Kje kupiti Lexio?

Začel/a Jelly, Marec 09, 2019, 03:22:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Prej C 5 II in zdaj C5 III imam non-stop zunaj, vedno zlaganje BP. Pozimi nima kaj zmrzniti pri ogledalih (razen če ti ga kdo pri velikem minusu namenoma poliva z vodo...).

DejanO

za izklop avt. zlaganja ogledal držite pri zaprtih vratih par sek. tipko za zlaganje navzdol.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

premza

Lexia je prispela. Zdaj rabim 32-bit OS. Mora biti XP ali je lahko Win7? Win7 daš namreč lahko na USB ključek, XP pa mislim da ne.
Je kdo Windowse in Lexia SW spravil na bootable ključek?

To bi bila daleč najboljša rešitev, uporabna na vsakem prenosniku.

zlomjo

zlikovski

Na XP in Win7 deluje preverjeno z moje strani. Obvezno 32bit sistem, na 64bit ti 100% nebo delovalo.

Romzi

Citat od: premza;261710Lexia je prispela. Zdaj rabim 32-bit OS. Mora biti XP ali je lahko Win7? Win7 daš namreč lahko na USB ključek, XP pa mislim da ne.

Èe se ne motim, deluje tudi kot virtualka. Npr. na VirtualBox-u ali VMWare player-ju.
Tako da je načeloma vseeno kaj uporabljaš za host OS, samo da je mašina vsaj približno dovolj zmogljiva da poganja virtualko.

premza

Meni so pa rekli, da je virtualka no-go. Imam pa že win7-32bit na zunanjem SSDju in na USB ključku. Dela oboje b. p. je pa imet OS na ključku nevarno, ker zapisovalni algoritmi na ključkih niso primerni za OS (prepogosto pisanje v iste sektorje) in se ključek hitro uniči.
Končna varianta bo tako najbrž zunanji SSD.

Prva stvar bo izklop ventilčkov. Bo spomladi kak problem jih vklopiti nazaj?

gule

Kupiš si avto, ki ne rabi diagnostiko vsak mesec in pozabi Lexio. Pustite, da vsak oporavlja svoje delo. Komaj čakam, da začnete operirati folk namesto dohtarjev. Saj se narkoza in zdravila lahko kupijo na netu.

Prosurfer

...in da si začnemo sami doma ravnati in popravljati zobe. Saj pa je vse potrebno na netu. ;)

Èeprav - v tistih 4-6 letih faksa pa tudi ni mogoče spiti vse modrosti tega sveta, ki je drugače (prej ali kasneje) ne bi mogli. Kar mozolje dobim, ko slišim kakega pravnika, ko pravi: "Jaz KOT PRAVNIK sem mnenja...". Taista besedna formulacije je prej pravilo kot izjema. Zanimivo pa, da nikoli ne slišiš kakega inženirja govoriti na enak način (očitno prvim res perejo možgane na faksu, po drugi strani pa jih učijo precej govoriti, druge pa malo manj oz. premalo, kar pa tudi ni OK).
Na naši srednji šoli (po vseh primerljivih podatkih je med top 2 v SLO - pa ne da bi se hvalil) je veljalo, da že če nisi za nič drugega, se pač vpišeš na pravo ali ekonomijo...in se s tem ni bilo za hvaliti. :)

Aja, to je Citroënov forum, ampak nisem mogel, da ne bi... ;)

alesz

Kaj tam pri vas nimate takih akcij ,kot tu

CitatV vsako slovensko vas ena lexia

Xandrej

Vpises se lahko na vsak fax ce ga pa naredis pa ostanes strokovnjak v branži pa je druga pesem... je pa res da mladina konča današnje kvazi fakse pa mahajo s tistimi paporji pa vsi bi imeli 2 jurja plače... ta bolonjc je vse sfukal...

Dihtunga

Citat od: premza;260715Kaj je fora teh light verzij, ki imajo namesto 7 samo 2 optocouplerja in so znatno cenejše (cca. 30€ namesto 50€).
Ne bere vseh modulov ki so vgrajeni, kakšnih klima kompov, abs sistema, hidro sistema etc.

Citat od: premza;261710Lexia je prispela. Zdaj rabim 32-bit OS. Mora biti XP ali je lahko Win7? Win7 daš namreč lahko na USB ključek, XP pa mislim da ne.

Xp je lahko tudi iz ključka oz. cd-ja. Je pa 7 daleč bolj prijazna glede tega.
Virtualka, dela če imaš usb remap..

Romzi

Citat od: gule;261742Kupiš si avto, ki ne rabi diagnostiko vsak mesec in pozabi Lexio. Pustite, da vsak oporavlja svoje delo. Komaj čakam, da začnete operirati folk namesto dohtarjev. Saj se narkoza in zdravila lahko kupijo na netu.
Žal je tako, da marsikdo pusti drugim da opravljajo svoje delo.
Potem pa bereš - tudi na tem forumu - da je človek zmetal 1000€ za odpravo napake, napaka je pa še kar prisotna. Ob takem znesku je 50€ za Lexio (ali pri meni pred leti celo 100€) nekako drobiž. S tem, da sem uspel kako malenkost porihat tudi sam (pa magari s pomočjo kratkega pogovora s kom s servisa).
Navsezadnje si tudi šel sam švasat svoj zarajavel kolotek na avtu, zakaj ga nisi enostavno peljal na servis (kleparju)?

zlomjo

Mojo sem si kupil, ker mi koprski Citroen servis ni hotel aktivirati tempomata na Berlingotu, kozolčarji pa niso imeli lexie in se mi je investicija povrnila že ob nakupu.