C5 2.0 Hdi 2012 Exclusive

Začel/a savinjcan, April 21, 2019, 09:22:32 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

savinjcan

Pozdravljeni,

Naj se tudi jaz pohvalim, ponosen lastnik C5, bela perla, 2012 letnik, 178k km, Exclusive + navi. Skratka, lastnik sem dobrih 14 dni, z avtom sem več kot zadovoljen, opravljen nakup novih letnih gum (lastnik dodal zraven original platišča 19") in servis vseh štirih filtrov + olje za motor in hidravliko. Ravno zaradi servisa imam par vprašanj, ki so se pojavila ob menjavi.

Prejšnji lastnik je avto uvozil iz Francije in ga imel tri leta, vsako leto ga je vozil na pooblaščen servis, kjer so mu vse filtre redno menjali. Pri menjavi smo videli, da so filtri bili stari 3 ali več let. Katastrofa. Sam sem bil prepričan, da ga bom vozil na pooblaščenega vendar sem si hitro premislil, sem našel lokalnega mehanika, ki obvlada Citroene. Filter za kabino je bil vložen noter napačno in popolnoma zmečkan, da o naftnem filtru ne govorim, lepljiv kot katran. So pa (predvidevam) na uradnem servisu natočili olje za hidravliko v posodo za antifriz (:D), posoda za hiravliko pa je bila skoraj popolnoma prazna, iztočil včeraj liter olja noter in ni polna. Mehanik mi je dejal, da ni panike, da je olje noter poleg antifriza, lahko le cevi napihne, kaj menite vi? Tudi jermen je bil menjan, zgleda še v Franciji (avto imel ob uvozu 77k km), sam ga bom preventivno menjal pri 200k km. Aja, imam tudi tipično težavo, voznikova vrata škripajo :D sem bral, da je to dokaj pogosta težava, kako jo odpraviti?

Pa kak hudiča se km izbriše na 0, ko recimo tankaš? :D Scrollaš v nastavitve in najdeš km, držiš tipko in zbrišeš, vendar še vedno pišejo poleg aktualnih prevoženih km.

Pa še slika lepotca:

andraž

Obstajajo dobri pooblaščeni serviserji in taki, ki bi jih bilo treba prepovedat.
Poglem malo po forumu, da so v celi domovini zgolj trije, ki so res vse pohvale vredni.
Kar se tiče velikega servisa, bi jaz takoj zamenjal jermen in ostalo, da ne bo nepotrebnega glavobola. Hkrati ti tudi zamenjajo hladilno tekočino, da boš vedel, da hlajenje ne bo težava. Pri pretirani varčnosti pri servisih, na koncu popravila stanejo mnogo več...
Omejevalce vrat lahko samo zamenjaš, da ne bo več pokalo. Èe škripa, pa so lahko suhi panti vrat.

jumper1

Kdo ti je pa povedal da more bit posoda za hidravliko polna,mehanik ki se spozna na citroene?

jumper1

Pa kak hudiča se km izbriše na 0, ko recimo tankaš? :D Scrollaš v nastavitve in najdeš km, držiš tipko in zbrišeš, vendar še vedno pišejo poleg aktualnih prevoženih km.

Pa še slika lepotca:

[/QUOTE]

Pri števcu kjer je tipka in na njej so tri nule pritisneš in resetiraš dnevni števec.

savinjcan

Mislil sem pokanje vrat ja. Drugace posoda za hidravliko naj bi bila polna do prvega spodnjega obrocka tiste crne plastike? Tako mi je svetoval.
Hvala za tip glede brisanja dnevnega stevca, probam tekom dneva.
Mi lahko priporocite, katero hladilno tekocino je potrebno dat not?

jumper1

Pokanje vrat,če že ni prepozno,se da odpret sčistit in namazat.Hidravlična tekočina pa mora biti do tistega roba ko je hidravlika v breztlačnem stanju.

zlikovski

Èe si dolival olje ko je avto normalno dvignjen in si nalil skoraj polno, potem si strelil bika za jajca, da ti nebo slučajno razneslo posode za hidravliko, raje pelji avto, kot so ti svetovali v prejšnjih postih na te določene servisne hiše, ki vejo kaj delajo.

Hidravlika ni za vsakega malarja.

savinjcan

Nisem nalil polno, avto je bil ugasnjen, brez kontakta.

Xandrej

Na 77 k kilometrov menjali jermene že v franciji....

tomaz555

savinjcan

Citat od: Xandrej;255086Na 77 k kilometrov menjali jermene že v franciji....

Your point being?

andraž

Da je konkretno čudno, da bi pri teh km opravili velik servis. Tega se dela na 240000 km ali 10 let, če so oteženi pogoji delovanja - mestna vožnja, lahko že pri 180000 km.
Torej zakaj pri 77000 km. Še posebej, če je bil avto vzdrževan na pooblaščenem servisu je nemogoče da bi se zgodilo. Popolnoma nepotreben strošek.
Kakšno zgodbo ti pa naplete prodajalec, je druga stvar.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

savinjcan

Niti lastnik v slo ni vedel za to, ugotovili smo pri pregledu, da jermen ni originalen oz je od druge firme. Kdaj se je pa menjal, pa nikjer ne pise, le to, da je bil avto uvozen pri 77k.

zlikovski

Avto moraš spustiti v najnižji položaj, najboljše pa je če pritisk totalno sprostiš, to pa dosežes samo z diagnostično napravo, potem se ti avto totalno posede, če pa samo avto spustiš v najnižji nivo z konzolo pa avto nikoli ni spuščen maksimalno.

No skratka avto spusti na najnižji nivo in mora biti tekočina ko odpreš posodo spodaj pot to ''mrežico'' (dno mrežice) nevem kak ti naj razložim, če je not več ni dobro.

in ko boš avto spuščal v najnižji novo, je najboljše da odšraufaj pokrovček posode, da ti je nebi slučajno razneslo posode, če je not preveč tekočine.

Upam da sem bil razumljiv :)