White C5 2.0 Hdi Aut. Exlusive

Začel/a Xandrej, Januar 24, 2019, 09:31:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

A tiste pismenke levo pomenijo Citroen? Kaj pa una na tablici? Tudi?

CitroX

Ta dva zadnja imata pa cev od CO2 aparata not nabito.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Xandrej

Eto mašina ima 85 000 kilometrov.

Servis:

Olje total ineo
filter goriva
filter kabine
filter olja
zračni filter

Kaj še:

- 4.3.2020 menjava olja v menjalniku

- menjava zavorne tekočine

- Upam, da vgradnja navigacije ker ta enkran za mikrovalovko mi gre že pošteno na živce...

- nastavitev višine vozila na tovarniške vrednosti...

Pa drugo leto bo 10 let star tak, da treba jermene zamenjat...

Xandrej

Evo prišla od mojstra. Menjalo se je olje v avtomatskem menjalniku ter zavorna tekočina. Avto ima 87 000

zlikovski

Xandrej

Jap olje iz menjalnika po 87k kilometrih... Novo je rdeče...

sl1

Pri mojem C4P je bilo po 115.000 km temno rdeče, tole je pa črno. A si ziher, da ima samo 87k km? Ali je bila samo mestna vožnja z ogromno šaltanja? Tukaj nekaj ne štima.

Xandrej

Tukaj je okoli 3 litre noter pa še bolj črno. Ja avto ima realne kilometre in ima mešano vožnjo mesto ljubljana itd itd...

zlikovski

moje je tudi bilo prav tako, sem že menjal 3X pa se še ni glih prečistilo, zdaj se že vsaj vidi skoz svetloba ko teče ven, je vsaj kolko tolko prečiščeno, bom pa še menjal za cirka 5K kilometrov še enkrat. Potem pa na vsak servis tudi olje v menjalniku.

Prosurfer

Torej si menjal olje v menjalniku pred predvidenim terminom (4.3.2020).

Na katerem servisu oz. pri katerem mojstru?
Ali si tudi tam opravil nastavitev višine na tovarniške vrednosti?

Xandrej

Aja ne datum je bil 4.2 napaka ne 3. Mojster Matjaž. Višine še nisem nastavljal čakam mojstra na forumu. Rad pa bi tudi softversko posodobil avto v celoti...

Xandrej

Aja menjava. Spredaj je hladilnik menjalnika se vzame dol se nadomesti z grugo zadevo in se priklopijo cevke zgoraj kjer se naliva ter spodaj, da staro olje potiska ven... Se pravi menjalnik dobesedno sam s svojo oljno pumpo menja olje lepo počasi. Gre nekje 11-12 litrov olja in počakaš, da priteče ven čisto lepo rdeče olje vseskupaj zapreš, počakaš, da pride do pravilne toplote olja v menjalniku preko lexie, preveriš nivo in to je to...

Prosurfer

Na katerem servisu si menjal olje v menjalniku?

Xandrej

CEPETKO

Citroen - kreative tehnoloži.