C5 2.0 Hdi 2012 Exclusive

Začel/a savinjcan, April 21, 2019, 09:22:32 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sebek

Kaj pa akumulator?
Da ni akumulator že bolj slab in potem meče naključne napake zadele, kateri rabijo nekoliko več toka, kar pomeni nenadni padec napetosti. Èe je akumulator že star, ga probaj menjat prej, kot greš menjevati EGR ventil.

savinjcan

EGR ne bom menjal, ocistili ha bomo najprej. Akumulator je pa v plani stestirat pol bomo pa vidli, seveda.

Citroenovc

Pa kaj v enem tednu še nisi uspel z enim običnim multimetrom (ziher se ga dobi za 5Eur, če ga že nimaš doma) pomerit napetosti na akumulatorju?
OK

LP
Primož

savinjcan

Ne, ker sem bil zmenjen z mehanikom in je prestavljal iz dneva v dan, vmes mi pa tut ni delal težav avto.

savinjcan

Akumulator je kot nov, tako da ta opcija odpade.
Bomo videli :(

zlikovski

Meni je šel EGR v dveh letih, zdaj sem dal not kitajskega za 29€ zaenkrat dela motor kot urica.
Problemi so tile EGR-ji ker ti na diagnostiki velikokrat nepokaže napake, lahko pa je glih tu težava, prvi sum je če ti avto tu pa tam kdaj cukne, ali pa če cuka pogosteje je skoraj velika možnost EGR.

Èiščenje in nevemkaj v mojih izkušnjah odpade, edina rešitev je da nabaviš novega.

savinjcan

EGR in cukanje ze, kaj pa ostala dva errorja z parking brake fault in anti roll back error?

andraž

Pelji avto na servis, ki res obvlada. Kot sem ti že napisal, so to trije v domovini. Od tam boš odpeljal zadovoljen, ker ti ne bodo preveč računali, avto bo pa delal kot mora.

Prosurfer

Daj priklopiti na rač., to zna marsikateri mojster, in bo verjetno takoj jasno.
Multimeter ne zadošča za močnostni test akuja.

alesz

CitatMultimeter ne zadošča za močnostni test akuja.....
zakaj ne? po zgornjem postopku kot sem ga opisal.Lahko pa tudi kdo vpraša kakega na pooblaščencu, če pozna ta postopek....".priporoča namreč citroen"

Prosurfer

Morda res, ampak dvomim, da so luči dovolj močno breme, da lahko v kratkem času dovolj oslabijo šibek aku za meritev padca napetosti.
Pri mojem C5 je avtoelektričar močnostno testiral akum. z nekim uporovnim bremenom, ki je kar zažarelo, in takoj po tem meril napetost (če se aku "pobere" po močni obremenitvi).
Verjetno pa to ni edini način, je pa videti realen (zelo blizu simulacije zagona motorja, ko večinoma dokončno počepnejo).

andraž

Èe priporoča tovarna, bo že nekaj na tem.

Prosurfer

Vsekakor. Tako kot na lifetime olju v Citroenovih avt. menjalnikih...isti tip menjalnika Aisin v drugih avtih pa začuda potrebuje redno menjavo olja (kot priporočajo tiste tovarne). ;)

Skoraj tako kot pri pravnikih - vprašaš 3 renomirane pooblaščene citro servise o tem, dobiš 4 različne odgovore.

Hkrati ta ista tovarna priporoča menjavo filtra za zrak motorja vsako 2. menjavo olja, menjavo filtra zraka za kabino pa za vsako menjavo olja (torej jo za potnike skrbi bolj kot za motor). Pa je star filter za zrak motorja videti že ob 2x pogostejši menjavi od priporočene takšen, da se ti motor kar zasmili.

No, vsekakor bo že nekaj na tem (ne pa vse).

Ci7

V toyotah z aisin menjalniki tudi ni priporočila o menjavi olja v avtomatiku, ampak je lifetime olje. Lifetime dokler zdrži menjalnik pač. V naši je na 230k še vse kot po putru, bomo videli, do kdaj.

savinjcan

Kateri so trije zaupanja vredni citro servisi pri nas?