EAT6 in vzdrževanje

Začel/a dvorjan, Januar 06, 2019, 10:57:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

@RobertM:
Hvala za spodbudne novice. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Evo, z avtom prevozil prvih 500 km. Menjalnik dela lepo, sem pa preprican, da bi lahko se bolj tekoce (vendarle ne menja kot nov).

@RobertM: danes grem mimo Tolmina, imas kaj casa - za primerjavo? Beres zasebna sporocila? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

RobertM

Škoda, ker nisem prej pokukal na forum, ker sem ga prav danes drugič menjal.
Sedaj naročujem še eno kanto in ga bom še dvakrat.
Iz mojega menjalnika nikoli več ne bo tekel "cviček", ker je preveč zasmojen.

Kot sem naposal izkušnjo na drugemu forumu:
Ker sem imel premalo olja sem dodal še nekaj starega.
Za plastenko 1L novega olja sem porabil cca. 2 minuti.
Za plastenko 0,5L starega olja pa 15 sekund.
Obe olji sta bili približno iste temperature. Že med prsti se čuti, da je staro olje "vodeno"

BDW: Jutri dopoldne bom glede na vremensko napoved na letališču v Bovcu, če ti je kaj bližje ;)

Dihtunga

Citat od: gs nautica;251583Olje je mrzlo, trenje je veliko (obraba). Dokler ni motorno olje segreto ni priporočljivo bremzati z motorjem, tudi menjalnik ve da je olje mrzlo in ga ne bremeni dokler se ne segreje? Bi bila kar logična razlaga.

Obraba pri bremzanju je tako nizka da se skoraj ne pozna. Ni vžigov v cilindru in tudi nobenih tlakov. Vse kar se dela je stiska zrak in meša olje, trenje in komprimiranje in pumpanje olja pa tudi malo ogreva mašino, tako da ni minus.
Èe pa lavfaš še ventilacijo in luči pa v tem času tudi zgeneriraš malo elektrike ki se sproti porabi.

Da greš pod štandgasom dol pa je slabše, izgorevanje ni ok, čok pri bencinarju spira olje in ga reči zraven pa delaš en kup kondenza.

Sicer pa oba primera sta čisto brezvezna, motor bo zdržal dlje kakor pleh ki bo segnil.

RobertM

Včerajšnji "apdejt".
K hiši je prišla Lexia in sem se malo poigral z njo. Pobrisal sem števec menjave olja v menjalniku (tikal nič drugega)
Menjalnik sedaj menja kot mora in nima več tistega nadležnega drsenja med brzinami. :BigThumbs:

zlikovski

Napišeš postopek, kje se pride do tega menija, kje se pobriše števec?

RobertM

https://www.peugeotforums.com/threads/bva-am6b-auto-box.243593/

CitatSo, steps to reset the counter in diagbox V7.57..
1. Select REPAIR on the top tab.
2. Let it inspect all available modules, when it is finished, select the gearbox (AM6B in my case) for a single diagnosis.
3. Select PACK REPAIR.
4. Select REPLACEMENT PARTS.
5. Select REPLACEMENT OF PARTS.
6. Select REPLACEMENT OF GEARBOX OIL.
This will then allow you to reset the counter to Zero. Mine is currently on 4784712...:eek: No wonder it is spitting its dummy! :D

Na mojemu je bil števec 8.345.678

zlikovski

zlikovski

Na netu zasledil zakaj je priporočljivo nastaviti števec avtomatskega menjalnika na nič ob menjavi olja:

Ponastavitev števca "zamenjava tekočine v menjalniku":
Krmilni modul menjalnika (TCM) ima števec kakovosti tekočine, ki šteje, kolikokrat je prenos podvržen preveliki obremenitvi ali preveč visoka temperatura okolice. Èe se med zamenjavo števec ne resetira, obstaja nevarnost, da se v napačnih pogojih nastavi diagnostična koda napake. Zato je pomembno, da se števec za menjalno tekočino ponastavi. To velja samo ob menjavi olja v menjalniku in ob menjavi olja med popravili na temperaturnem senzorju prenosnika 01035

salieri

zdravo citroenarji :) !

na svojem p308sw, 2016 sem menjal olje v eat6. Notri sem vlil Ravenol olje, ki ima specifikacije po aw-1 in ga zelo hvalijo po delavnicah in tujih forumih.
menjalnik zna prestavljati zelo lepo, je pa kak dan ko kar ne menja brez rahlega "pocuka".
Ker nisem naredil reseta TCM me zanima, če mi kdo iz prekmurskega ali štajerskega konca lahko pomaga pri tem. Seveda zadevo plačam.
Zlikovski, ti si iz Murske? Sam sem iz okolice Vučje vasi..

zlikovski

pohorc

Zdravo,

Bom si kar tole temo sposodil - kam torej peljati na Štajerskem (tudi MS ali CE) koncu, da bo EAT6 poštiman kot je potrebno ?

Menjalnik ima 5 let in 100tkm in mislim, da še ni bilo nič menjano... deluje pa sicer BP...

pohorc

Xandrej

Sine64

Evo, tudi jaz nabavil 6 let starega C4 1.6 HDI Shine z EAT6.....ima 100.000km in razmišljam o preventivni menjavi olja v menjalniku....nasveti na kateri servis?

Rok Pogačnik, Lesce? Berem da nekak ne priporočate Tim Ekart metode menjave olja? Mnenja, izkušnje lastniki EAT6?

hvala