Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Fora je to da se tukaj joka pa kaki drek je citroen pa ne vem kaj vse... Pa veš kake probleme ima citroen? Nima jih... Motorji sumasumarom delajo, kaki amortizer spusti pa vrata pokajo to pa je vse... Nekateri dajejo 60 k jurjev za avte pa jim je čist normalno, da morajo pri 100k če jih prevozijo ketno na motorju menjat, in ta proizvajalec že ta dotični motor vgrajuje že preko 10 let v avte pa še vedno enako... To so problemi ne pa start stop ko imajo vsi isti šmorn ter add blue to so same pizadrije ki se stranko lupi pa lupi pa crkuje pa ko maš polni kufer menjaš avto, mogoče za drugo znamko tam je enako kupci pa krožijo...

Berlingo je zelo uporaben avto kot za družine kot za ljudi ki so na komot stane 20 jurjev pa je to to... Ni to S klasa pa nikoli nebo. Niti ni bil namenjen tistim kupcem... Ni pa lepšega dvojne drsne vrate vržeš noter otroke, robo kakorkoli, babo zadi nategneš ko v risanki, prtljažnika kolko češ, spredaj vse kaj rabiš to je to...

gule

Citat od: touster;249814Tisto, da moraš ročno prižgati luči,da izključiš stop&start ne drži. Drugače pa je berlingo še vedno super avto za to čemur je namenjen. Je pa vedno tako, da ne moreš vsem ustrežt.

Važno je imeti en večji uporabnik vklopljen, torej luči, grelec zadnjega stekla...

xtimex

Citat od: corvette;249805Nekateri mešate Euro norme in uporabnost vozila oz. prijaznost uporabniku.

Èe že tako ali tako ugasneš oz. onemogočiš S&S ob vsakem zagonu, zakaj si ne bi to lepo poenostavil s trajnim izklopom preko testerja ali modula? Saj velika večina uporabnikov bo pač pritisnila tipko, ampak končni rezultat je isti. S&S onemogočen in avto v praksi ne ustreza EuroX normi in evo ti K. Èe bi ga v štartu zastavili malenkost bolj premišljeno (oz. da bi imeli pri tem inženirji več besede kot prodajni oddelek) sem prepričan, da bi bil v splošnem bolje sprejet.

O tem, kako se gleda čez prste pri Euro6 normah in za kolikšen legalno dopusten faktor avti še zmeraj preveč svinjajo z NOx bi se tudi dalo razpravljati. Pa o deklarirani vs. realni porabi, kar je šele zdaj po parih desetletjih rešil WLTP cikel...
Točno tako kot si napisal.
Zakaj bi se lastnik prilagajal avtu, ker tehnologija omogoča ravno obratno.
Drugače tukaj se nisem oglasil zaradi kritike novega Berlingota, kot je iz različnih postov uporabnikov razvidno.
Avto je kot noč in dan proti staremu modelu, to mislim  vožnjo in lego na cesti, pa tudi bolj domiselne notranje rešitve.
Nekaj pa so tudi poslabšali, na zadnjih sedežih ni več mogoče nastaviti naklona sedenja ter recimo tudi med počasno vožnjo cca 50-60 km/h ne moreš imeti priprta zadnja okna, ker se ustvarja v avtu takšen podtlak da je zelo moteče za ušesne bobniče(to dvoje sta skritizirala mlajša člana družine).
No toliko na kratko, če se pa še kaj spomnim se oglasim.

gule

Ko smo se toliko razpisali o start in stop je vredno omeniti prvi serijski avto z to tehnologijo...

Sem to čudo videl v živo...

https://youtu.be/wMtrWfurToE

antasi

zadnji naklon zicovštelanje, kdaj je pa berlingo to imel?
prejšnji berlingo je imel bočno odp.ta ima normalno odpiranje to je to.
pa saj imaš novega berlinga ane?
drugač pa berlingo je jajca, sploh proti nemškim premijskim avtom,
ampak za od 15 jurjev naprej je pa odličen..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xtimex

Citat od: gule;249817Važno je imeti en večji uporabnik vklopljen, torej luči, grelec zadnjega stekla...
Luči niso nikjer omenjene.

corvette

Citat od: antasi;249821drugač pa berlingo je jajca, sploh proti nemškim premijskim avtom,
ampak za od 15 jurjev naprej je pa odličen..
A ni to pričakovano? Nemški premijski avti imajo tudi premium ceno, medtem ko je Berlingo dostopnejši.

Ko sem testiral aktualen VW Caddy, me je izrazito negativno presenetil pri legi na cesti oz. udobju (toga zadnja prema) in pomanjkanju prostora oz. udobja na zadnji klopi. Slabše kot Xsara Picasso, za primerjavo. Tako da tudi pri Švabih ne velja zmeraj, da so premium proti francoskim jajcem :)

touster

Citat od: antasi;249821zadnji naklon zicovštelanje, kdaj je pa berlingo to imel?

Predhodni model je imel, torej ne ta čisto zadnji. Mi je čudno, da novi model tega nima.  Naš ima.. sicer je to par cm, samo dovolj.

GSclub

Citat od: Xandrej;249815... babo zadi nategneš ko v risanki, prtljažnika kolko češ, spredaj vse kaj rabiš to je to...
hvala za dozo smeha:))

Tiki

Citat od: corvette;249828A ni to pričakovano? Nemški premijski avti imajo tudi premium ceno, medtem ko je Berlingo dostopnejši.

Ko sem testiral aktualen VW Caddy, me je izrazito negativno presenetil pri legi na cesti oz. udobju (toga zadnja prema) in pomanjkanju prostora oz. udobja na zadnji klopi. Slabše kot Xsara Picasso, za primerjavo. Tako da tudi pri Švabih ne velja zmeraj, da so premium proti francoskim jajcem :)

Caddy se lahko primerja samo z tovornim Berlingom.
Za primerjavo potniškega je pa primeren touran...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Mene te dni okupira Božiæ. Namreč sami odojki mi gredo po glavi...

antasi

Citat od: xtimex;249823Luči niso nikjer omenjene.

lahko prosim daš malo boljšo sliko tega S/S sistema iz berlingota

se nikakor ne da prebrat, tud če povečam,
pa bo verjetno marsikoga zanimalo:BigThumbs:

xtimex

Tukaj je http://service.citroen.com/ACddb/
Poiščeš vozilo in vtipkaš start/stop v navodila in je na 3-eh straneh obrazloženo.

antasi

Citat od: xtimex;249836Tukaj je http://service.citroen.com/ACddb/
Poiščeš vozilo in vtipkaš start/stop v navodila in je na 3-eh straneh obrazloženo.

Hvala

corvette

Citat od: Tiki;249833Caddy se lahko primerja samo z tovornim Berlingom.
Za primerjavo potniškega je pa primeren touran...
Zakaj Touran? Saj se tako Caddy kot Berlingo dobita tako v civilni kot v tovorni različici. In Caddy je voz v obeh primerih, Berlingo pa se pelje normalno.

Touran je kar se mene tiče drug avto, primerljiv kvečjemu s C4 Picasso...