Karoserija - blatnik - barva

Začel/a breznikar.peter, Junij 13, 2019, 07:53:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

premza

Ima kdo kake izkušnje z "rust remove/convert" zadevami. Naprimer kaj takega...
https://www.amazon.co.uk/Dinitrol-RC900-Converust-Aerosol-Conveter/dp/B00BEFQKEU

Cena je astronomska :Hammer3:

Poštar

Ga uporabljam že vrsto let, ampak zaenkrat še vedno ostajam na Wurth pretvorniku rje.

premza

Misliš tole...
https://www.mojpaket.si/pretvornik-rje

Kaj se to kar namaže, počaka da naredi svoje in potem z lakom čez?

Poštar

To je to, imaš pa tudi verzijo v spreju, pri nas cena od prodajalca do prodajalca  pa kot vreme.

Za tisti speskan košček niti ne rabiš, raje zbrusi vso rjo in temelj direkt na pločevino. Kjer ne moreš odstraniti vse rje, potem tisti predel razmastiš, na tanko naneseš wurth pretvornik rje, ko je površina suha oziroma v roku 48 ur naneseš temelj.

Druga varianta je pretvornik v spreju (WEICON, Wurth, Dinitrol...) na epoksi osnovi, ki je hkrati tudi temelj, nanj nanašaš bazo in lak, predhodno matiraš, da se ima barva kam prijeti.

Za majhne flike zadostuje, za kaj več pa sam kot osnovo uporabljam 2-k epoksi.

Pretvornik nevtralizira rjo, nanešen na golo pločevino pa ne preprečuje rje na dolgi rok

premza

Mam še polno druge rje. Npr. polosi na smartu, manjša strešna konstrukcija na terasi, ograje...

Je to vredno teh 30€ (najceneje na spletu)?

Citroenovc

Wurth je zakon ... 1L je pa dovolj za MNOGO rje. 3L nazaj sem kupil 1L pa je z njim frend Land Cruiser 80tko premazal pa še ta drug frend uporabil za Patrola Y60 pa še jaz ga imam še vedn oza drobnarije prepacat ....
Ne moreš verjet kako malo se ga porabi in kako dobro znevtralizira rjo ...
OK

LP
Primož

premza

Naročil!

Pri naši hiši avti ne bodo rjaveli ali kako drugače trpeli. :)
Pa še zavesice pridejo, da se ne bo ponovilo. :BigThumbs:

Citroenovc

Edino ti pa polagam na srce - vedno bodi primerno oblečen oz imej zaščito za oči, kožo ...

Jaz sem enkrat poleti že vse končal in se spravil ven iz kombinezona ipd ... k sreči očala so ostala na mestu ...  nakar se spomnil še na eno pikico, čopič je bil še napit - pa sem šel še tisto popacat ... a ni vrag ravno tokrat mi špricnilo par mini kapljic po roki ... v hipu rdeče srbečopekoče pikice. Sem ASAP šel si s tekočo vodo sprat kožo in ni bilo kakih posledic :), edino pikice sem pa še nekaj dni imel po koži ... Da ti to pride v oči - si ga naje..l ...
OK

LP
Primož

premza

Nisem vedel, da je tako agresivno.
Bom pazil. Očala obvezno.

Hvala.

Citroenovc

Ja zadeva je ko eno tako razredčeno mleko ... Dejansko se ga porabi malo ...ampak zato pa tudi hitro lahko kam poteče/špricne ob trenutku nepazljivosti.

Je pa meni zanimivo gledat kako se loti rje ... sem imel pobrušena ena vrata do golega pleha in na uč so se mi zdela po brušenju že "rostfrei" .. sem premazal gole dele z Wurthom - en lep del je ostal "plehnat", na več mestih pa modrikasto črne pikice in flekci - tam je pa rjo znevtraliziral in skonvertiral ...
OK

LP
Primož

premza

Dobil sem tri spreje za mojo perla belo barvo. Bazo, perlo in lak. Kako to poštimam. Najprej rust converter, potem temeljna, potem baza, na njo perla, čez pa lak.

Vprašanja..
Koliko časa med posameznimi nanosi?
Koliko nanosov vsakega (vsako reč samo enkrat ali kaj večkrat)?
Vmesne nanose kaj brusit (koliko)?
Prozorni lak čez malo večje področje?

DejanO

Citat od: premza;259834Dobil sem tri spreje za mojo perla belo barvo. Bazo, perlo in lak. Kako to poštimam. Najprej rust converter, potem temeljna, potem baza, na njo perla, čez pa lak.

Vprašanja..
Koliko časa med posameznimi nanosi?
Koliko nanosov vsakega (vsako reč samo enkrat ali kaj večkrat)?
Vmesne nanose kaj brusit (koliko)?
Prozorni lak čez malo večje področje?

to tudi mene zanima, imam robove blatnikov načete.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive