Xantia in avtoakustika

Začel/a deyo, September 09, 2007, 01:05:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

Zadnje čase razmišljam, da bi v Xantiji posodofil hifi sistem (sedaj je ?e vse originalno).

Zanima me, kako napeljati nove kable po liniji najmanj?ega odpora (od baterije do kuferama in pa iz vrat do avtoradija).
prepričan sem, da je kateri od forumovcev to v tem modelu ?e pošel, pa bi prosil, ?e mi to informacijo tudi da. Tudi kakšna slika ne bi bila odve

Citroenovc

Ko si ?e omenil akustiko in Xantio - meni se zdi Xantia2 neverjetno akusti?na in pa v verziji s serijskim radiem zna zaigrat neprižakovano kvaliteten sound ... Je pa pri Majini noter tovarnički radio s CDjem ...

Sicer je pa itak splo?no znano, da so (večji) Citroeni dolga leta veljali za najbolj akusti?ne evropske avtomobile in so bili tako ?e v ?tartu odličen izbor za razne SQ predelave.
OK

LP
Primož

deyo

Sound ni slab. Imam orig. Clariona s CD changerjem, ki dela odlično. Originalni prvi zvo?niki imajo 20W RMS-ja, kar je premalo (?e base malenkost poja?a?, vse skupaj ne pelje ve? tako kot treba). In tu pride do tega, da moram menjat sprednji sistem zvo?nikov in montirat oja?evalec, pa ?e woofer sem si omislil, tako da mi vlečenje kablov ne uide :).

Klemzy

Jaz sem v svoji Xantiji posodobil celoten sistem muske.
Prednji sistem močnej?i zvo?niki, 4 kanalni oja?evalec + vufer v kuferamu.
Od akumulatorja do kabine ni panike za kabl potegnt, pa od radia do oja?evalca tut ne (oja?evalec zmontiran pod voznikovim sedežem) edino jeba je bila pri napeljavi kablov od zvo?nikov v vratih do radia. Tm pa diplomiraš zravn predn ti kej rata.

Nekaj se spisanega tukaj:
http://citroen-tuning-slo.eu/viewtopic.php?t=795

?e te pa ?e kej zanima pa samo vprašaj.

Aja pa razlika v zvoku je ve? kot očitna

deyo

Citat od: Klemzy;18813Jaz sem v svoji Xantiji posodobil celoten sistem muske.
Prednji sistem močnej?i zvo?niki, 4 kanalni oja?evalec + vufer v kuferamu.
Od akumulatorja do kabine ni panike za kabl potegnt, pa od radia do oja?evalca tut ne (oja?evalec zmontiran pod voznikovim sedežem) edino jeba je bila pri napeljavi kablov od zvo?nikov v vratih do radia. Tm pa diplomiraš zravn predn ti kej rata.

Nekaj se spisanega tukaj:
http://citroen-tuning-slo.eu/viewtopic.php?t=795

?e te pa ?e kej zanima pa samo vprašaj.

Aja pa razlika v zvoku je ve? kot očitna

Vrata - tam sem ?e nekaj gledal in se mi je kar zdelo, da bodo težave. Kako ste prišli iz vrat do avtoradia?

Klemzy

Iz vrat do avtoradia je te?ko pridt.
Od radia greš pod armaturo do gumice pri vratih (kjer potekajo kabli v vrata) , gumico sname? dol prePelješ kable čez gumico, original zvočnike da? prej vn tako da potem vidiš oz. z roko občuti? kje kabli pridejo v vrata in potem potegne? kable do zvo?nika. Te zvočnike katere imam jaz ?e imajo kretnico v zvo?niku tako da smo morali peljat ?e en kabel nazaj za visokoton?e. Nate?je je spravit kable ?e lukno stebri?ka do gumice na vratih in potem čez. drugače pa nekako gre.
Deyo iz kje pa si drugače? Ker ?e kaj po Lj hodi? ali pa Grosuplju se lohk dobiva pa v živo vidiš kako zgleda zadeva.
Aja pa pri meni smo tako naredl da se sedaj nič ne vidi da je karkoli spremenjen in v bistvu zgleda kot original vse.

deyo

Sem gledal tisto gumico in sem imel občutek da bo te?ko ?e kaj spravit skozi. Imam občutek, da je vse polno.

Bomo videli kaj se bo izcimilo iz tega. Nekako bom moral prepeljati kable skozi.

Do Ljubljane mi ni problem priti, ker delam v Postojni, tako da pol urce pa sem v Lj.

Klemzy

Citat od: deyo;18835Sem gledal tisto gumico in sem imel občutek da bo te?ko ?e kaj spravit skozi. Imam občutek, da je vse polno.

Bomo videli kaj se bo izcimilo iz tega. Nekako bom moral prepeljati kable skozi.

Do Ljubljane mi ni problem priti, ker delam v Postojni, tako da pol urce pa sem v Lj.

No potem se bova pa enkrat dobila v lj popoldne ko tudi jaz končam ?iht pa ti pokažem kako smo mi to naredl in mogoče ti bo potem lažje.

dobek

klemzy, a ni cisto nobenga cepa na pozarni steni, da je bilo treba napajalnega po koloteku vlacit? :Paint-Angry:
:burn:

Xandrej

Ja je tam na koloteku. Tudi predvideno je tam. Kakor je na C5 pri sovoznikovem predalu...

Klemzy

Citat od: dobek;18876klemzy, a ni cisto nobenga cepa na pozarni steni, da je bilo treba napajalnega po koloteku vlacit? :Paint-Angry:

Tukaj je najlažje oz. glih tko zgleda kakor da so ?e v tovarni mislili na to.
Samo kolotek dol da? in imaš vse na dostopu roke

deyo

Citat od: Klemzy;18875No potem se bova pa enkrat dobila v lj popoldne ko tudi jaz končam ?iht pa ti pokažem kako smo mi to naredl in mogoče ti bo potem lažje.

moče Klemzy. Sem bil pa danes pri enem "avtoakusti?nem mojstru" in mi bo po vsej verjetnosti on porihtal kabla?o. Je rekel, da ?e ve kako z Xantijo (jih je ?e delal).

Klemzy

Pol se pa bova zmenila za en dan pa da vidiš kako pa kaj je narejeno.

Xandrej

deyo

Citat od: Xandrej;18928Je skrivnost kam si šel?

Ma kaka skrivnost, bil sem pri Avtoakustiki Poljčak v Selcah pri Pivki

.