Smiselno postavljanje prometnih znakov in signalizacije

Začel/a bramar, Avgust 23, 2007, 08:42:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bramar

Oglejte si tole kročišče. Imenovati se bi moralo "je?išče". Na sliki se ne vidijo vsi znaki. Ne vem, ali je res potrebna taka mnočica znakov. večjega ?tevila ?e nisem videl nikjer. Ko bom drugi? vozil skozi, jih bom pre?tel. :emot113:

deyo

Na hitro sem jih pre?tel čez dvajset :Hammer3:.

Videt je kot kakšen ?olski vadbeni poligon, na katerem so skoraj vsi močni znaki :emot68:

Gox

čeprav na tej sliki mislim da jih niti ni preveč .. edino tisti v kročnem, beli z rdečo obrobo se ne vidi ve? kaj je na njih...

drugače so vsi potrebni ... prvo omejitev 50, potem imaš obvezno desno, da ne povoziš otočka na sredi, potem pa ?e obvezna smer desno, (da ne bi kročil v napa?no smer), potem imaš opozorilo za prehod in kolesarsko stezo in ?e da nimaš prednosti.

Do tu mislim da ni noben znak odve? in je to prav ozNašeno kročišče ... Tiste na dale? pa ne vidim kaj bi bilo na njih ...

LP
Goran

bramar

Da malce dobronamerno ?polemiziram?, čeprav nisem strokovnjak. Sem imel izku?njo, ko sem, zaradi napa?no postavljenih znakov, pripeljal v kročišče (?e zelo redko) v nasprotno smer. Voznik nima časa analizirati, torej se mora odločiti v trenutku. Zato mora biti postavitev tak?na, da jo tudi razbere v trenutku. Bi bilo potrebno torej pred vsakim ovinkom postaviti znak za ovinek? ?e je iz vseh strani viden znak za kročišče, je ?e na njem razvidno ve? podatkov, smer vožnje pa, morda desno pravilo, itd. Se mi zdi, da postavljajo marsikje znake, kolikor jih je pa? močno in ne pa, da bi vozniku dali čim jasnej?o in pregledno sliko.

bramar

Naj ti opišem primer na istem kri?i??u. Kot je na sliki razvidno je tam tudi prehod za pešce in kolesarska steza tik ob kroči??u. Toda samo na enem izvozu je spet postavljen znak omejitev 50 km tik pred prehodom za pešce in kolesarje, praktično ?e v kroči??u. Kakšnih 10-20 m naprej pa je znak za konec omejitve 50 km. Po tej logiki torej ?e manjka na kroči??u ?e najmanj po dva tak?na znaka na preostalih izvozih z druge stranič?? Prehod za pešce so po mojem sestavni del kroči??a in ne potrebujejo dodatnih znakov za omejitev (?). V tej razdalji ?e F1 ne dose?e večje hitrosti, ?e se drži prej?nih omejitev. Kročišče je praktično enosmera cesta, torej ?e manjkajo znaki ki bi to povedali tudi z nasprotne smeri??? Ja, potem bi norala imeti vsa kroči??a v SLO tudi toliko znakov, pa jih nimajo, ?e manj pa v Avstriji in drugje.