aditiv

Začel/a niki001, Marec 07, 2019, 01:35:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

niki001

lepo prosim naj mi nekdo pojasni kaj točno se izpiše oziroma kako veš kdaj ti je zmanjkalo aditiva ( c4 gp 2.0 hdi ) in kako dolgo se sploh da voziti brez njrga ter okvirna cena le tega, hvala.  se da mogoče to izklopiti, da nebi rabil aditiva in kaj se lahko potem zgodi?

dvorjan

Kateri aditiv?

Za AdBlue ti itak napise 2500 ali 2000 km do dolitja in potem odsteva. Ce ne nalijes pravocasno, avto vec ne vzge.

Ce ima se posebej aditiv za FAP filter, pa ti javi nujnost obiska servisa z lucko za servis.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Aja, liter AdBlue je na uradnem servisu okoli 12-13 evrov, tista posebna FAP tekocina pa 140€/liter (rabis pa 1 do 1,2 litra).

niki001

še sam ne vem prek obd - ja mi pokaže napako anti pollution sistem in dve različni kodi, če resetiram lučkam ugasne ampak se ob naslednjem zagonu takoj prižge?

dvorjan

Koliko km imas prevozenih? Vec kot 150.000? Verjetno bo ta aditiv za FAP. In bo treba na servis, saj ponaredek zanj ne obstaja. Ampak imas pa potem spet cca. 150.000 km mir.

niki001

ja 200.000 je prevoženih, pa to je treba čimprej al se lahka kak teden dva počaka, kaj se lahko zgodi v najslabšem primeru

alesz

Citatše sam ne vem prek obd - ja mi pokaže napako anti pollution sistem in dve različni kodi
,,,saj sploh ne veš kaj je narobe.Èe se sam igraš s tem potem greš pa še na gugl pa dešifreraš kaj je na stvari....

niki001

napaka p 1434  in mislim da p 1311

tomaz555

Dvorjan, kje pa ti pobiraš cene. Tvoji serviserji verjetno uživajo, če ti Adblue prodajajo po 12 evrov za liter.

sl1

Cene so od cca 1.5€/l do 3-4€/l odvisno kje ga kupiš in v kako veliki kanti.
Najceneje je če ga naliješ tam k ga tankajo tovornjaki.
12€/l se je pa Dvorjan verjetno zmotil - to bi bil pa že kar nateg.

alesz

Citat od: niki001;253189napaka p 1434  in mislim da p 1311
tako na hitro in ob predvidevanju,da ni rečeno,da se kode tistega čitalca sploh pokrivajo z citroenovimi.....nobena teh napak nima veze o tem kar debatirate...?!!!
Druga cifra je napaka ogrevalnih sveč,prva pa verjetno neka napaka pregrevanja,mogoče na deluje prva stopnja hlajenja motorja in posledično narašča tlak v kondenzatorju..........

pecko01

Citat od: dvorjan;253181Aja, liter AdBlue je na uradnem servisu okoli 12-13 evrov, tista posebna FAP tekocina pa 140€/liter (rabis pa 1 do 1,2 litra).

Citat od: tomaz555;253201Dvorjan, kje pa ti pobiraš cene. Tvoji serviserji verjetno uživajo, če ti Adblue prodajajo po 12 evrov za liter.

Tudi cena za fap aditiv 140€/l ne drži.
Vsaj jaz sem za C5 III dal lani avgusta 122,45 € za aditiv in 10,07 € za delo. So pa nalili 3 litre aditiva.

gule

10 litrov originalne Ureje(AD Blue)v kanisterju je cca 12 eur. Aditiv Eolys je cca 50 eur/liter. Vrečke so dražje včasih tudi čez 200 eur.

dvorjan

PArdon, cena 12€ sem mislil na 10l kantico AdBlue. Se opravicujem za dvignjen pritisk.

niki001

fantje da bo zadeva rešena: prva napaka je prazna vrečka za aditiv ( dans grem po novega polna cena je 176 eur- original ) druga napaka temp. konektor, na zračnem filtru je imel pretrgan kabel ( poškodoval pri menjavi akumulatorja ). Šel sem mojstru  avtoelektrike in njegov bogve koliko vreden stroj je javil popolnoma iste napake, kot moj 3 evre vreden. Res pa je, da je on to vse lahko izbrisal.