Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Pregledajo cev in če je taprava in vredu je 5 min.dela, če pa je iz narobe serije potem jo zamenjajo in traja 1 uro.
V vsakem primeru pohvalno od Citroena.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xtimex

Ali potem zamenjajo tudi hladilno tekočino?

andraž

Zakaj bi bilo to potrebno? Hladilna se menja pri velikem servisu. Dolijejo kolikor je potrebno.

Blaž

No, da malo posodobim trenutno stanje: cca 30k km in dobro leto starosti, pa se na zadnji havbi že kažejo mehurji na spodnjem notranjem robu. Tudi motorni pokrov je pod zavihanim robom nekaj sumljiv - tudi tu kaže na rjo. Za povrh pa se (mislim da v okolici jermenov) pojavlja čuden zvok / ropot, ki postaja čedalje bolj izrazit. Sumim na eno izmed jermenic.

Upam, da se Berlingo ne bo izkazal kot tipična citroenova stvaritev zadnjih let - super ideja, a šlampasta izvedba, ki na koncu pusti sila slab priokus. :(

bingo

Natančno preglej vsa vrata. Na notranji strani, kjer je zunanji pleh zapigan se kuha...meni so že vse zamenjali :(
Ne pozabi na protikorozijski pregled!!!

David1980

Ta rja je tipična za novejše avte
Vse v smislu varčevanja
Včasih se je vmes dodajala masa sedaj se pa to v imenu varčevanja opušča

andraž

Garancija na prerjavenje pa ostaja. Bodo hitro ugotovili, kaj je za njih ceneje.

Xandrej

Ne bojo ker 80% ljudi ne naredi tega pregleda na servisu pa tudi ne opomnijo na to. Èe ni tega pregleda adijo si...

zlikovski

V petih letih ti avto itak ne prerjavi, da bi bila luknja, za rjo pa itak ne velja.
Ostalo pa kot pravi Xandrej.

dbostjan

Tovarniška garancija na prerjavenje me ne zanima, vsak svoj avto dodatno zaščitim.

Blaž

Citat od: dbostjan;269188Tovarniška garancija na prerjavenje me ne zanima, vsak svoj avto dodatno zaščitim.

Voskanje izpostavljenih delov ali Tri krone?

Blaž

Citat od: bingo;269166Natančno preglej vsa vrata. Na notranji strani, kjer je zunanji pleh zapigan se kuha...meni so že vse zamenjali :(
Ne pozabi na protikorozijski pregled!!!

Gre v tvojem primeru za berlinga tretje generacije?

dbostjan

Citat od: Blaž;269194Voskanje izpostavljenih delov ali Tri krone?

Ko sem imel nov avto, sem izbral Tri krone, pri starem pa kombinacijo obojega. Zaščito večrat obnovim.

Poštar

Za tako mlad avto in čistimi predeli v vratih  in votlih delih dinitrol ml na oljni osnovi.

Èe misliš zaščititi celotno vozilo, nekateri vrtajo v pragove luknje, ki jih potem začepijo kar je nepotrebno. Od leta 93 do danes sem zaščiti še vsak svoj avto, od tega 3 povsem nove in pri nobenem vrtal nepotrebnih lukenj. Predpriprava, malo demontaže in dve pištoli višjega ranga z daljšimi cevkami 1.1 in 1.7 metra. Voski za različne namene, tudi z uporabo pretvornika rje ali krown, odvisno od vozila in aplikacije.

xtimex