Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xtimex

Citat od: garac;272553Modeli z letnico 021 so spet spremenjeni, pohitite z nakupi vozil iz zaloge

In kakšne so spet spremembe, če slučajno veš?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xtimex

xtimex

Včeraj sem imel čas, pa sem ga malo opral in sem kar debelo pogledal, ko sem pri zgornjem vodilu levih drsnih vrat videl, da se je začela pojavljati rja.
No po videnem, kako je materijal izrezan se niti ne čudim, da se to ni začelo pojavljati že prej:argue1:
Ali imate lastniki zadnjega modela isti problem?

bingo

xtimex: jaz si ne znam predstavljati kje/kako je to slikano, ali lahko še eno sliko bolj zoom out narediš ?

xtimex

Druge slike nimam, je pa lokacija označena na tej sliki.Ja slika se je obrnila za 90 st, zato ni toliko razvidno.

antasi

jaz ne najdem rje na vratih zgoraj?

Vprašanje?
ali paše na te vzdolžne nosilce prtljažnika tanovega berlingota, prečke od starejšega berlingota 2008-2018?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Blaž

Citat od: xtimex;273378Včeraj sem imel čas, pa sem ga malo opral in sem kar debelo pogledal, ko sem pri zgornjem vodilu levih drsnih vrat videl, da se je začela pojavljati rja.
No po videnem, kako je materijal izrezan se niti ne čudim, da se to ni začelo pojavljati že prej:argue1:
Ali imate lastniki zadnjega modela isti problem?

Sem danes prever in zaenkrat še ni sledi rje. Sem pa preventivno ze spricnil z malo silokonskega spreja, ko se izboljsa vremec bom pa robcek po moje namazal z malo temeljne sive barve.

Lovro

Saj, kolikor vem (če ste vsako leto servis opomnili za pregled), Citroen nudi garancijo proti rjavenju in to tudi pod garancijo popravijo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

Ni treba vsako leto opominjat na pregled. Prvi je uradno po 4 letih. Tega je potrebno opraviti cim blizje datumu prevzena vozila, ce zamudis je adijo garancija na prerjavenje
Ce se rja pojavi prej pa seveda opozoris
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Imaš prav.
Vendar včasih nekateri serviserji pozabijo to pogledat, pa je bolje to imeti v glavi, da jih v takem primeru sam spomniš.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xtimex

Ali je kdo kaj ekspiremntiral z menjavo žarnic-LED v teh neposrečenih žarometih?
V mislih imam tele iz člankahttps://www.zurnal24.si/avto/dosje-avto/odslej-lahko-halogenke-nadomestite-z-led-sijalkami-370631

alesz

in Philips Citroena sploh nima v seznamu,Osram pa je samo Jumper,sicer piše da se seznam posodablja........!Pri nas moraš to homologirat........................

Blaž

Po dveh letih in pol ter 47k prevoženih kilometrov (pandemija in delo od doma sta kilometrino kar lepo oklestili), se je nabralo (in se še nabira) kar nekaj pomanjkljivosti in napak.

1. Po enem letu je občasno začel utripati levi LED dnevni žaromet. Zamenjano pod garancijo. Čez pol leta še drugi. Prav tako zamenjano. Kakšen mesec nazaj je levi začel ponovno nagajati. Očitno bo potrebna ponovna menjava. Zelo je zanimivo, da ni bilo potrebno zamenjati še nobene klasične žarnice.

2. Ropotale/pokale so ploščice leve sprednje zavore. Vsak redni servis so očistili ležišča, pa je bilo nekaj mesecev mir. Na zadnjem servisu so jih zamenjali pod garancijo.

3. Škripanje / ropot armature, zdi se da na območju "stika" z vetrobranskim steklom. Sploh ob hladnejšem vremenu glasno škripa (drgne) v območju zgornjega dela armature. Sprva sem mislil, da zvoki prihajajo iz zgornjega dela (modutopa), ob malo bolj zavzetem iskanju pa sem prišel do zaključka, da je vir nekje na zgornjem območju armature. Zvok pa se je verjetno prenašal po  steklu. Zadeva dejansko zaškripa tudi ob malo hitrjšem pospeševanju ali pa hitrem zavoju. Zaenkrat na servisu nisem tečnaril, je pa iz meseca v mesec glasnejše in zelo nadležno (tudi boljša polovica je že opazila, pa ji po navadi vse uide).

4. Drgnjenje stopalke za sklopko. Ko popuščaš sklopko, zadeva stopenjsko drgne in "utripa". Simptom je posebej izrazit ob toplejšem vremenu. Zadevo sem / so mazali tudi na servisu. Je nekoliko bolje, vendar daleč od gladkega delovanja. Napaka se je pojavila po kakšne pol leta.

5. Rjavenje spodnjega roba prtljažnih vrat in pokrova motorja. Tu ni kaj za dodati. Na servisu sem opozoril na zadevo, uredili bomo, ko bo rjavenje malo bolj napredovalo, hkrati pa na ta način "rešili" še kakšno poškodbo od kamenčkov.

6. Občasno utripanje strešne LED osvetljave. Redko (na podoben način kot sprednji dnevni žarometi) za nekaj sekund naključno utripa zgornja LED osvetlitev (imamo izvedbo s stekleno streho). Pojav opazim zelo redko, nisem še opozoril.

7. Ropot motorja / napenjalca / jermenic. Po dobrem letu se je  prostem teku začel pojavljati zelo čuden zvok:

https://www.youtube.com/watch?v=QmP2tJyo4Nc

V bistvu gre za dva zvoka: Prvi se prične nekje pri deveti sekundi (tktktktktktkkt...), drugi pa je izrazit nekje od 12 sekunde dalje (zuzum, zuzum, zuzum...). Z besedami ne znam drugače opisati :). Zadevo so pogledali na servisu. Vgrajen zobati jermen je bil baje vprašljive kvalitete, že privzeto naj bi bil kar močno zategnjen, pri meni pa so ga še dodatno privili. Zamenjali so jermen ter ga zategnili nekoliko pod predpisano vrednost. Ritmični zvok (zuzum) je izginil, še vedno pa se pojavlja tisto nadležno šklepetanje. Brskanje po spletu za motor 1.5 hdi najde nekaj zadetkov s podobnimi problemi. Nekje naj bi bil vzrok zluftana jermenica oz. napenjalec, kar naj bi vodilo v prekomerno obrabo vodne črpalke in posledično ropot. Jaz osebno bi šklepetanje prav tako prisodil kakšnemu neuravnoteženemu krožnemu gibanju. Parkrat sem ponovno opazil tudi tisti drugi zvok (v precej manjši meri kot pred menjavo jermena), tako da imam očutek, da tudi ta zgodba še ni zaključena.

Torej, to je nekako vse. Spet se je izkazalo, da pri Citroenu očitno brez slabega priokusa ne moreš priti čez :) Avto je izredno praktičen, vsi ga imamo radi, a vendar vzbuja kar nekaj dvomov v dolgoživost in zanesljivost. Dokupil sem dodatni dve leti garancije (kot kaže se bo kar izplačalo:)), potem pa bomo videli. Držim pesti! :D

celinko

Pozdravljeni! Moj Berlingo bo kmalu napolnil tri leta. Na hrbtu ima danes 156000 prevoženih kilometrov! Vse razen petsto različnih zvokov ki jih proizvaja in poslavljajoč se turbo polnilnik še kar znosno! Z zagotovostjo trdim da eden najslabših modelov Berlinga!