EAT6 in vzdrževanje

Začel/a dvorjan, Januar 06, 2019, 10:57:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Jaz sem gledal na C4 (B7) in je dostop do zgornjega čepa na menjalniku (tam kjer je predvideno vlivanje olja) bistveno lažji kot pri Picassu - ni skoraj ničesar v napoto, lahko lij prisloniš. Tudi na čepu, ki je obarvan v roza barvo, jasno piše "AW-1 OIL".
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Matteo.

Citat od: Èojko;250770Kaj pa naj jaz pri P807 delam? Ima 222tkm in olje še ni bilo menjano. Ko je mrzel mi po rahlem klancu navzdol pri 60-70 km/h brez gasa meče v ler. No, dvakrat se mi je to zgodilo.

Jaz imam enak problem z c4gp 2016 letnik.
Opažam pa to, da avto meče v ler sedaj ko je ozračje mrzlo se pravi pod 4°
Pred zimo se to ni dogajalo.. Sedaj če avto pustim 5-10 minut zjutraj prižgan se to ne dogaja, drugače pa vedno kakšen kilometer od doma meče v ler...
Zelo zelo nadležno.. Žena bi ga kar v dolino spustila.. :AngelPray::funny34d:
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

gs nautica

Olje je mrzlo, trenje je veliko (obraba). Dokler ni motorno olje segreto ni priporočljivo bremzati z motorjem, tudi menjalnik ve da je olje mrzlo in ga ne bremeni dokler se ne segreje? Bi bila kar logična razlaga.

Čojko

gs nautica

Se pravi je to normalno dokler se olje ne segreje...

zlikovski

gs nautica

Èe se to dogaja samo po hribu navzdol in še to dokler avto ni segret?

alesz

CitatDokler ni motorno olje segreto ni priporočljivo bremzati z motorjem
po tej logiki potem tudi ni priporočljivo vozit...!

dvorjan

Jaz v vsakem primeru zagovarjam menjavo olja, ne glede na to, kako staro je. Na ta nacin mogoce se kaj resis, sicer pa ko pride okvare te zagotovo caka velik strosek.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

GSclub

Citat od: gs nautica;251583Olje je mrzlo, trenje je veliko (obraba). Dokler ni motorno olje segreto ni priporočljivo bremzati z motorjem, tudi menjalnik ve da je olje mrzlo in ga ne bremeni dokler se ne segreje? Bi bila kar logična razlaga.

Èe je menjalnik to ve, a ne bi potem dal v višjo prestavo, da bi bilo manj zaviranja z motorjem?

Francl

Pri mojem fuenferju je bila podobna dilema. Avto iz Italije s 160kkm. Najprej zapeljal v Lesce. Zamenjali atf in resetirali računalnik. Že prej je delal dobro, potem pa tudi. Pred kratkim je na števcu obrnil 200kkm in dela brez problema.
Glede "metanja v ler" pa se mi zdi to normalno. Tako je delala že Xantia, tudi MB in zdaj ta isto. Pri temperaturah pod ničl0, ko spustiš gas, dela pod štandgasom, dokler se malo ne segreje.
Èe pa vrže v ler, da ne moreš več peljati naprej pa je problem. Jaz sem že malo pozabil, mogoče lahko salatol napiše kaj o tem.
:Hammer3:

gs nautica

Citat od: GSclub;251603Èe je menjalnik to ve, a ne bi potem dal v višjo prestavo, da bi bilo manj zaviranja z motorjem?

Zakaj v višjo če ga lahko razbremeni ko ne pospešuješ oz tiščiš pedalko za gas?

Èe pa vrže v ler ler, da avto ne odreagira tudi po pritisku na gas pa je nekaj zelo narobe, da smo si na jasnem. Tako kot je napisal Francl.

Francl

Ja, tako sem mislil.
Majster  je rekel, da je bil atf "že precej črn", ampak da je za naprej vseeno bolje, da menjam na 60kkm.  Nekako je to logično, čeprav tovarna pravi, da je atf "lifetime". Èeprav je možno, da pride kakšna smetka v hidravlični blok, se mi zdi, da je na splošno bolje, da se atf menja. Očistiti ali zamenjati hidravlični blok je vseeno ceneje, kot zamenjati komplet menjalnik.
:Hammer3:

GSclub

ja, tako sem v bistvu mislil (ne poznam čisto natančno delovanja)...

RobertM

Citat od: sl1;251528Robert M, bravo za pogum in upam, da bo delalo. :)
A ni tako da bi moral avto biti v waser-vagi da se nivo pravilno odteče?
Javi potem kako bo.
Mene tudi ima, da bi ta AISIN cviček noter nalil namesto originala...

Menjalnik dela veliko bolje čeprav je notri malo manj olja - to je bila prva menjava - ja drugič (kmalu) bo v waservagi ;)

Glede Aisian cvička: To je original olje za moj tip menjalnika.
Menjalnik pride na tekoči trak sestavljen in z oljem direkt iz Aisiana.