C5 III 2010 Tourer aut. 165 exclusive

Začel/a DejanO, Julij 25, 2019, 10:45:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

SKF-u je padla kvaliteta tudi pri ležajih.

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

evo skf je nazaj notri v C5, ker je bila reklamacija in dobavitelji dajo enako robo.

Mehanik pravi, da na teden nabavijo in zmontirajo vsaj tri sete teh skf jermenov z napenjalci in vodno pumpo za različna vozila. 1 do 2 pumpi pa na leto spustita. To je to.

Spet eno leto garancije od danes dalje.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

ModelJT

Skf zadne cajte sam šrot res. Vodne pumpe za u smeti. Meni je nova ružila na 205. Pa polosovina nova skf kolegu se je na pol prelomila nova na dirkacu, 30 let stara originalna se kar gura brez problema. Jaz sem isto kupil novo skf polosovino in je bil navoj unicen tam kjer je kaljeno na koncu se ni do konca zategnit dalo pa nismo vedeli dokler se ni umes med voznjo usedlo pa je sel nov lezaj v maloro. Smeti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

DejanO

Prosurfer

A je pri C5 III 2.0 HDi obvezna menjava vodne črpalke pri velikem servisu?

Vem, da pri nekaterih avtih (zagotovo Opel Astra, 3. generacija) uradni servis vodne črpalke ne menja, če ni težav z njo, ker menda ni neposredno gnana z jermenom.

zlikovski

@Prosurfer
To je vse tak tak, lahko stara pumpa zdri še več kot nova.

DejanO

Citat od: Prosurfer;283735A je pri C5 III 2.0 HDi obvezna menjava vodne črpalke pri velikem servisu?

Vem, da pri nekaterih avtih (zagotovo Opel Astra, 3. generacija) uradni servis vodne črpalke ne menja, če ni težav z njo, ker menda ni neposredno gnana z jermenom.

naš je imel 285.000 km in 12 let, ko je opazil poškodovan klinasti jermen, prvi veliki servis je bil narejen pri 175.000 km leta 2016.

Čojko

Pumpa ni nek strošek in ko menjuješ jermene je lahko dostopna, sicer moraš zopet vse podirat. Vprašanje je tudi ali bo zdržala do naslednjega velikega servisa čez 10 let ali 180tkm ali še več.
Zato se jo običajno vedno menjuje ob velikem servisu ne glede kako je predpisano.

DejanO

Zaenkrat brez posebnosti, edino en zadnji parking senzor je pred kratkim crknil, danes za 15€ vzel na odpadu drugega. Tester je pokazal kateri je za zamenjat, po menjavi zdaj spet vse dela. Kmalu bo 300.000 km.

Citroenovc

In kolk bi prišel novi? Verjetno OE novi ne more biti slabši izbor kot rabljen z odpada ...
OK

LP
Primož

DejanO

preverjeno, na spletu od 90-130€, na servisu 123€, sem pa enega na aliexp naročil 5€ s poštnino, samo pride čez 1 mesec.

Čojko

Autodoc so od 20e do 50€ novi + poštnina, vendar ni noben Bosch.
Bosch imaš na spletu že za 39€ + poštnina.

DejanO

s tem za 15€ sem več kot zadovoljen, enaka kataloška in pride še kitajc za 5€, ki bo v rezervi.

Lorencing

Citat od: fifk;257335Super avtocek, boš sigurno zadovoljen.
Displej v vročini je po moje pri vseh slabo viden, se kar razlije. Je pa tako samo v teh pasjih dneh, pa če je avto na soncu.

Srečno vožnjo in veliko varnih kilometrov.

Pri meni je že skoraj neodvisno od temperature zunaj ... ga slej ko prej zafrcera in komaj kaj vidiš. Se ga pa da zamenjat ... le dela je kar nekaj.

Naj ti prevozi še 200k :BigThumbs: