C5 2.0 Hdi 2012 Exclusive

Začel/a savinjcan, April 21, 2019, 09:22:32 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: savinjcan;255103Niti lastnik v slo ni vedel za to, ugotovili smo pri pregledu, da jermen ni originalen oz je od druge firme. Kdaj se je pa menjal, pa nikjer ne pise, le to, da je bil avto uvozen pri 77k.

No hočemo ti povedat da nekakšne logične razlage ni kot pa da je avto v franciji že imel 180k kilometrov enkrat da so mu jermen menjali. Potem so pri uvozu pac naredili kaj so...

Upamo da ne ampak nekak logično pač ni...

savinjcan

Seveda je popolnoma nelogicno, da se jernen menja pred 150k km, kaj je resnica lahko samo ugibamo. Ce jih ma avto realno 270k km je hudicevo dobro ohranjnen :)
Sem spustil hidravliko na najnizji nivo, tekocina ne pride do mrezice gor. Sem pa stankal pred dnevi 1 liter tekocine ampak zanekrat bom pustil kot je.

zlikovski

Èe si tako naredil kot si napisal, potem vredu.

savinjcan

Avto je parkrat pri hladni mašini pocukal in smo ga priklopili na računalnik, je pokazalo EGR ventil. Jutri ga peljem prečistit k mehaniku. Zanima me, koliko časa približno traja in koliko stane takšen servis, tisti, ki ste ga že delali?

braby

Meni je lani šel EGR ventil, in sicer električni del, krmilje ventila ali nekaj takega. Menjava me je stala dobri 2 uri asistence mehaniku, dobrih 200€ EGR(dobil res dobro ceno) in to je to. je pa res precej dela, preden se dokoplješ do EGR-a.

Kasneje našel ponudbo: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=10688037

Upam, da ti kaj pomaga...

savinjcan

Zaenkrat sva dogovorjena, da ga bo probal ocistit, ce se bo dalo, sele na to bom se v menjavo, ce mu ne bo vec moci. Zanimivo, da mi zares redko pocuka, pa se to za sekundo (v enem mesecu se mi je zgodilo 5x), napako je pa kazalo samo en dan, naslednji dan je izginila in do sedaj ni bilo nic se.

Se mi je pa danes pojavila nova napaka, Parking brake fault. Od doma sem startal proti sluzbi in se takoj med voznjo prizgala (posvetil je simbol P na desni strani armaturke poleg ikone za dnevne luci), ustavil vozilo in na novo prizgal, napaka izginila in potem ni bilo nic med 15min voznjo. Ker sem popolnoma svez lastnik C5 (meeec dni), kaksno mnenje kaj bi lahko bilo (ga bomo priklopili na racunalnik, vendar me iz prve roke zanima, ce je kdo imel to)?

Citroenovc

Nisem mehanik, ampak da nimaš ti slab akumulator ...
OK

LP
Primož

savinjcan

Ne bi potemtakem metal ven v economic mode?

andraž

To pa ne. Slab akumulator lahko povzroči zmešnjvo v elektroniki, ki se kaže v raznih opozorilnih lučkah in napisih.

savinjcan

Zanimivo. Se da na kak nacin preverit % delujocega akumulatorja oziroma na kakrsenkoli nacin preverit, koliko se ima pred sabo?

alesz

Èe nimaš nekih pametnih instrumantov,moraš pa imeti vsaj voltmeter......
Zjutraj prižgeš kratke luči za dve minuti,nato ugasneš in počakaš deset minut,nato pomeriš napetost,mora biti več kot 12,5(12,6)V.

zlikovski

Jaz sem glih včeraj menjal EGR sem ga naročil iz kitajske za 29€.
Zaenkrat brez pripomb.

Prinas daš za EGR, kot če bi šel zlatarju.

braby

Jaz imam drugačen EGR, originalnega Valeo s hladilnikom. Pa si upam, trditi, da tudi brez hladilnika popolnoma drugače izgleda. No, v glavnem, da dela...

zlikovski

Itak da imaš drugačnega, saj ta prinas tudi stane 180€ ali več :)

Sem dal za primerjavo.

savinjcan

Evo, danes zjutraj se izpisal error Parking brake fault in Anti rollback system faulty. Parking error mi je v zadnjih 14 dneh vrglo vn 4x, ANti rollback pa danes prvič. Danes grem prepucat EGR in bomo pogledali tudi za ta dva errorja. Kolikor sem prebrskal forum je lahko za ta errorja kriv EGR, akumulator in ploščice (čeprav naj bi za to vrglo ven drug error?).
Uglavnem, zanimivo bo :)