C5 III 2010 Tourer aut. 165 exclusive

Začel/a DejanO, Julij 25, 2019, 10:45:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Si izmeril sedaj točko zmrzovanja? Si nalival prav in odzračil v sistemu, kolikor je bilo potrebno? Ni kar za zlit liter noter kar tako. Si odkril razlog zakaj je zmanjkala?

DejanO

eh, prej je bilo -20°C, kar 1l vode nalil in zaprt dol. V soboto gre na pregled.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

oktobra 2022 menjana vodna pumpa je vzrok izginjanja hladilne tekočine, sledi reklamacija na del in delo pri dobavitelju, avto bo čez vikend z novim setom jermenov in pumpe. Stroškov ni.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gregor

Si predstavljaš, kako bi zgledala zgodba, če bi pumpo naročil sam iz recimo autodoca? :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Čojko

Kakšne znamke ste vzeli tole? Vodna, jermeni, šponar...

Prosurfer

Citat od: gregor;283593Si predstavljaš, kako bi zgledala zgodba, če bi pumpo naročil sam iz recimo autodoca? :-)

Ja, takrat verjetno pumpa ne bi puščala... ;)

DejanO

Citat od: Èojko;283594Kakšne znamke ste vzeli tole? Vodna, jermeni, šponar...

ne vem, ga moram vprašati. Dobavitelj GMT.

DejanO

naredil je polno velikih servisov, tudi moje službene. Vse do zdaj ok, mu pa je pred kratkim ena vodna tudi na c5 spustila. Bo zdaj probal z drugo znamko. Mami je zamenjal jermen na 1.2 turbo, set jermena je bil continental.

DejanO

ina, dayco, contitech,... vse to imajo.

garac

jermen oz kit se da gates al skf. Tisti ki na uradni servis vozimo pa se lahko posluzujemo tudi erp, ce se zdi original pakiranje predrago
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

DejanO

Citat od: garac;283627jermen oz kit se da gates al skf. Tisti ki na uradni servis vozimo pa se lahko posluzujemo tudi erp, ce se zdi original pakiranje predrago

skf pumpa je spustila, zdaj bo dal pravi boljšo kwt ali ktw, tako nekako je rekel. Mehanikom ni v interesu menjavat slabih poceni pump, dela nimajo kritega. Material dobijo nadomestni edino. Sreča za enoletno garancijo na delo in vgrajen material.

Čojko

Vsaka imam lahko napako. Na mojega gre INA komplet. Pravijo, da je bilo brez težav zaenkrat, pa jih že dolgo montirajo.

DejanO

pri njem je to drugi skf defekt na C5kah

garac

aja seveda SKF za preko Trojan je slabši podobno kot Milka in Nutela, sem pozabil.
Sam sem se odločil za Erp in uradni servis, garancija pa to, se ne jebem z raznimi "moj mehanik je rekel"
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

SKF pumpe za vodo so problematične že precej let, to ni neka novost. Jaz sem pred leti vgradil SKF set jermen in Metelli vodno črpalko, še vedno deluje.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si