NOVI SUV C5 AIRCROSS

Začel/a gule, December 01, 2018, 10:57:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Èe je kdo ravnokar kupil,potem že ve,drugače pa.....]https://www.avtopreproge.si/gumi-tepihi?mfp=vehicle[7,736]...original pa na servisu....

MSrougeZX

Od Gledringa okoli 30eur + 40 za prtljaznik.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Mitja

Sem gledal obe..gledring nima korit... Gledringove so mi bolj všeč.

Raje bi imel originalne..

DejanO

za C5 X7 originalne so bile nedolgo nazaj v akciji 40€.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

aleksander85

Pozdrav

zanima me,če je kdo vozil 1598 ccm, 133 kW  (181 KM)  bencinarja..
zanima me realna poraba pri normalni vožnji..?

baje pa pride ven v kratkem 1.2 155konjev (bencinar)

lp

Kapca81

Citat od: aleksander85;268767Pozdrav

zanima me,če je kdo vozil 1598 ccm, 133 kW  (181 KM)  bencinarja..
zanima me realna poraba pri normalni vožnji..?

baje pa pride ven v kratkem 1.2 155konjev (bencinar)

lp

Sem vozil tako močnejšega bencinarja, kot dizla. Na koncu sem kupil dizla.

Èe me spomin ne vara sem na testni vožnji z bencinarjem porabil cca. 7,5 litrov (lokalna cesta, nekaj mesta, avrocesta, vse ob tekočem prometu). Se pa pri vseh različicah pozna katero različico koles imaš. 19 colske gume so ožje in tudi v praksi varčnejše kot 18 colske.

aleksander85

hvala za odgovor..7,5 se mi zdi kar solidna poraba..sedaj z berlingotom 1.6 hdi 120 imam 6.4

KAj je odtehtalo,da si vzel dizla?

Kapca81

Citat od: aleksander85;268836hvala za odgovor..7,5 se mi zdi kar solidna poraba..sedaj z berlingotom 1.6 hdi 120 imam 6.4

KAj je odtehtalo,da si vzel dizla?

Deloma vožnja relacije in posledično poraba (na testni vožnji je bilo cca. 1. Deloma pa to, da je bila razlika v ceni za vozila na zalogi (z enako opremo) premajhna, da bi se odločil za bencinca. Pri dizlu se mi je zdelo tudi, da je lepše usklajen z avtomatskim menjalnikom in po mojem mnenju lepše paše "leženi in udobni" naravi vozila. Bencinar z EAT8 mi je malo "cukal" na testni vožnji. Dizel tudi ni dosti glasnejši znotraj vozila, zunaj se pa pozna.

aleksander85

Moram probat ne bo druge..

Èeprav sem že nekje zasledil,da bencinar malo cuka ob prestavljanju iz nizjih brzin..JE pa tako,da še nikoli nisem vozil avtomatika :Hammer3:

Čojko

Ja, ponavadi cuka tistim ki niso še vozili avtomatika. Recimo meni Pluriel l03 ni cukal.

Kapca81

Citat od: Èojko;268872Ja, ponavadi cuka tistim ki niso še vozili avtomatika. Recimo meni Pluriel l03 ni cukal.

Zadnjih 18 let vozim avtomatike, pred nakupom zadnjega Citroena celo istega proizvajalca (Aisin), tako da to ne bo to.

Enostavno ga z bencincem po mojem mnenju niso lepo uskladili, kar se pozna predvsem v mestni vožnji, kjer je malo nemiren in rad "pocuka" ali preveč nemirno skače med 2 in 3 prestavo. Ali je to posledica nastavitev elektronike, nižjega navora pri bencincu, težav pri testnem vozilu ali česa drugega, ne bom sodil. Je pa za moj okus moteče pri tako visokem vozilu s tako mehko nastavitvijo vzmetenja.

Pri dizlu je zadeva delovala bolj uglajeno in usklajeno oziroma tako, kot človek pričakuje od 8 stopenjske avtomatike. Testni dizel je bil mnogo boljši po mojem mnenju in to je pretehtalo.

P.S. Pri hiši smo imeli do ene 8 let nazaj Pluriel 1.6 z robotiziranim menjalnikom. V ročnem načinu ali mirni vožnji je bilo v redu, čim pa si malo bolj dinamično, pa po mojem spominu ne ravno uglajeno. Drugače pa hvaležen avto navkljub  kritikam novinarjev in tistih, ki ga niso kupili. Nobenih tehničnih težav.

Kapca81

Citat od: aleksander85;268871Moram probat ne bo druge..

Èeprav sem že nekje zasledil,da bencinar malo cuka ob prestavljanju iz nizjih brzin..JE pa tako,da še nikoli nisem vozil avtomatika :Hammer3:

Z avtomatikom je tako, ko enkrat probaš, ne greš več nazaj. Jaz sem pred mnogo leti vozil eno Hondo CRV s 4 stopenjsko avtomatiko (porazen menjalnik za današnje razmere), ampak od takrat naprej ni več ročnih, razen pri drugih članih gospodinjstva.

jumper1

Citat od: Kapca81;268805Sem vozil tako močnejšega bencinarja, kot dizla. Na koncu sem kupil dizla.

Èe me spomin ne vara sem na testni vožnji z bencinarjem porabil cca. 7,5 litrov (lokalna cesta, nekaj mesta, avrocesta, vse ob tekočem prometu). Se pa pri vseh različicah pozna katero različico koles imaš. 19 colske gume so ožje in tudi v praksi varčnejše kot 18 colske.

no poraba 1.6 je hitro čez 8L 1.2 pa bi prepovedal v take avte montirat  pa naj imajo 155 KM, ker že ko zaganjač slišiš je tako kot bi zagnal "pičipokija" porba pa tudi čez 8L tako da to je brez veze tak motor v C5 Aircross

aleksander85

Se kar strinjam,da je 3cilindre za tako ''beštjo'' smešno vse skupaj..Glede porabe hmm..kaj pa vem,če je razlike nekje 1-1,5l na 100 od bencinca do dizla bi vzel raje bencinca..Delam malo kilometrov in ,če obdržim še berlingota 2017,ki ima po 3,5letih 35.000km jih bom s tem delal 5000 na leto:)

Mogoče kdo ve,če ima seliškar obe varjanti bencin-diesel za test?
PA ,da je oboje 180konjev..

Kapca81

Citat od: aleksander85;268878Se kar strinjam,da je 3cilindre za tako ''beštjo'' smešno vse skupaj..Glede porabe hmm..kaj pa vem,če je razlike nekje 1-1,5l na 100 od bencinca do dizla bi vzel raje bencinca..Delam malo kilometrov in ,če obdržim še berlingota 2017,ki ima po 3,5letih 35.000km jih bom s tem delal 5000 na leto:)

Po moje za tako kilometrino bencinar mnogo boljša izbira. Jaz delam med 25.000 in 35.000 letno, pa sem bil v dilemi :)