako, da ne govorim o tem, da delam od jutra in skoraj do vecera - ko končam jaz z delom, imajo oni verjetno že zaprto.....
Najboljše bi bilo kak servis bližje meni in, da obvlada ��

andraž

Pri Jerovšku dobiš nadomestni avto, če se vnaprej dogovoriš.

Edi

Citat od: andraž;261791Pri Jerovšku dobiš nadomestni avto, če se vnaprej dogovoriš.

Delovni čas je pa kakšen? Jaz ponavadi okrog 17-18' pridem komaj domov iz službe

Romzi

Citat od: Edi;261786Potem EGR blendirat in SW izklopit,
To si naredil zaradi težav z mrzlim vžigom ali že prej?
Kdo ti je delal spremembo SW -in zakaj?

Edi

Citat od: Romzi;261801To si naredil zaradi težav z mrzlim vžigom ali že prej?
Kdo ti je delal spremembo SW -in zakaj?

Na poti iz morja je "crknil" pri Vrhniki in avto ni več šel nikamor - EGR je zablokiral sistem.
Po tem je avtovleka peljala avto na Citroen servis MB (AHPA) in tam so povedali, glede EGRa - nisem vedel prej.
Od tam je šel avto v Hoče na SBS Tuning, kjer so blendirali EGR, ga Softwersko izklopili in naredili se Tuning motorja.

To je bilo v začetku Avgusta.

V začetku Septembra je bil menjan komplet vztrajnika s sklopko.

Težave so se pa začele pojavljat proti koncu Septembra, ko je začelo postajat hladno.

Trenutno smo dali Tuning dol in pustili samo SW EGR OFF, da vidimo, če je zaradi Tuninga težava, ampak ni!

Prej je še bilo, da ko sem pohodil gas v 4,5 ali 6 prestavi je streslo avto ob pospeševanju, ko smo Tuning odstranili pa ne vec :o

Xandrej

Sbc ti je sfukal avto... zdaj pa je treba najt kaj je vsekalo...

Edi

Citat od: Xandrej;261814Sbc ti je sfukal avto... zdaj pa je treba najt kaj je vsekalo...

Kako veš?

Romzi

Citat od: Edi;261818Kako veš?
???
Najprej greš v tuning in odstranjevanje EGR, potem pa pol avta zamenjaš.
Kako pa veš da je EGR odstranjen tako da ne dela težav?
Spodobilo bi se da bi na začetku to povedal. :argue1:
Kot bi prišel k zdravniku zaradi zdravstvenih težav, pa malo "pozabil" povedat da si na enih belih tabletkah.
Tudi kolikor vem, tudi skoraj nihče noče "čipirat" 2.0 HDI 100kw motorjev (C5 II), nek razlog že mora biti.
Težko boš takole online kaj rešil.