Karoserija - blatnik - barva

Začel/a breznikar.peter, Junij 13, 2019, 07:53:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

breznikar.peter

Pozdravljeni forumaši!

Nisem vedel kako naj dam ime temi, pa sem kar po domače.
Avto je 2009 letnik, barva perla. Po sliki sodeč vidite, imam problem, ker se mi lušči barva pri blatniku. Na obeh straneh isto. Avto imam od novega in ga mislim še imeti vsaj 5 let. Sem pa doživel šok, ko sem hotel sanirati problem. Ličar mi je djal, da je treba špricnt obadva blatnika + haubo...Kar bi skor blo kot totalka, ker je avto vredn 3.5 jurja. Zdj pa kaj narest, kakšna ideja kk rešit stvar?
Sam sem razmišljal mogoče, če bi se dalo kje dobit oz. če bi sploh pasalo..One okrasne lajšne za blatnik, črne, ki jih ima c5 cross tourer.Bi ravno znale pokrit tam kjer se lušči. Oz. če bi že pasale, kakšna je kaj cena, mogoče kdo ve? Oz. vsaka ideja bi bila dobrodošla. Dvomim pa,da bi moja " mirna " roka in čopič to popravila.
Hvala za odgovore.
LP,Peter

Xandrej

Kos je 100€ barvanje... oba blatnikanpa srečno... zakaj pa haubo?

breznikar.peter

Nimam pojma, baje, da bi se vidla razlika, če se neb hauba zram. Sej morm še malo več ličarjev povprašat.

Citroenovc

Glede na cene eksotičnih rezervnih delov za Citroëne (beri: one plastične lajšte za servisno mrežo skoraj zagotovo pašejo pod eksotiko) - se ti verjetno bolj splača štrihat.

Ne vem zakaj bi moral havbo. V končni fazi - ličarjev ni tako malo, en ti bo že posaniral samo blatnike.
Ne vidim pa nobenega problema v tem, da se sam potrudiš s čopičem in vsaj zaščitiš površino ... če boš kasneje dajal popravljat ličarju, bo itak on to zbrusil ipd ... Kot praviš - si prvi lastnik - ali boš vsaj zaščitil ali boš pa slej ko prej začel gledat rjo ...

2009 C5III je vreden samo še 3k5? Svašta ... (OK, je pa res, da se jaz težje sprijaznim, da smo že v 2019 ;) )
OK

LP
Primož

gregorijus

A lušči se samo tu kjer je slikano, ali tudi kje višje?

Poštar

Èe je perla pomeni, da je troslojna, baza + perla + lak. Cena po kvadratu je višja in že posledice udarcev letečega kamenja je težje popraviti oziroma zakriti.

Èe gre samo za popravilo na tem predelu bi sam najprej skušal popraviti le ta predel in naredil prehod le toliko kot je potrebno, morda do roba linije blatnika, potem pa čez ta predel nalepil 3M debeloslojno prozorno zaščito proti udarcem kamenja, ki bi prehod tudi precej prikrila.

Z airbrush pištolo in recimo šobo 1mm bi moralo odlično izpasti, če ne, še vedno lahko barvaš cel blatnik + prehod na pokrov in na vrata.

rockson

Ne vem sicer, koliko ti je mojster naračunal, ampak glede na to, da imaš avto od novega in ga želiš imeti še vsaj 5 let, potem trenutna vrednost avta tukaj ne igra prav nobene vloge. Tebi je avto vreden veliko več, saj te varno dnevno prevaža naokoli in (upam da) z njim nimaš večjih stroškov. Pojdi še do kakšnega ličarja in pridobi ponudbe. Ko boš avto prodajal bo itak vreden morda 2 tisočaka in je povsem vseeno če delaš prehod ali ne. Shrani si slike teh "poškodb" in boš lahko vsakemu pokazal zakaj je bil barvan, toliko da vedo, da ni bil akak totalka v igri. Vse ostalo pa je pri taki ceni avta nepomembno. Bolj je važno tehnično stanje.

breznikar.peter

Gregorijus, samo tam kjer se vidi se lušči ja.
Hvala na odgovorih, sem danes že dobil barvo, tako,da gremo v akcijo, bom videl kako bo izpadlo vse skupej. Poštar, tvoj nasvet se dobr sliš, dobra alternativa proti tem,da komplet barvam obadva blatnika. Bomo vidl kak bo izpadl.

isarajli

Menjaj ličarja. To se da popravit brez barvanja celih blatnikov. Prehod se dela na vrata ne pa na haubo. Mi zgleda, da je pač hotu opalit. Iz kje si ?
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

breznikar.peter

Isarajli, iz okolce Polzele. Savinjska.

gregorijus

Sam delam v ličarski delavnici v Celju. Take manjse zadeve popravimo lokalno. Kar pomeni, da bi ti pri nas pobarvali samo spodnje dele blatnikov in je zato barvanje havbe brezpredmetno.

isarajli

Citat od: breznikar.peter;256675Isarajli, iz okolce Polzele. Savinjska.

Tam ne poznam nobenga, Oplotnica ali Sl.Gradec ti je pa daleč.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

zupi13

V Ločici na ovinkih imaš kleparja, barva mu pa ličar na Polzeli....

premza

Jaz imam podobno težavo. Ista barva samo letnik je 2013. Ni tako obsežno kot pri Petru. Razmišljam, da bi kar malo s čipičem pipravil pa mogoče potem namestil še zavesice (na ebayu se dobijo za 15€).

Peter si že popravil, je ostalo mogoče kaj viška barve za enkrat ali dvakrat čopič namočit?

Poštar

Preden naneseš končno barvo, matiraj in nanesi 2-k epoksi temelj.