NOVI SUV C5 AIRCROSS

Začel/a gule, December 01, 2018, 10:57:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Ja, že takrat (kdaj že?) smo bili na komot z Avtomatikom, da ni bilo treba šaltati tako kot npr. pri APN 4, 6 ipd.
Pa že takrat je bilo jasno, da št. prestav pri avtomatikih ni najbolj bistveno oz. manj pomembno kot pri ročnih.
Edino ni jasno, kako je lahko nekdo tako zavozil s Tomos-om, nekdanjim ponosom...
Pred kratkim sem ravno gledal film o njihovih dirkalnikih, proizvodnji,...
Ahhh...pardon, smetim temo. :)

Čojko

Jaz večinoma vozim mestno/primestno in sem se razvadil s Plurielom, nato C5 V6, sedaj s P807. Ko skočim v službenega z ročnim mi je prav težko - pri kakšnem parkiranju kar pozabim stisniti sklopko, pa včasih vozim v prenizki ali previsoki prestavi, ker se mi ne da prestavljat.

Mi pa včasih manjka ročni ko bi želel malo bolj dinamične vožnje ali pa hitri start pri vključevanju v promet (zakasnitev dokler pogrunta kaj hočem). Tisti preklop v manual način je bolj tako, ali pa bi se ga mogel bolj navadit.

DejanO

Mali bencinar je dobil avtomatski menjalnik.

Amsterdam - 10 december 2019
CITROËN C5 AIRCROSS SUV NU OOK ALS 130PK PURETECH AUTOMAAT

Nieuwe 130pk sterke benzine-versie met 8-traps automaat gewild in Nederland
Ook leverbaar als luxe Business vanaf € 36.040* met een bijtelling vanaf € 241***
De Citroën C5 Aircross SUV is nu ook beschikbaar met de driecilinder Puretech benzinemotor in combinatie met de geavanceerde 8-traps automaat. Deze nieuwe aandrijflijn is ideaal voor de Nederlandse markt, en al helemaal als aantrekkelijke 'Business' met extra lage bijtelling.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Mitja

Kak lastnik k c5 aircrossa? Kako zadovoljen z avtom predvsem z izdelavo notranjosti (kaki črički..itd)  pri vožnji po slabi cesti?..

gule

Vse dobro, samo zadnji pogon me nekaj matra, slabo deluje.

Prosurfer

Kako to misliš da slabo deluje oz. kako je to opaziti/čutiti?

gule

Nima pogon na zadnja kolesa, zato me matra...

Prosurfer

Aja, nisem poznal tehničnih podrobnosti zanj... :)
Pa saj ima milijon protizdrsnih sistemov + v kombinaciji z dobrimi gumami najbrž ne bo težav (razen v posebnih primerih).
Èe pa že, pa klasični prijem - obrneš ga in imaš zadnji pogon...je pa res težko pri tej zaobljeni liniji avta posaditi še kakšno sopotnico (ali dve) na havbo, da bi šlo res povsod (kot je bilo to mogoče pred leti). ;)

Xandrej

V evropi so pač ceste primerne evropskim avtom... ni potrebe po 4 kolesnen pogonu... rusija pa ukrajina pa romunija pac rabis 4 kolesni pogon ko te fukne v kako jamo da vun aplezaš...

andraž

Kolikokrat pa dejansko res ne moreš vozit, razen s 4x4?
Prevozil sem konkretno čez miljon kilometrov, ogromno službeno, čez zimo. Pa ne vem, če sem več kot 20x montiral verige v tem času. Za normalno vožnjo so skrbele dobre zimske gume in nekaj občutka za vožnjo...
Tako, da ta famozni 4x4 res ni taka nuja, razen, če se je treba dnevno vozit v konkretne hribe, ali pa v "vukojebinskih" državah, kjer je snežna služba neznanka.
Zanimivo je tudi pogledati, koliko avtomobilov s 4x4 imajo v Skandinavskih državah, kjer je zima še zima. Sigurno precej manj kot 50%... res je, da tam uporabljajo ježevke, vendar ceste niso posute, zgolj plužene so, tako da je tam bolj ali manj zglajen sneg ali kolesnice do asfalta. Tudi tako poledico kot je občasno tam, v Evropi ne srečaš...

Citroenovc

Matr ste eni pametni. Da vas vidim te dni, ko sploh še ni zaresen sneg - pridite mi parkirat na naše javno parkirišče, kamor nam je občina sterala avte, da "ne kvarijo izgleda starega jedra". Pa da vas vidim, kolk vas bo z 2wd prilezlo nazaj gor. Pa je mogoče samo 30m klančka za speljat. Seveda nesplužen, neposut s peskom ali soljo, pomrznjen in na vrhu še od pluga zasut (ok tokrat to slednje ni kritično) .... Ker občina si javno parkirišče predstavlja tako, da tam je. Kdo bo pa skrbel zanj je pa drugo.
In ja, ob 6am ga jaz NE BOM na roke kidal, da pridem lahko v službo zaradi nesposobne občinske uprave in njenih izvajalcev.
Kakšen omembe vreden zalet je nemogoče vzet, ker je vstopni kot tak, da pustiš tam odbijač. s 4wd šala, z 2wd pa navkljub top zimskim gumam vsakič znova loterija.
OK

LP
Primož

gs nautica

Citroenovc, nič ne izivam. Vem katero parkirišče misliš. Kaj pa na rikverc? Nepomaga?

andraž

Pozanimaj se na občini, kam sodite... če moraš kupovati 4x4 zaradi parkirišča, ki ni spluženo ali posuto... pa še to vprašanje: kolikokrat je v zadnjih nekaj letih bilo toliko snega, da se je svet ustavil?

Xandrej

Jaz sem bil na pohorju doma pa nihce ni rabil 4x4 pa se na roglo smo se vozili pa vedno prisli... seveda nisi rinil v sneg ce ga je bilo pol metra... mogoce je pa sneg danes bolj zajeban pa slabše gume delajo ali pa avte za en impek...

gepl83

Ti citroenovc ga pač rabiš. 90% ostalih ga pač ne. Je pa vseno bedarija, da suv nima opcije ozbire 4x4