Citroen Cactus

Začel/a garac, September 03, 2007, 09:30:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

To pomeni da bo malo bolje opremljen in z neosnovnim motorjem 15k €. Saj se mi je zdelo da bodo nastavili cene R Captura.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Lovro

Citat od: andraž;178056Ne verjemem v nizkocenovna presenečanja, sploh v hibrida za 17000. Bo imel potem najcenejšo možno plastiko v notranjosti?????

Meni je za to ceno povedal prodajalec na citro servisu. Za nivo opreme, pa ne vem.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Evo zadeve iz hrvaškega Auto kluba...na samem koncu je omenjena cena 100.000 HRK...

drugmirko

prjatlni.... Cactus nikoli ni bil mišljen kot nizkocenovnik v klasičnem "Dacia Logan" pomenu besede. če pričakujete kej takega, boste globoko razočarani... ;)
cactus je bil mišljen kot "osnovnejši" in zato "dostopnejši" tip avtomobila... ne toliko s samo nakupno ceno, temveč predvsem z nižjimi stroški uporabe. zato so se tako obupno trudli -pri prostornosti kakršna je pri vozilih velikosti C4- za 200 kil znižat maso, vanj dat majhne a za njegove kile dovolj močne motorje, nižat emisije, porabo, itd... po njihovih besedah, naj bi jim tudi uspelo, saj so omenjali ene besne, dvomestne cifre procentov nižjih stroškov v primerjavi s "klasičnim" C4...
in zato so si zmislili tiste a'la "telefon pri mobilnem operaterju" načine njegove prodaje.... ko boš kao avto "vzel"  ali za fiksni, "flate rate" mesečni znesek oziroma "naročnino", kjer bo kao tvoj edini dodatni strošek gorivo, za ostalo (servisi, registracije, zavarovanja) pa naj bi skrbel Citroen... ali pa "za plačilo, glede na prevožen kilometer"!
mislim.... sej bi temu enostavno lahko rekli tudi "leasing", ampak se boljše sliši, če omenjajo mobilne operaterje in telefone... :)

kakorkoli... čeprav gre -tehnično gledano- za "hudo nategnjen" C3... mu niso "slučajno" v ime dodali še C4! po moje gre tu za identično "cako", katero so ubrali pri DS5 (ki tehnično gledano ni nič drugega, kot "napimpan C4 karavan"), saj ga (tako kot DS5) na ta način lahko prodajajo za večji dnar! oziroma točneje... za dnar avtov segmenta katerih številčno oznako nosi!
raja je pač butasta... raje ne zanimajo "platforme" in "tehnične zasnove".... raja vidi "centimetre" (običajno samo v dolžino) in "cifro v imenu"! in če je cifra v imenu enaka tisti na avtih segmenta višje, centimetri pa, hajd "tam-tam", je raja pripravljena dat več! ;)
zato bo Cactus DEFINITIVNO mel ceno avtomobilov C segmenta! vprašanje je le koliko bo z njo lezel v (ali celo nad) povprečje cen tega segmenta?! ali, bolje... koliko bo, zaradi svoje večje "osnovnosti", cenejši od Citroenovega "brata po imenu"! ....navadni C4 po ceniku košta med slabimi 16 jurji in dobrimi 24 jurji... če bo začetna cena klasične C4-ke po ceniku, nekje v "zlati sredini" Cactusovega cenovnega razpona, bo že vredu! oziroma, že kaj takega (torej 13-18 jurjev) bo, v kombinaciji s cenami C4-ke, upravičilo njihovo trditev o "dostopnejšem" modelu...

če vprašate mene pa je/bo edini pravi "lakmus papir" za ustreznost njegove cene, njegov tehnični in dimenzijski dvojček, Pug 2008! če bo Cactusova cena par jurjev pod enako motoriziranim (a najbrž bolje opremljenim) Pugom 2008 torej, med kakšnimi 11 in 17 jurji, bo pa že skorajda carsko!
osebno bi pa najraje videl če bi bil vsaj nekje med 9.990 in 15.000 evri... to bi pasalo direkt v segment iz katerega izhaja in bilo še zmeraj "dostopnejše" glede na prostornost, ki jo nudi... sam (čeprav upam) nekako dvomim, da bo tako nizko... bomo pa čez kakšnega pol leta vidli za kolko sem fulal v tem svojem "šloganju" :)).

ModelJT

Še dve slike notranjosti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Nekam skromna notranjost mi deluje.

ModelJT

Citat od: zlikovski;178436Nekam skromna notranjost mi deluje.

Pač taka z malo tipkami. Dva zaslona pa par tipk to je to. Samo so pa seveda nekaj morali prav po francosko narediti. A kdo opazi zračnik čisto na desni pri sovozniku? hehe
[SIGPIC][/SIGPIC]

DejanO

Citat od: ModelJT;178439Pač taka z malo tipkami. Dva zaslona pa par tipk to je to. Samo so pa seveda nekaj morali prav po francosko narediti. A kdo opazi zračnik čisto na desni pri sovozniku? hehe

Za doplačilo bo!
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

drugmirko

Citat od: aygo;179224Cenik in tehnični podatki (Švica):

http://tarifs.citroen.ch/data/fr/c4cactus.pdf

sicer mislim, da majo Švicarji malo višje cene kot mi pa vseeno.... gede, da njihov konfigurator za C4 pokaže manj cekinov za osnovni C4 z 95 konjskim 1.6l VTi-jem in malo več cekinov za najbolj opremljeni C4 Exclusive z 115 konjskim 1.6 HDI-jem, lahko zaključimo, da je Cactus glede na svojo slabšo motorno paleto in opremo v bistvu DRAŽJI od C4.... kar je za "nategnjen" avto B segmenta, če mene vprašate EN HUD FAIL!
škoda.... upam, da bodo naše cene bolj primerne njegovemu tehničnemu poreklu in predvsem "osnovnejši filozofiji", ki se v glavnem izkazuje v "špartanskosti" njegove opreme...

v bistvu me pa resnično jezi ena druga stvar, lepo razvidna iz sledeče tehnične tabele:

http://i55.servimg.com/u/f55/11/24/57/44/ct_c4_10.png

"p*zdi" me pa sledeče: njihova že desetletja znana, naravnost nevrjetna in imbecilna rigidnost pri opcijah, ne samo opreme in notranjosti, temveč tudi motorjev in menjalnikov!!!
za kaj za boga milega ne znajo prekinit te svoje lobotomne "tradicije", da v nov model ne dajo vseh tistih motorjev (in menjalnikov), ki bi mu pasali, ko "budali šamar"?!? to me je jezilo že pri mojem C2... takrat so meli za C2 idealen motor (1.4l, 90konjev), izboljšano verzijo enakega 8 ventilskega motorja, ki pa je s C2 seveda nisi mogel kupit :Hammer3:!!! in evo ti ga na, še enkrat... kaj za boga milega je VTi 75 in kje k*rca je THP130?!?!
da o menjalnikih niti ne govorimo... tega nenatančnega petstopenskega g*vna s fovš prestavnimi razmerji, ki so efektivno ubila že 120 konjski VTi in ki ga z malimi poravki vgrajujejo že tam nekje od Ax-a naprej, se zgleda itak nikoli ne bomo znebili... zdej se nam je vrnila pa še tista "nočna mora" v obliki Plurielovega petstopenskega robotiziranega menjalnika... tokrat kao v verziji ETG5!!!
pa kdaj jih bo srečala pamet? a jim ni zadost, da se jim vseh zadnjih 10 let, odkar so -to zatikajočo in "zašaltajočo" se nesrečo- prvič vtaknili v Pluriela, posmehujejo v čisto vsakem testu in v čisto vsakem modelu, ne glede na "evolucijo", "verzijo" ali "ime"te nesmiselne "kontrapcije"? a niso še pogruntali, da so PRAKTIÈNO EDINI na svetu, ki se z robotiziranimi manualci sploh še ukvarjajo? vsi ostali pogruntali, da je to nesmisel in so si v vmesnem cajtu razvili ali nabavli spodoben dvosklopični menjalnik IN prave avtomatike z 8 in več prestavami!!! vsi, sam PSA ne!
in kaj je narobe z edinim spodobnim menjalnikom, ki ga sploh premorejo... s šest stopenskim manualcem? zakaj si ga Cactus ni "zaslužil" v niti eni verziji?!?

pol je pa tu še "cherry on the cake"... nedolgo nazaj so jako ponosno predstavljali "novo generacijo" svojih HDI motorjev, katerim so najbrž z nekaj dvignjenim pritiskom commonrail sistema in dodatnim čiščenjem izpuha, blago povečali moč in zmanjšali škodljive izpuste.... konkretno to pomeni, da ma šibkejša "stara verzija" 1.6l HDI motorja 92 konjev, nova BlueHDI pa 99 konjev.... vendar, glej ga zlomka, EDINA opcija za 6.stopenjski menjalnik prihaja s staro verzijo motorja, pa še ta je robotiziran... a se zajebavajo iz kupcev? kaj za boga milega je razlog, da niti pri najmodernejši in najmočnejši verziji motorja ni NOBENE možnosti za izbiro 6. stopenjskega menjalnika?!? nobenega, ne manualca, ne robotiziranega! motor že ne more bit razlog, saj gre le za dve verziji istega, "robotek" pa se "bohoti" pri šibkejšem! navor pa tudi ne, saj majo isti ETG6 pri večjih in močnejših motorjih! in mimogrede... najdražji model, z najmočnejšim motorjem itak sploh ne bi smel met petstopenjskega menjalnika, kaj šele petstopenjskega ročnega!!!!

ko vsem tem neumnostim prišteješ še to, da je avto po teh.zasnovi, motorni paleti in dimenzijah (razen po dolžini) avto B segmenta (pa tudi glede na dolžino ne kej dost nad B segmentom), da je notranjost vozila odvisna od izbire menjalnika in da bodo njegove cene očitno bolj neprijazne, kot je glede na njegovo "teh.poreklo" kazalo IN kot so (glede na "namen") napovedovali sami, tale Cactus blago izgublja smisel! upam, da bodo cene pri nas vendarle bolj normalne...
še zmeraj upam na razpon med 11 in 17k evri, mi pa pogled na tehnično tabelo in konfiguratorje, ki so se začeli pojavljat po netu, vse bolj "briše nasmešek" z obraza... za cene kot jih vidimo v švicarskih cenikih in nizozemskih konfiguratorjih ima ta avto vsekakor veliko preveč kompromisov...

zlikovski

MaGo5

MSrougeZX

Jebem njihovo francozko filozofijo...dobro si napisal Mirko.
R5 e-tech 2025

MSrougeZX

Èe ne dajo na redno ceno vsaj 5000eur popusta si ga naj nekam vtaknejo.
R5 e-tech 2025

Citroenovc

Kar žalosti me po eni strani, da sem že nekaj časa napovedal, da bo cena zagotovo previsoka. Kar pa praviš ti, Mirko, pa sploh dodaja bednost koncerna PSA ...

Jaz sem zadnji podaljšan vikend bil ekstremno nasmejan pri obračanju volana in užival vsako minuto vožnje kot že dolgo ne - pa je stara krntija.
En takle poldomišljem hipsterski Kaktus pač tega ne bo povzročal ... ni šans ...
OK

LP
Primož