NOVI SUV C5 AIRCROSS

Začel/a gule, December 01, 2018, 10:57:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

@gs nautica - Na rikverc se ne grem igrat, ker že tako je preglednost uvoza nikakva in bi potem še manj kontrole imel, ali mi kdo pelje po cesti.

@Andraž - se delaš pametnega tam, kjer res nimaš pojma. Velja za komplet tvoj post.  Pa daj, pridi jutri naokrog, parkiraj mi na parkirišče pa mi demonstriraj ... saj je samo malo snega. Ravno da je pobeljen asfalt. Kar je po tvojem p.dim. Daleč od resnih razmer. Šala. Mala. To pa res ne bo problem. Tako praviš.

@Andrej - v marsikakem snegu sem se že vozil domov in v 20 letih samo 1x kapituliral in se moral obrnit. Govorim z 2WD. S 4WD se mi je itak samo smejalo.
Ampak zdaj mam pa v primeru prvega oprijemanja snega in pomrzovanju podlage problem iz enega je..nega parkinga prit na cesto. Je luštno lovit 1.7t kravo ko drsi nazaj navzdol, ker se je ustavila 1m pod vrhom na živem ledu .... Sploh če bi mel 2 otroka noter, še toliko bolj luštno.In pa še - nekako nimaš izbire. Èe ti ponoči zapade - zjutraj nimaš časa čakat na otoplitev in taljenje ....
OK

LP
Primož

andraž

Si malo jezen. Bodi raje jezen na občinarje, ki ne znajo urediti parkirišča. Nisem mislil pametovat... Napisal sem, kar sem mislil. Občina bi že morala poskrbeti za parkirišče, če so vas vrgli iz starega mestnega jedra. Saj vas je verjetno kar nekaj takih, ki imate ta problem. Stopite skupaj, pa boste sigurno kaj dosegli pri veljakih. Èe pa ne, verjetno lahko plačate lokalnemu kmetu, ki ima traktor in plug, da vam ob prvem sneženju očisti in posuje parkirišče s klancem vred. Sigurno bo precej ceneje kot nakup 4x4, pa čeprav je to Dacia.

Zeko124

Cvetkam v naši občini nikoli konca.

Ko se samo spomnim, da je naš forumski kolega takrat izgubil za cca 150 glasov... :argue1:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Nisem nič jezen. Samo "jaz vse vem, dajem nasvete" komentarji od vedno enih in istih so vedno znova utrujajoči in mimo tolčeči.

Prejšjo zimo je taisto parkirišče bilo nekaj dni povsem zasneženo, dovoz zasut s kupom snega napluženim na državni cesti (dovoz se ravno fino odpre in lahko plug porine kup snega s pluga na vrhnji del) ... ko je po nekaj dneh končno prišel plug in se uspel prebit navzdol, uspel preplužiti parkirišče - je sledil hec: saj kar nekaj časa ni več uspel prit gor po klančku. Po ne vem koliko poskusih pa rikvercanju ipd je potem le prilezel ... A je treba dodatno komentirat?

Ne da se mi tipkat cele štorije. Ampak a res misliš, da ni nihče še vprašal občine. Pač živimo civiliziranem svetu, kjer dobiš v odgovor, da saj je v dolini ravno parkirišče (en makadam ob postaji; gs_nautica lahko potrdi) pa pusti avto tam.
Seveda, in potem naj z vrtčevskim otrokom na zasneženi državni cesti praktično brez pločnikov pešakam najprej 1km po avto, da ga potem dostavim v vrtec, ki je v 7km oddaljenem kraju (seveda v kontra smeri moje službe), ker taista občina zajebava tudi z razporeditvijo otrok v vrtcih oz je mest itak kronično premalo.

Ne bom nadaljeval, ker je to samo najvišji vrhec ledene gore cvetk.

S 4WD je ensotavno - večinoma ga nikoli nihče ne rabi. Razen kadar ga. In zato je pač slabo in neresno od firme, ki je kao bila neka avantagarda in tehnično napredna, da danes tega ni sposobna zagotovit oz izdelat. Da jo ščijejo po desni in levi razni nizkocenovniki. Pa saj v bistvu je tudi večina izdelkov te firme navaden nizkocenovnik oz avto nižjega razreda - saj kot sem uspel prebrat te dni v Motoreviji so avtomobili tja do 23k Eur avtomobili nižjega razreda.
Žal. Rad sem imel (no še imam) pretekle izdelke te firme. V njih prevozil mnogo km. Ampak enostavno ne vem, kaj naj kupim nekoč v prihodnosti za naslednji avto. Vsaj ne iz te hiše. Tako samo trkam ob les, da bodo vsi trije ostareli hidravličarji še dolgo časa delali brez večjih težav - saj ko bo kaj specifičnega crknilo, jih bo s ceste spravila nedobavljivost rezervenega dela in ne cena popravila, ki bi verjetno bila lahko za večino nerentabilna; meni pa pač avto ustreza.
OK

LP
Primož

Xandrej

Se pravi ima 100 tvojih sosedov 4x4 stroje doma?

Citroenovc

Andrej, itak :) Da ti vidiš - 3kom Ge-wagen 2019, najnoviji ....
6 lantkruzerk ...
raznih Rejnðroverjev sploh ne štejem, ker jih je ko listja ...

No al to al pa da se večini fučka pa pustijo v slabih razhmerah avto (napol) na javni cesti pa naj se plug je.e mimo njih prit ...

Kaj misliš, da drži? ;)
OK

LP
Primož

MSrougeZX

To so pač minusi če živiš v mestu, jebiga. Ne more biti vedno vse plus.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

DejanO

mater smetite eni temo

Less than a year after after its launch, New Citroën C5 Aircross SUV has already accumulated over 100,000 sales. This performance makes it the Brand's 3rd best-selling passenger car. New Citroën C5 Aircross SUV has thereby played a big part in the momentum of Citroën, the mainstream brand with the strongest growth within the top 12 automotive brands in Europe (11 months 2019).

Since its launch last January, New Citroën C5 Aircross SUV has already accumulated 100,000 sales. This volume makes it the Brand's 3rd best-selling passenger car in the world (after C3 and C3 Aircross SUV). Since the beginning of the year, Citroën's SUVs thereby represent more than one in four Brand sales worldwide. In France, where it is produced (Rennes), New Citroën C5 Aircross SUV has already established itself as the 2nd best-selling SUV in the C segment since the beginning of the year.

This commercial success has thereby played a big part in the momentum of Citroën, which is recording the strongest growth within the 12 best-selling automotive brands in Europe (30 countries) since the start of the year. Backed by its unique design and its benchmark comfort and modularity, but also its 20 driving aid technologies, New Citroën C5 Aircross SUV has also confirmed its powers of attraction via rich sales mixes, with in particular nearly 1 in every 2 orders being placed for the top-of-the-range version (Shine).

This commercial dynamic will continue and accelerate in 2020, in particular with the launch of the Brand in India, where C5 Aircross SUV will be the first Citroën model sold locally, but also with the launch of the New Citroën C5 Aircross SUV Hybrid, its Plug-in Hybrid version (PHEV) revealed last month and whose orders are already open.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

alesz

Citatmater smetite eni temo
................eni ali drugi kakor se vzame,tvoj interes je očitno da se vsi naučimo angleško tekoče brat.......

DejanO

res je, lahko pa pomaga google
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gepl83

Predvidevam, da je dober prodajni rezultat. Me pa zanima, koliko je to v primerjavi z raznimi tiguani, koleosi in škodami

gule

Še zmeraj ne vidim pomen imeti takšen avto, brez 4wd. Dacia to razume in zato ima pogon na vse 4. VW skupina tudi, samo Psa nekaj mečka...

DejanO

Citat od: gule;262009Še zmeraj ne vidim pomen imeti takšen avto, brez 4wd. Dacia to razume in zato ima pogon na vse 4. VW skupina tudi, samo Psa nekaj mečka...

kaj opel nima več v ponudbi 4x4 SUV-ov?

Zanimivo bi bilo izvedeti kolikšen delež imajo 4x4 pogoni med nekim modelom, v preteklosti je imel BX 4WD pogon, koliko jih  je bilo prodanih, pa nimam podatka. Pa C25 kombi 4x4, par gasilskih društev še ga ima.

Bo pa mogoče pri nas kmalu partner/berlingo in Spacetouer/Jumpy Dangel na voljo. Partner je bil nedolgo nazaj v različici Mk3.

https://www.youtube.com/watch?v=fP7GWE9mxQo

Robe je, samo uvoznik vsega tega ne ponuja. Uvozi si iz A v Bosno.

dexterboy

Moje skromno mnenje je, da bi tale "kanta od krave", ki se ji zgleda obeta lepa prodaja, MORALA imeti v svoji ponudbo tudi možnost doplačila za 4 WD. Že zaradi konkurence. Ker "seljačina sa puno para", ki ima itak prepih med ušesi, pa zato toliko bolj debel tošl, bo kupil švaberja, čeprav je prvo zavil v salon z dvema strešicama...
To je preprosto ponudba in povpraševanje. Èisto mimo primerjava, ampak vsak bordel ima tudi kakšno gospodično "močnejše" postave. Mogoče nima toliko strank kot postavna brunetka z botex ustnicami, ampak so tudi gospoda, ki imajo raje da ljulja, nego da žulja...
In zato se pridružujem tistim, ki so mnenja, da bi "plesniv sirar" MORAL ponuditi še opcijsko "vuču na sva četiri točka" ;)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Mitja

Pozdrav. Morda kdo ve koliko stanejo originalni Citroen gumi predpražnik ter gumi zaščita za prtlaznik za c5 aircros ?

Lp mitja